Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E30 - Restaurare BMW 325IX Touring 89 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/309448-e30-restaurare-bmw-325ix-touring-89-a.html)

ulie.cozmi 22-03-12 19:33

Re: Restaurare BMW 325IX Touring 89

Quote:

Originally Posted by 11alex (Post 4945218)
a iesit frumos tare ursu, sa-l alergi sanatos
o intrebare , cum ai discurile pe spate pline sau ventilate ?
cele bune

sunt ventilate,chiar si eu m-am mirat putin cand am vazut :D

77-RED 22-03-12 23:19

In primul rand, multumesc pentru aprecieri...
Da, am vrut-o asa simpla cum a facut-o mama/tata ei de la BMW(daca simpla se poate numi o masina care are deja 23 de ani si dotari, toate functionale si performante cum foarte multe masini din clasele medii din prezent inca nu au.....si ma refer aici la computer de bord, geamuri electrice toate 4, piele...plus discuri frana fata-spate plus o herghelie de caluti si o tractiune intregrala care a lasat pe multi cu gura cascata)...si fara foarte multe modificari...am citit cateva despre istoria si proiectarea acestei masini...si daca cei de la BMW au socotit ca asa e cel mai bine (ma refer aici la putere/tractiune integrala, diametrul rotilor/rezistenta directiei si bucsilor...etc)...am crezut, si cred in continuare ca asa e cel mai bine sa le las...si de aceea am luat totul, sau aproape totul ORIGINAL...singurele modificari facute s-au referit la rezistenta in timp, respectiv furtune de frana cu insertii metalice (cele care erau originale pe masina, 23 de ani !!!! mai mergeau inca)...suspensie...abia la 280.000 de km un arc fata stanga s-a rupt, ultima spira deci abia daca am remarcat....
Si da, Nelutzu din Cluj a facut-o....si el merita toate felicitarile, s-a muncit si el ceva !

Quote:

Originally Posted by 11alex (Post 4945218)
a iesit frumos tare ursu, sa-l alergi sanatos
o intrebare , cum ai discurile pe spate pline sau ventilate ?
cele bune

Da, discurile spate sunt ventilate....a fost o intreaga istorie cu ele..mi-am cumparat din Germania un set complet de discuri de frana Zimmerman sport, fata-spate, fata ventilate si gaurite, spate pline dar gaurite (adica neventilate, daca e corect asa)..cei de la Zimmermann m-au asigurat ca se potrivesc pe masina dupa VIN (apropos, am vrut sa cumpar Brembo, dar TOATE pe care le-am gasit, indiferent de pret erau made in China, Hong-Kong sau pe alte vapoare....:evil: , atentie si altor doritori !!!)..si cand sa le pun sus, surpriza neplacuta, discurile mele erau ventilate...enfin, ca sa scurtez povestea (trebuia schimbat tot asamblul spate ca sa potrivesc discurile) am hotarat sa le iau originale de la BMW...asa ca acum am o pereche de discuri Zimmermann Sport spate pline de vanzare !
Cu respect pentru cei care si-au facut timp sa scrie...

77-RED 22-03-12 23:22

Quote:

Originally Posted by ulie.cozmi (Post 4945235)
sunt ventilate,chiar si eu m-am mirat putin cand am vazut :D

Multumesc, ai raspuns mai repede decat mine ! :-)
Sa vezi ce s-au mirat cei de la ATE Romania, asa piesa nu figura in cataloagele lor cica 'complete' !

11alex 22-03-12 23:48

nu prea se gasesc ventilate de ixt, s-a dezmembrat unu pe aici in oras si vazusem discurile si la fel m-am mirat

meciu02 23-03-12 12:16

da recomand cu caldura pe NELUTU , cred ca tu esti doctorul de care vorbea:)) daca nu ma insel :P

jakal 23-03-12 12:47

piesa de colectie.......

cj19cnc 25-03-12 23:03

Quote:

Originally Posted by meciu02 (Post 4946245)
da recomand cu caldura pe NELUTU , cred ca tu esti doctorul de care vorbea:)) daca nu ma insel :P

Vezi ca la toata lucrarea GOGU a fost capu.......lucrari...

meciu02 26-03-12 10:20

eee, ma gandeam io ca si gogu a lucrat la masina

77-RED 26-03-12 22:00

Quote:

Originally Posted by meciu02 (Post 4946245)

jawohl !

77-RED 26-03-12 22:09

Quote:

Originally Posted by cj19cnc (Post 4949871)
Vezi ca la toata lucrarea GOGU a fost capu.......lucrari...

Au fost AMANDOI capu' la lucrare ! ;););)

Si, sincer sa fiu...nu cred ca e asa important cine a fost Numero Uno in lucrarea asta...fiindca, in fond, eu i-am cerut lui Nelutzu sa faca masina in primul rand cat mai aproape de original, fara compromisuri...a cumparat inclusiv sistemele de prindere ale plasticelor si nu sunt lipite cu silicon (cum spunea cineva mai sus pe forum ca se mai practica) si in al doilea rand i-am cerut sa o faca ' ca si pentru el'...si asa a facut-o ! Sau sper, cel putzin....pana acum nu am ce comenta !
Pe Gogu nu il cunosc, sau nu inca, o sa ajung si pe la el sa-i multumesc pentru ce a facut !
Pana atunci, jos palaria in fata amandurora ! :-):-):-)

meciu02 26-03-12 22:34

da ideea e ca a iesit foarte frumos , si esti multumit , asta contaeza!

dani_br 27-03-12 18:47

NOTA 10 bravoo imi place ce ai facut , apropo am vazut ca ziceai ca nu treci tuv-ul in germania cu xenon leduri la numar, dar masina ta e inscrisa pe romania si nu ai nici o treaba cu ei nu?

All times are GMT +2. The time now is 01:56.

- Copyright 2026 4Tuning