Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   alfa romeo 147 sau vw golf 4? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/3180-alfa-romeo-147-vw-golf-4-a.html)

zGb 25-01-05 00:09

shadow urmareste mai bine...prietenul meu era in masina cu mine...nu-l cunosc pe cel cu alfa si ti-am mai spus si repet nu s-a intamplat doar intr-o seara sau in 2 seri...
alc chiar sper sa plec dezamagit...dupa ce fac flash te anunt...cu respect all

PS : la modul cel mai realist posibil si extrem de obiectiv alfa 147 nu are nici o sansa in fata noului a3

PS2: la masina mea revizia a costat 10.000.000lei nu cred ca la alfa costa mult mai mult

alc 25-01-05 00:18

Re:

Quote:

Originally Posted by \"blazeyblaze\"
daca esti dragut alc, pune si tu poza cu data sheeturi si scorul final plz
thx

Per total iese cam asa:

Alfa 147 este mai buna la interior, materiale, comfort, spatiu si design
BMW seria 1 este superior la stabilitate si placerea de a conduce

in final 147 bate la puncte

alc 25-01-05 00:24

Re:

Quote:

Originally Posted by \"zGb\"
PS : la modul cel mai realist posibil si extrem de obiectiv alfa 147 nu are nici o sansa in fata noului a3

Am condus noul A3 sportback in varianatele 2.0 FSI si TDI si sincer nu m-au impresionat deloc, cu o mentiune speciala fata de 2.0 FSI care este foarte ametit la turatii medii.
Oricum ideea este ca eu as prefera la orice ora un 2.0 Twin Spark sau 1.9 JTD (150 PS).

daflyer_oradea 25-01-05 22:48

Alfa e mult mai frumoasa, cat despre acceleratie si d'astea ar fi bine sa puna cineva datele oficiale...0-100 km/h si 0-1000 m si gata.Le-as cauta eu dar chiar nu am timp.M-am gandit ca sasta e singura modalitate de a rezolva problema!

Bogdan_16v 25-01-05 23:50

Este foarte posibil sa il fi batut pe Alfa Selespeed, cutia aia e o gluma. Stiu asta pt ca am mers cu una de la reprezentanta si nici nu se compara cu ce manuala, se comporta chiar mai rau decat un 1.6 T spark 120cp. Plecarea e sub orice critica.
Stock, Alfa 147 Selsepeed 2.0 are 9.1 acceleratia, iar Golf Tdi 130cp are 9.3, valori f apropiate. Ar tb sa fie 2 piloti de valori apoape identice ca Alfa cu Selespeed sa faca Golful(cu greu). Insa de la cutia aia nu poti cere prea mult. In schimb cea manuala face legea, pur si simplu e o diferenta destul de mare, si se simte si la acceleratia mai rapida cu aproape 5 sutimi. In cazul asta, Alfa ar avea de castigat, si pe 400 sii pe 1000, indiferent de cat cuplu are Tdi-ul. Nu cuplul te ajuta in turatii ridicate, acolo unde curba cuplului e deja in scadere.
Ca stabilitate, si eu sunt de parere ca Alfa bate clar, fara dubii, masina are un feedback asemanator cu al unui kart.
La capitolul fiabilitate, din pacate Alfa sufera la articulatii, asta e adevarul. La vreo 2 147 1.6, pe la 20-30.000 km, troncanea tot ce se poate numi bucsa. Nu e insa de mirare, la drumurile noastre si daca luam in considerare ca e o masina destul de rigida, se incadreaza sa zicem in limitele unei normalitati triste. Nici Golf-ul nu se poate lauda cu prea multa fiabilitate, a avut mult de suferit pe la telescoape in tarisoara noastra. Insa Alfa nu se coboara atat de jos la nivelul de fiabilitate egal cu 0 al Fiatului. Nicidecum. Am avut ocazia sa urmaresc comportamentul unui Stilo 1.6 si al unui 147 1.6 in paralel, cam 20-30.000km, rezultatul ca fost ca proprietarul Fiat-ului a vandut-o super ieftin pt ca era deja plictisit de cate reparatii a suferit(tot ce tine de electronica cade, si nu numai), iar propietarul Alfei inca o are, nu a umblat mai deloc la ea decat la revizii, geometrie si bucsile stranse. In afara de asta, nimic.
Ce mai pot spune: caitatea interiorului la Alfa e cu MULT peste cea a lui Golf, unde sunt plasticuri din cele mai proaste si mai ieftine, designul la fel, Alfa inspira emotie, Golf-ul inspira somn.
Cat despre performante, 147 2.0 150cp cu cutie manuala poate sta lejer langa un Golf 4 Gti de 150cp, insa cel cu cutie secventiala e dezastru.
Cert este ca nu le poti avea pe toate la o masina, depinde la ce vrei sa faci compromisuri. Eu in general nu prea vreau sa fac compromisuri si mi-am luat o Honda. :lol:

alc 27-01-05 08:33

da amice blade..., se pare ca chiar atat de bun sa fie soferu din Alfa si a lasat cutia in CITY MODE. Alta explicatie nu exista.

