![]() |
Re: schimbare motor solenza
inca mai caut motor 1.6 /8v
|
Daca nu gasesti motr e simplu te invat cum sa-l faci pe al tau de 1.6.
Iei un arbore motor de 1.6 cu biele si pistoane, pistoanele merg si ale tale insa operatia de a trece pistoanele de pe un set de biele pe altul nu e usoara si se face doar la service. Biele se incalzezc cu autogenul pana devin vinete in zona boltului apoi cu presa se impinge boltul afara. Cand se face aceasta iperatie trebuie sa ai dorn special de imins boltul si suport care sustine pistonul din zona boltului astfel incat sa nu se deformeze mecanic. |
si totusi cum aveti voi de gand sa bagati pistoanele de la 1.6 (care este monobloc) in camasile de solenza? sau mai bine zis de unde camasi de 1.6 pt blocu de solenza ?
Sunteti constienti ca solenza are alezaj 75,8 si cursa 77 , logan 1.4 are alezaj 79,5 si cursa de 70 , iar cel de 1.6 alezaj 79,5 si cursa 80,5 ???? Ce faceti cu diferenta de la 75,8 la 79,5 ?? adica 3,7 mm , asta ar insemna sa subtiati camasa pe raza cu 1,85 mm , credeti ca va rezista acea camasa ? Sau aveti voi vreo metoda de a fabrica camasi ? Daca da m-ar interesa si pe mine 4 bucati ! |
Foarte pertinenta si corecta observatia ta.
Eu am gresit deoarece ma gandeam la motorul de Logan 1.4 K7J care permite artificiul spus de mine in timp ce E7J este altceva. Deci poti cauta si un vloc de logan 1.4 in care introduci piston, biela , arbore de 1.6. ( K7M ) |
ar fi interesant de pus vibrochen + biele 1.6 si pastrate pistoanele de solenza , dar nu stiu unde s-ar afla PMS fata de partea superioara a blocului (adica daca loveste pistonu in chiuloasa ).
Desi cred ca cel mai eficient la o solenza e transplant de motor ! Eu de ceva vreme caut o metoda de face ceva cu motoru original da nu am gasit solutii inca .... |
pai simplu: schimbam motorul cu totul si mergem pe nv.
|
se mai stie ceva de subiect? pe mine m-ar interesa pe supernova. si de ce toti iti zic sa pui cutie de supernova? e mai buna? se potriveste motorul de 1.6 logan pe cutie sn?
|
Cutia de la SN este putin mai scurta in comparatie cu cea de SLZ.
Este putin mai dinamica cea de SN, iar arcurile de la SN sunt mai joase si mai rigide putin. |
mersi de raspuns . si motorul de logan 1.6 se potriveste pe cutia de sn? ma refer la prinderi
Stima! |
Din cate stiu eu se potriveste.
Personal nu am montat dar teoretic se pare ca da. |
AM CEVA OFERTE DAR TIMPUL ESTE LIMITAT SI AM NEVOIE DE MASINA...........INCA MAI ASTEPT OFERTE DE MOTOR..........
|
In E7J merge setul si arborele de Nova 1.6 (cilindrii sigur se potrivesc, am bagat unii de proba intr-un bloc de E7J, arborele pare si el a se potrivi din carti, aceleasi manetoane, acelasi palier). Singura chestie, trebuie schimbat si calculatorul, pus ceva de F3N, F3P, ca sa potrivesti cat de cat hartile de avans si injectie cu noua cursa si capacitate.
Sau alezezi gaura de centrare in bloc a cilindrului la 83.31 mm (1.355 mm pe raza) si bagi setul 1.5 (80 mm dia) de la Meca. Depinde ce vrei, ture sau cuplu. Mai adaugi pe lista o clapeta de Laguna 1.8 sau 2.0 nu mai stiu sigur care se potriveste si niste injectoare de k7m sau k4m sa asigure debit, ori maresti presiunea in rampa de injectoare. Daca vrei ture, poti merge pe ITB-uri (era pe forum cineva care pusese ITB pe solenza) Cu reglaje corecte si fiabilitate redusa, ajungi pe undeva pe la 140-150 cp (vezi R5 Alpine cu set Meca si Nova de competitie de la Valvoline). Pentru strada 100-110 cp cred ca sunt suficienti. Solutii sunt multe, bani sunt putini. |
Hai sa vin si eu cu o idee de necunoscator...de ce 1.6 8v si nu 1.6 16v daca tot se vor 100-110cp?
|
Nu incape.
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:53. |
- Copyright 2026 4Tuning