Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   conversie volanta VA ROG AJUTOR !!! (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/302970-conversie-volanta-rog-ajutor.html)

mihail_dogariu 08-02-12 23:21

Re: conversie volanta VA ROG AJUTOR !!!

Ai PM

Am uitat sa-ti zic ca mai ai nevoie de suruburile de volanta de urs si un distantier din spatele volantei dar nu mai stiu daca de la volanta de urs sau de la volanta pe care o ai acum pe masina...

Cred ca merge si fara distantierul ala dar mai scurtezi din pinionul de atac de la alternator... Am dubii aici , nu mai stiu exact...

Doc-ul 08-02-12 23:23

Quote:

Originally Posted by mihail_dogariu (Post 4871922)
E ok linkul. Poti s-o usurezi asa si tu... Sa nu dai gauri in ea pt ca nu o sa mai fie echilibrata perfect niciodata...

Daca ai chef sa vii in bucuresti s-o planezi te insotesc s-o planezi daca ai chef... Nu-i problema...

ai ideie , o pot usura tot la el ? in momentul de fata stau prost cu timpul in timpul saptamanii . Se poate sambata ( nu asta ) sau seara dupa 6 ?

Doc-ul 08-02-12 23:26

Quote:

Originally Posted by mihail_dogariu (Post 4871934)
Ai PM

Am uitat sa-ti zic ca mai ai nevoie de suruburile de volanta de urs si un distantier din spatele volantei dar nu mai stiu daca de la volanta de urs sau de la volanta pe care o ai acum pe masina...

Cred ca merge si fara distantierul ala dar mai scurtezi din pinionul de atac de la alternator... Am dubii aici , nu mai stiu exact...

poate sunt la fel ... alea cica sunt puse sa nu atinga volanta de bloc . dc iau din ea ( usurez ) nu cred ca are cum sa mai atinga si cica merge si fara acel distantier

mihail_dogariu 08-02-12 23:26

nu cred ca se poate dupa 6 seara iar de sambata iar nu stiu ce sa zic... Nu stiu daca lucreaza sambata... Eu zica ca te complici degeaba cu venitul in bucuresti... Orice strung e calibrat sau ar trebui sa fie calibrat sa-ti strunjeasca drept.... Se poate usura si plana si unde zic eu si in alta parte...

Doc-ul 08-02-12 23:29

Quote:

Originally Posted by mihail_dogariu (Post 4871944)
nu cred ca se poate dupa 6 seara iar de sambata iar nu stiu ce sa zic... Nu stiu daca lucreaza sambata... Eu zica ca te complici degeaba cu venitul in bucuresti... Orice strung e calibrat sau ar trebui sa fie calibrat sa-ti strunjeasca drept.... Se poate usura si plana si unde zic eu si in alta parte...

sa inteleg ca tot pe strung se planeaza ? practic intra ffff putin in ia din exterior si pe urma se duce usor ( cu aceeasi cota ) spre interiorul volantei ? Ii ia o fata ffff mica ? Eu ma gandeam ca e ca un fel de slaif !

dc e cum am spus mai sus , gasesc strung aici !

mihail_dogariu 08-02-12 23:33

Da se planeaza pe strung pastrand cotele...

Mi-aduc aminte ca parca a luat-o dinspre interior spre exterior...
Da. Ia o zecime sau doua din fatza volantei...

Practic si planatul si usuratul se fac in acelasi fel...

Doc-ul 08-02-12 23:36

Quote:

Originally Posted by mihail_dogariu (Post 4871957)
Da se planeaza pe strung pastrand cotele...

Mi-aduc aminte ca parca a luat-o dinspre inerior in exterior...

am inteles ... tot . La electromotor o sa basbai putin . Trebuie sa vad la fata locului ca-mi dau seama pana la urma .

Ms inca o data !!!

pS -volanta din poza e ok ?

mihail_dogariu 08-02-12 23:39

La electromotoare e chestie de improvizatie... Sunt o gramada de electromotoare cu aceleasi coduri dar de pilda unul la mine era facut in UK altul in Mexic. Aveau acelasi cod dar in interior pinioanele erau diferite... E chestie de artizanat cu electromotorul... Daca stii ca vrei sa schimbi un pinion pe alt eletromotor pana la urma le potrivesti intr-un fel sau altul...
Am inteles ca unii schimba coroana de pe volant in loc sa schimbe electromotorul dar eu am ales varianta cu pinionul schimbat.

mihail_dogariu 08-02-12 23:43

Quote:

Originally Posted by Doc-ul (Post 4871963)
pS -volanta din poza e ok ?

Dupa ce va fi planata va arata ca noua... Poti s-o cureti pe spate si sa o vopsesti . O sa arate bine.

Si vezi la montaj sa nu puna mecanicul mana cu vaselina pe fatza volantei... si eventual degreseaza-i fatza inainte s-o pui pe masina...

Doc-ul 08-02-12 23:45

Quote:

Originally Posted by mihail_dogariu (Post 4871976)
Dupa ce va fi planata va arata ca noua... Poti s-o cureti pe spate si sa o vopsesti . O sa arate bine.

eu m-am referit ca model , dc e ok !

PS - pe spate cred ca o sa arate ca aia din link:yes: ( usurata )

mihail_dogariu 08-02-12 23:47

Probabil ca e buna... Nu-mi dau seama... Seamana cu ce mi-am pus eu dar probabil are in plus gulerul ala pe care a mea de 6,3 KG nu-l avea...

Doc-ul 08-02-12 23:49

Quote:

Originally Posted by mihail_dogariu (Post 4871986)
Probabil ca e buna... Nu-mi dau seama... Seamana cu ce mi-am pus eu dar probabil are in plus gulerul ala pe care a mea de 6,3 KG nu-l avea... Sincer nu-mi amintesc detaliile astea...

tu ce distantier ai pus ? de urs sau pisica ?

mihail_dogariu 08-02-12 23:50

Nu-mi mai amintesc exact dar parca am pus-o pe cea de pisica... sau pe urs nu exista distantierul ala... plm... Nu mai stiu exact... Tind sa cred ca totusi cea de pisica... Parca cea de urs avea gaura centrala prea mica... Nu mai stiu... Te descurci la fatza locului... Nu e mare inginerie...
Ia-ti suruburile de urs oricum... Sunt mult mai scurte...

Doc-ul 08-02-12 23:52

Quote:

Originally Posted by mihail_dogariu (Post 4871993)
Nu-mi mai amintesc exact dar parca am pus-o pe cea de pisica...

o sa incerc sa schimb coroana ca mai am o volanta .

multumesc de inca o data !

mihail_dogariu 08-02-12 23:54

Aia cica trebuie incalzita cu flacara de sudura sa se dilate altfel nu iese... Acolo nu stiu exact care e procedura... Imi pare mai complicat...

Cu placere.

All times are GMT +2. The time now is 04:49.

- Copyright 2026 4Tuning