![]() |
dap greseala mea, oricum nu m-am chinuit prea tare sa ma gandesc la varianta cu 2 tevi, ca nu-mi place (una si buna e mai bine)
|
.
fii atent ca motoarele turbo au presiune de evacuare mai mare decat aspiratele si daca vrei sa lasi doar o finala cu \"amortizor de zgomot\" o sa fi clientul politiei zilnic. Plus ca te injura toti vecinii pe raza de 3 strazi .
sa pui 2 tevi este ilogic avand in vedere ca tie iti pleaca una din turbina, cat de mari ar fi tot iti gatuie motorul nici cu 4 nu rezolvi nimic decat la aspirate ... sa plece direct din serpi... dar n-am vazut asa ceva daca cotu de la turbo e de 2.5' nu cred ca o sa castigi f mult daca pleci de acolo cu 3' ,mai mult conteaza sa fie teava cat mai dreapta si fara suduri |
Stie cineva daca exista o corelare intre diametrul tevii de evacuare si puterea/cuplul motorului ? Pana unde este suficient diametrul de 2'', dar cel de 2.5'', dar cel de 3'' ?
|
ati auzit vreodata o masina cu motor turbo fara toba finala??? ..... daca nu va spun eu: nu e cine stie ce zgomot, poti merge linistit, se aude cam ca una cu motor aspirat si toba sport....
ca idee, eu la r5 -ul meu vreau sa renunt de tot la evacuarea finala si sa o scot lateral... |
Este logic ca zgomotul evacuarii la o masina turbo este mai mic, pt ca gazele se lovesc de palele turbinei.
|
eu am postat pt cei cu o logica de fier... ;) binevenita completarea :)
|
in sfarsit, am evacuarea lateral acuma, fara toba, doar tzeava chioara si se aude bestial, doar ca un pic cam tare... :D
...sa vad daca am sa o suport la drumuri mai lungi... |
Re:
Quote:
|
Eu am montat turbina montata pe motorul comprimat ! 10:1 Zgomotul evacuarii a scazut. Din turbina pana in toba finala al inox de 50 mm (diametrul interior).
Inainte aveam teva de 40 (sau cat are dacia) cu coturi, si se auzea mai tare decat acum. Turbina micsoreaza zgomotul, si retine o parte din flacari. |
incearca sa iei legatura cu userul radu_lkv , el te poate ajuta sigur pt. k si-a montat pe calibra cea mai mare evacuare de la borla ! :wink:
|
Re:
Quote:
ultima oara cand i-am intrebat nu faceau din teava mai mare de 63mm (2.5\") |
da, cred ca 2,5\" are si el...ma gandeam sa iei legatura cu el sa-ti spuna cum se comporta calibra lui cu acea evacuare ! :)
sper sa-ti fie de ajutor :wink: |
Aveti cumva turbine de camion (sau de MAN, cum are DVD-ul 8) ) si eu nu stiu, si va trebuie evacuare imensa de 100 mm pe raza :shock: ?
O masina cu o evacuare prea mare pierde cuplu la turatie mica, asta depinzand si de timpii de incrucisare al supapelor. Sau este ineficienta si nu se justifica. Nu neaparat ce e mare aduce imbunatatiri, intrebati-va prietenele :lol: Trebuie ceva optim pt fiecare aplicatie in parte :wink: |
Re:
Quote:
|
ca idee, evacuarea de la r5 GTT modelul de raliu este de 2,5 \" fara nici o toba.... pe un motor de 1.4....
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:23. |
- Copyright 2026 4Tuning