Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Machete in lucru - chosty (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/304469-machete-lucru-chosty.html)

lancer 21-02-12 18:47

Re: Machete in lucru - chosty

Quote:

Originally Posted by chosty (Post 4891994)

app...nu stiu cu ce rezolv resturile de vopsea de pe m3....cu diluant, sau cu antigel..

ce parere aveti daca prin interior il alamesc sau il cositoresc...nu stiu exact, daca ma poate ajuta cineva, mi-ar fi de mare folos

pentru inlaturarea vopselei incearca cu lichid de frana sau decapant (decanolul a dat randament la mine)... antigelul nu ataca vopseaua...

de lipit ... pur si simplu nu stiu ... dar cositorul sau fludorul nu prea prinde pe aliajele de aluminiu ... iar alamirea sincer chiar nu stiu daca merge sau nu, dar din putina teorie pe care o stiu eu ... aliajul (antimoniu) din care este facuta macheta are un punct de topire mult mai jos decat cuprul sau alama, deci s-ar putea sa ti se topeasca macheta sa o lipesti ... din ce stiu eu ca procedee tehnologice ar fi aceleasi ca la aluminiu ... sudura in mediu special (argon de obicei) dar iar avand in vedere grosimea materialului din macheta s-ar putea sa nu tina nici asta

bmwh548 21-02-12 18:52

Aplici niste bucatele de plastic pe interiorul caroseriei si lipesti bine cu ceva cyanoacrilat. Eventual mai adaugi si niste Poxipol.

chosty 21-02-12 19:10

multumesc de sfaturi
si eu ma gandeam incerc ceva de genul unor suporti pe interior, pe care sa-i lipesc cu poxi. Lucrul de care imi este cam teama e ca nu o sa adere poxi-ul pe suprafata machetei, si o sa se desfaca la prima tensiune.
Cineva mi-a sugerat sa dau cu ceva acid azotic (apa tare) ca sa se curete bine suprafata, dupa care sa "argintez" suprafata. Este acelasi procedeu, singura diferenta fiind temperatura de topire a argintului, care este undeva la 300 de grade, cel mai bun argint pentru acest procedeu am auzit ca se gaseste in sigurantele de inalta tensiune...asa ca probabil pe la baietii de la electrica..
Daca nu ma insel cred ca aceeasi metoda se foloseste pe la centrele de reparare a bijuteriilor...inca mai caut..

ceva pareri? a incercat careva de aici ceva de genul?

chosty 21-02-12 19:24

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 4892108)
Aplici niste bucatele de plastic pe interiorul caroseriei si lipesti bine cu ceva cyanoacrilat. Eventual mai adaugi si niste Poxipol.

cred ca asa o sa fac, tocmai a incercat un prieten sa lipeasca cu cyanoacrilat doua piese, si nu le mai poate dezlipi.
o sa incerc sa fac asa, mai intai sa curat cu apa tare dupa care sa lipesc cum zici tu...sper sa-mi iasa

aditza579 21-02-12 20:40

O sa iasa betial in stil DTM. Arata super asa cum te-ai gandit s-o faci!

chosty 22-02-12 15:49

12 Attachment(s)
am mai avansat putin cu x5-ul, si am achizitionat o noua macheta, ce e drept cam dezmembrata si cu unele piese lipsa...dar m-a costat foarte putin si din cauza asta am luat-o

aditza579 22-02-12 16:08

O sa arate bestial X5-ul in stil DTM. Chiar ai de gand din toate punctele de vedere sa-l faci Racing? Vad pe acolo o Dacie 1300. Ai toate piesele la ea? Cu ea ce ai de gand? Bafta cu miniaturile!

chosty 22-02-12 22:14

da....si sper sa iasa bine......dar sa vedem....e mult de lucru la body...

daca este cineva pe aici care a lucrat sau lucreaza cu lut. sau stiti careva daca am posibilitatea sa continui cu lut in loc de chit? o avea oare aderenta? e mai usor de prelucrat? de unde se cumpara...detalii din astea...sau daca exista vreun alt material cu care sa lucrez?

aditza: la dacie, daca aveam toate piesele la ea, sigur o faceam alpine.....dar inca nu m-am hotarat ce o sa-i fac, pentru ca nu am chiar toate piesele..lipsesc: scaunele, o parte din geamuri, bara fata si cea spate, grila, farurile, stopurile dar e posibil sa ajunga ceva foarte low, de circuit...ceva hardcore racing...sau ii fac rost de niste faruri rotunde care sa dea a 1310, si fac ca a lu' vecinu Alex...mini PVA pentru cei care stiti masina...

daca are cineva vreo idee, e foarte, foarte binevenita

sau mai este posiblitatea sa o dau la schimb, vreunui iubitor, care are idei mai bune legate de modificarea ei...app..daca e careva interesat de dacie...astept un pm

pana la urmatorul update...bafta tuturor!

All times are GMT +2. The time now is 20:31.

- Copyright 2026 4Tuning