Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   problema grup??? (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/308332-problema-grup.html)

zepolikahhh_ 12-03-12 16:19

Re: problema grup???

Pai am zis ca daca omu e amator de curse,o fi si de drift:D
on : din infimele mele cunostinte de mecanica,daca se duce grupu nu cred ca mai misti masina de acolo

adrian325i 12-03-12 17:15

... de-aia l-am intrebat si eu daca masina mai merge...

florineluspr 12-03-12 18:55

Depinde ce s-a dus in el.nu s-au rupt inca dintii dar au haladit grupul de tot daca a inceput sa urle.

JustinCase 12-03-12 23:00

Poate sa mearga si 70.000km in plus cu rulmentii uzati, ulei sa aiba
Mai intai de toate trebuie sa vezi daca zgomotorul este din rulmenti sau din pinion si coroana. Daca este din rulmenti ar trebui sa se auda foarte bine pe la 3000-4000 Rpm in special in viteza a 5-a iar atunci cand iei piciorul de pe acceleratie ar trebui sa fie mult diminuat sau sa-si schimbe tonul. De asemenea zgomotul se modifica pe cursa de revenire a suspensiei.

SL 63 AK 22-03-12 21:30

o problema de genul am si eu,pe masina am blocant 3.45(2.0 vanos) si de cateva zile trosneste ceva in spate,masina merge...la curbe sau in ture mari nu face,doar cand vrea ea...tin sa cred k s ar fi dus rulementul intermediar de pe cardan,stie cineva ce simtome ar avea rulmentul knd se duce??
am mai spart un blocant tot 3.45 si la curbe trosnea grav,practic nu mai puteam merge cu masina...asta face doar cand vrea,sper sa nu se fi spart

OdorogLGV 23-03-12 09:47

Quote:

Originally Posted by JustinCase (Post 4928916)
Poate sa mearga si 70.000km in plus cu rulmentii uzati, ulei sa aiba
Mai intai de toate trebuie sa vezi daca zgomotorul este din rulmenti sau din pinion si coroana. Daca este din rulmenti ar trebui sa se auda foarte bine pe la 3000-4000 Rpm in special in viteza a 5-a iar atunci cand iei piciorul de pe acceleratie ar trebui sa fie mult diminuat sau sa-si schimbe tonul. De asemenea zgomotul se modifica pe cursa de revenire a suspensiei.

ai mare dreptate.aceeasi problema o am si eu.identic,m-am dar cu cineva de la munte pana in bucuresti,si in baneasa,acelasi sunet.dar de atunci am tot mers cu masina,peste 4000km.ca am zis sa treaca iarna si apoi sa-l schimb.este exact cum ai descris tu.intrebarea mea,crezi ca se poate repara?am auzit ca se poate face dintr-un grup open se ia nu stiu ce si se repara asta sa ramana lsd.specific ca am lsd pe ea.

JustinCase 23-03-12 21:31

Nu cred ca are rost sa-ti transplantezi miezul intr-un diferential open doar pentru niste rulmenti mai buni dat tot uzati. Plus ca trebuie sa-l reglezi si nu este tocmai simplu.

Cel mai bine cumpara-i rulmenti noi diferentialului si gaseste pe cineva care se pricepe intradevar sa regleze un diferential care are rulmenti noi. Asta inseamna ca respectivul mecanic sa aiba un torq-meter si un micrometru mai special. Daca nu are asa ceva cauta pe altcineva caci ala nu este priceput ;)

B 58 MAL 25-03-12 10:50

Quote:

Originally Posted by SL 63 AK (Post 4945525)
o problema de genul am si eu,pe masina am blocant 3.45(2.0 vanos) si de cateva zile trosneste ceva in spate,masina merge...la curbe sau in ture mari nu face,doar cand vrea ea...tin sa cred k s ar fi dus rulementul intermediar de pe cardan,stie cineva ce simtome ar avea rulmentul knd se duce??
am mai spart un blocant tot 3.45 si la curbe trosnea grav,practic nu mai puteam merge cu masina...asta face doar cand vrea,sper sa nu se fi spart

la fel am si eu blocant 320i vanos....am mai spart unul si nu mai pooti merge cu masina ...la asta cand plec dupa loc zici ca imi da cineva un ciocan prin grup asa se aude , rar cand schimb viteza , sau cand iau curba ...dar cand plec dupa loc cu a 1-a poc poc se aude foarte tare si se simte....in special cand este calda...stie cineva ce ar putea fi ?

SL 63 AK 25-03-12 11:32

Quote:

Originally Posted by B 58 MAL (Post 4948796)
la fel am si eu blocant 320i vanos....am mai spart unul si nu mai pooti merge cu masina ...la asta cand plec dupa loc zici ca imi da cineva un ciocan prin grup asa se aude , rar cand schimb viteza , sau cand iau curba ...dar cand plec dupa loc cu a 1-a poc poc se aude foarte tare si se simte....in special cand este calda...stie cineva ce ar putea fi ?

la tine e sigur grupul,eu knd am spart celalalt blocant acum cam 2 ani nu mai puteam merge cu masina,mai ales la curbe...la mine se aude doar knd vrea si la forja deloc..oricum eu inclin spre rulmentul de pe spate dreapta sau ,sau rulmentul intermediar de la cardan..zilele astea o ridic

All times are GMT +2. The time now is 09:08.

- Copyright 2026 4Tuning