Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Setari Amplificator, putin ajutor. (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/310578-setari-amplificator-putin-ajutor.html)

roli 28-03-12 16:55

Re: Setari Amplificator, putin ajutor.

la 200w ce asteptari ai intr-un sedan?

Playtime 28-03-12 19:44

Eu nu inteleg ce sunt cu raspunsurile astea, nu am cerut nimanui sa-mi zica cum sa-mi fac amp-ul de 1000W, doar v-am intrebat politicos daca se poate da nitel mai tare fara sa se intample ceva.. e a 2-a oara cand pui intrebarea asta, esti frustrat, nu te simti bagat in seama, care-i problema?

Dragster 28-03-12 19:56

Quote:

Originally Posted by Playtime (Post 4954565)
Eu nu inteleg ce sunt cu raspunsurile astea, nu am cerut nimanui sa-mi zica cum sa-mi fac amp-ul de 1000W, doar v-am intrebat politicos daca se poate da nitel mai tare fara sa se intample ceva.. e a 2-a oara cand pui intrebarea asta, esti frustrat, nu te simti bagat in seama, care-i problema?

Nu-l baga pe roli in seama, degeaba dai ampliful mai tare ai nevoie de putere mai multa, incearca sa faci un upgrade ca altfel nu vad cum o sa fi multumit!!

ReLLaXX 28-03-12 22:21

Quote:

In functie de semnalul primit la intrare un amplif poate sa functioneze "la maxim" chiar daca reglajul de gain (care nu e un buton de volum) e la minim. Exemplificand mai departe, poti sa ai amplificatorul "la maxim" daca esti cu volumul playerului la 80% din scala, cu reglajul de subwoofer la 60% si cu gain-ul pe amplif la 60%. Daca "dai mai tare" din butonul ala risti sa fortezi amplificatorul dincolo de limita la care canta curat, fara distorsiuni, caz in care e posibil sa se auda ceva mai tare, dar la fel de posibil e ca aceasta miscare sa devina periculoasa pentru difuzor. Distorsiunile alea o sa incalzeasca bobina pana in punctul in care poti sa o arzi.

In alta ordine de idei, atentie la partea cu Bold. Nu esti in targ, nu esti in cartier, nu esti intr-un sat fara caini. Ai pus o intrebare, esti ajutat, trateaza chestia asta moderat. Nu-ti convine o intrebare, o ignori. Fara chestii personale (oricat te simti de indreptatit), ca nu-i frumos si nu da bine.

Si Roli pune problema foarte realist. Ai putere mica si folosesti instalatia intr-o berlina, care te priveaza de o buna parte din randament. Daca sistemul e setat ok si atata suna.... atata suna. Ca te astepti tu la mai mult, sau vrei mai mult, asta e altceva. Ai nevoie de un upgrade. Nimic nou. :)

In concluzie, repet ce ti-am spus mai devreme. Vrei mai tare? Upgrade de amplificator si subwoofer. Daca vrei sa fie safe. Daca vrei sa risti, forteaza amplificatorul asta sau pune unul mai mare. Foarte simplu.

Cat despre puterea difuzorului si cea a amplificatorului, ce scrie pe foaie si ce se intampla in realitate si mai departe, care e relatia dintre cele doua, toate astea tin de alta discutie. In ceea ce-ti priveste problema ai primit raspunsuri complete.

xenonhd 28-03-12 23:18

Va salut, si eu imi voi lua cat de curand configuratia asta HU> Kenwood KDC-3054UR, wof powerbass S12 si amplif Hollywood HXA 20, din ceea ce mi-au spus ce-i care se pricep este cea mai buna alegere in banii astia decat sa iei un cacat de Mac Audio sau mai stiu eu, e mai bine asta. Oricum depinde si de masina cum ai spus tu ca ai Sedan, nu se va auzi cum se aude la mine tot Honda Civic dar Hatchback.

Daca am deranjat cu ceva in comentariul meu imi cer scuze.

roli 29-03-12 01:59

Quote:

nu sunt frustrat, chiar nu as avae vreun motiv, dar am vazut faza asta deja la peste 50 de oameni care vroiau dintr-un sistem de buget sa faca show seara pe centru.
de aia te-am intrebat ce vrei de la un sistem (sa ai un sistem tras la linie "adica sa nu acopere basul doar sa aduca un + la placerea de ascultare" sau vrei sa atragi priviri pe unde treci? )

olly_suciu 06-01-14 20:20

buna,

ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste indicatii despre setarea unui amp VIBE A3 Slick?
am un dif Boston de 300W la care o sa il leg.

( http://www.extremeaudio.co.uk/produc...slick-a3/1609/ )

multumesc anticipat!

All times are GMT +2. The time now is 03:51.

- Copyright 2026 4Tuning