Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   B-93-GBI (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/30791-93-gbi.html)

BAGYKID 05-02-07 13:14

Re: B - 93 - Gbi

1 Attachment(s)
acum urmeaza partea interesanta , am lasat masina jos si vreau sa o intaresc putzin si exista alea doua variante :
- 1 bara torsiune mai groasa ( de papuc diesel sau una de l "batrani " = mai greu )
- 2 bari de torsiune suprapuse ( asta ar fi ceva mai usor de procurat )

e acum problema sta asa :

-care varianta e mai buna ?
-referitor la montaj , va rog niste poze cu varianta "doua suprapuse " vreau sa vad cum vinele la prindere pe lonjeroane , cum fac cu bucsele alea ????

mikkai 05-02-07 18:41

de unde ti-ai luat electroventilatorul ?

MOUZE 05-02-07 20:51

bieletele sunt ARDELEANA nu ?? ;)

iar varianta PERFECTA este cea cu bara de papuc de 22mm(parca are 22...sau 23 nu mai stiu) te COMPLICI RAU de tot cu 2 bari...daca nu le prinzi bine o sa-ti bata...nu ai ce bucse sa pui la lonjeroane(tre sa pui camere de camion...)si o sa-ti rupa si bieletele...
bara de papuc e cea mai buna solutie...
bafta!

NightDevil 05-02-07 23:29

am eu o bara stabilizatore de fatza mai groasa aprope de 28-30 cm nu am montato eu pe masina ..ka am ceva asemnator si nu mai umblu ka e fb cum e acuma.. daca te intreseaza contacteazama ..

BAGYKID 06-02-07 08:38

mersi bebe , ti-am scris deja pe PM ,
in concluzie ar fi mult mai simplu sa merg pe o singura bara mai groasa in combinatie cu bieletele astea "ARDELEANA " .

Faza cu doua bare suprapuse ar fi fost si ea o solutie (de compromis dar asta e )

astept sa vad ce bara groasa gasesc si o sa o montez

mersi

BAGYKID 06-02-07 09:10

Quote:

Originally Posted by mikkai (Post 733004)
de unde ti-ai luat electroventilatorul ?

e de dacie , cred . am de la un prieten si i-am facut eu montajul electric (cam empiric = fara releu si pe direct de la baterie , plus un martor in bord ) nu e solutia optima dar merge asa de un an juma .cred ca o sa trec la montarea termocontactului pe iesirea de jos a radiatorului dar am nevoie de valorile "noi" inchis/deschis pentru acea amplasare

stima

manciur 06-02-07 11:17

dc 4 trepte?

BAGYKID 06-02-07 11:19

asa e din fabrica , destul de ciudata in treapta 4 la 3000rpm am 100 , iar a treia e foarte lunga

e ciudata masina cred ca a fost facuta pentru taxi (sigur , ptr ca pe contraaripa dreapta e stantat mare "TAXI" )

manciur 06-02-07 12:01

da foarte ciudat pt `93 si mai ciudat cu TAXI_pana in `90, stiu ca erau masini fabricate specilal pt regim TAXI...

BAGYKID 06-02-07 13:00

DA , am mai intrebat pe la RAR si mi-au spus ca pare a face parte dintr-un lot de taxiuri de export .
partea si mai ciudata e ca pe tabla am gasit multe locuri unde se vede ca masina a fost galbena initial , dar pe carte apare de la primul proprietar direct culoarea neagra ( si nu e duplicat)- cred ca a luat-o galbena a vopsit-o neagra si pe urma a inmatriculat-o

BAGYKID 07-02-07 10:19

revenind la bara de torsiune fatza ( datorita baietzilor ) am facut rost de una groasa ( aprox 30 mm) . stie cineva daca bucsile de papuc diesel se potrivesc pentru prinderea pe lonjeroane ?

UniculSGM 07-02-07 10:36

se potrivesc, dar nu le gasesti nicairi in magazin, se uita urat aia la tine. Masoara ce iti rebuie si mergi la un magazin de piese auto de import. Mi se pare ca merge de la Opel. Oricum cauti in catalog dupa dimensiune.

MOUZE 07-02-07 15:53

Quote:

Originally Posted by BAGYKID (Post 736051)
revenind la bara de torsiune fatza ( datorita baietzilor ) am facut rost de una groasa ( aprox 30 mm) . stie cineva daca bucsile de papuc diesel se potrivesc pentru prinderea pe lonjeroane ?

incearca bucsile de la bara de torsiune de nova...cele din MIJLOC nu din capetele barii stiu baietii la magazin ce sa-ti dea ;)

BAGYKID 07-02-07 15:56

mersi baietzi , tot faza cu masuratu e mai buna . sper ca in seara asta sa pot sa o urc pe elevator sa vad cum vine si fac o proba cu bucsile de STI , ca astea per a fi cele mai mari la interior , tre sa masor sa vad cum vin si la exterior cu brida de dacie , daca nu o schimb si paia

BAGYKID 09-02-07 07:49

probleme :

desfacut vechea bara de torsiune (16 mm) si incercat montarea cea noua (28 mm) .

concluzii :

-sigur trebuiesc reconfigurate gaurile pentru bridele de bucsi , cred ca o sa le transfer pe interiorul lonjeronulor
-totodata o sa fiu nevoit sa crestez lonjeroanele in zona fostelor prinderi de brida pentru a permite intrarea noii barii

rugaminte:
- am nevoie de ceva informatii cu privire la :
cum se poate "modela" bara de torsiune , din ce material e facuta ? si daca merge sa zicem incalzita (nu excesiv) pentru a modifica unghiurile de desfacere catre bielete?

mersi

All times are GMT +2. The time now is 20:31.

- Copyright 2026 4Tuning