![]() |
Re: 12" sau 15"
Quote:
80hz e cam mult pentru un sub, nu crezi? niciodata nu am lasat subwooferul sa cante peste 60-63 hz cu 24db/octava (ideal pt mine 50hz 24db/octava). La frecvente mai inalte de atat, mi se pare ca lovitura e prea lunga. Bineinteles, totul se rezuma la gusturi, si bineinteles, unele subwoofere sant capabile sa urce in frecventa mai bine ca altele. |
Parerea mea este asa: daca vorbim de rock clasic, ghitara bas sa se simte :) ce e foarte frumos si greu de realizat este sa simti toba in burta. Incearca un sub 12" dar de calitate, sa aiba o miscarea a membranei mare! Putere la fel(cind est mai nervos sa nu fortezi difuzorul)
EDITAT: Te rog pune pe cineva sa-ti corecteze textele in limba romana inainte sa postezi. Altfel e foarte greu sa inteleaga cineva ce vrei sa zici. Restul informatiilor nu aveau legatura cu topicul sau erau eronate. Haide cu date mai exacte, prezentate corect! |
civic_ex ...Intr-o incinta buna un subwoofer BUN poate sa ramana perfect definit si fara delay chiar si fara low pass, chiar daca in aceste conditii reproduce si voce. Rezultatul final depinde de multe variabile, nu doar de setarea LPF-ului.
mmneg ...Cum iti spuneam si aseara, mai ai rabdare si mai asculta cateva masini. In momentul in care o sa ai "fata" ok o sa vezi ca e foarte usor sa cuplezi un subwoofer in sistem. Invers... e putin mai greu. Rabdare ca se poate. ;) |
@ civic_ex.... depinde de sistem. a, si io tot la 60 pe 24db il am taiat ;)
|
Quote:
Din pacate nu toata lumea are incinte perfecte, asa ca ne mai ajuta si LPF-ul, si TA, etc... Quote:
Bad_boy, ce difuzoare folosesti pt 60hz-up? Scuze de Off Topic |
civic_ex... ti-am rasp pe PM ca sa incheiem offtopicul.
|
Sunt multe persoane care taie la 200hz , 250hz , 120hz.... deci n ue stat..sa nu se confunde SQ cu placerea omului... Din cate observ foarte multa lume care sa dat pe SQ .... da numai sfaturi pt SQ si uita de gusturile persoanei... de calitatile sistemului pe care il are persoana sau de montajul sistemului. In concluzie fiecare taie subwooferul dupa gustul sau... sau dupa cum doreste... Nu este stas sa taiem la 60hz sau 80hz...
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:58. |
- Copyright 2026 4Tuning