Degaba faci tu pe caposul, ca in discutia ta aduci ZERO argumente. Uita-te la timpii 0-100 declarati iar 147, chiar si cu selespeed, fuge mai bine decat golful ala tdi 130.

Am mai spus-o, stiu ce poate un golf tdi de 130 PS iar Alfa 147 2.0 TS fuge mult mai bine decat golful, chair si decat asta nou 2.0 TDI de 140 PS. Asadar te rog scuteste-ma de remarcile tale de la colt de cartier cu \"ruptul mufei\" si asa mai departe. Si unde mai pui faptul ca TDI-ul este la fel de placut la condus ca si o masina de tuns iarba.

Am asistat si la o cursa dupa cum am mai spus, nu la semafor ci organizata intre un 147 2.0 TS (manual) cu chip, evacuare, filtru care avea undeva pe la 170 PS contra unui Golf4 4motion TDI de 130 care avea chip si evacuare avand tot cam 170 PS si cuplu de peste 400Nm. Baietii s-au dat de 3 ori pe aproximativ 1000m si DE FICARE DATA A CASTIGAT ACELA CU ALFA cu 4-5 lungimi de masina !!! spre marea dezamagire a Golfistului care credea, poate ca si tine, ca va castiga fara drept de apel si va rupe mufe, sigurante, intrerupatoare, stechere, etc :lol:

aleks 27-01-05 11:44

revenind la subiect intre golf iv si alfeta e de preferat golful, asta daca nu ti-ai propus sa iti cumperi masina pt 1 an. peste 2-3 ani golful va costa 4/5 din cat costa acum, iar alfa.... 2/3 din cat costa acum.
iar designul masinilor italiene sufera de la cap la coada de aceeasi problema: e unic, sexy si incitant la inceput, dar cu fiecare an trecut peste un model el devine tot mai prafuit, tocmai fiindca nu e deloc conservator, iar nisele de piata carora se adreseaza nu pot bate majoritatea, cea care imprima linia si trendul designului.

Psycho 29-01-05 22:24

GOLF 4

mihnea 30-01-05 21:01

Mie imi place mai mult Golf 4...anumite modele sa fiu mai exact...Golf IV GTI 25-th Aniversarry si R32...eu sunt de parere ca ultimul e mai marfa ca Alfa 147 GTA..are si 4x4.E o parere personala.

alc 31-01-05 12:48

3 Attachment(s)
Daca ne rezumam la masini nemodificate, Alfa 147 este superioara la mai toate capitolele:
- performante
- imagine
- feeling sportiv
- stabilitate
- materiale
- aspect

Singurul avantaj al golfului este aspectul practic, adica este mai spatios si are un porbagaj mai mare.

Iar prin tuning orice masina poate fi facuta rapida, depinde de $$$ care se investesc in ea.

Uite un exemplu de Alfa 1.6 cu 270 PS, LA ROTI !

ALXutz 27-09-05 00:38

cred ca m-am trezit destul de tarziu la topicul asta, nush daca mai este de actualitate, dar o sa imi spun si eu parerea ca proaspat posesor de alfa 147... 1.6 T Spark 120cp... per total masina imi place mult, dar problemele amintite de voi aici se confirma: foarte rigida, fapt ce imprima masinii o stabilitate nemaipomenita, pur si simplu ai senzatia in curbe ca masina ramane lipita de sosea, insa pe drumuri denivelate ti se cam rupe sufletul sa mergi cu ea... intradevar, articulatiile se duc repede, am un zgomot pe dreapta fata...
Ceea ce ma nemultumeste insa este motorul, care mi se pare ca are un consum enorm pt capacitatea lui, instant la 130 ia cam 8 - 8.5, iar mediu mers cam 30% afara si 70% Bucuresti 11-12%... si asta la niste performante nu tocmai remarcabile, in fisa tehnica suta este data la 10.6, iar senzatia mea pe sosea este ca pana nu ajunge in 3500 de ture te cam rogi de ea... cutia este etajata cel putin ciudat, in treapta a 5-a la 130 am 4000 de ture... Tot respectul pt viteza maxima, am atins 210 si desi te rugai de ea cred ca mai urca putin...
per total masina este o bijuterie, design/materiale/finisaje/confort/drive-feeling, insa raportul performante/consum oferit de motor m-a dezamagit...

codrin44 27-09-05 17:03

desi topicul are 1 an,asta e cea mai obiectiva parere!
intre timp mi-am luat ford:D

baghy83 27-09-05 23:09

Re:

Quote:

Originally Posted by \"codrin44\"
desi topicul are 1 an,asta e cea mai obiectiva parere!
intre timp mi-am luat ford:D

:D :D :D :D :D dezastru. :D :D :D cred ca ai facut alegerea potrivita pentru tine dar nu se compara fordul cu alfa.
numai bine si sa stapanesti sanatos noua masina

All times are GMT +2. The time now is 15:26.

- Copyright 2026 4Tuning