![]() |
Re: Sistem audio Hertz pe Espero
Si eu am facut poze la toata operatiunea. :D
Bafta cu proiectul. |
AM stat si am cautat si n-am gasit pe nicaieri un post de al tau cu asa ceva. Poti atasa aici cu incredere pozele. Daca esti asa de dragut, multumesc !
|
2 Attachment(s)
Aici ai 1 poza,2. https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea/29667-2004-suzuki-ignis.html
Mai ai atasate inca 2 poze,unde marginile difuzorului sunt imbracate in mocheta,adica finisate cat de cat. Ca sa iti faci o idee ca nu trebuie sa dai decat cat e diametrul difuzorului si asta nu implica modificari serioase. |
A iesit superb tinand cont ca o masca de fibra ( care are exclusiv rol estetic ) e peste 150 euro. Inelele alea negre de unde le-ai luat ? Eu ma gandeam sa fac din pal niste inele dar nu mi-ar strica sa le iau gata facute asa cum se pare ca le ai tu.
Cam ce distanta e recomandat sa fie intre dif si tweeter ? Nu stiu de unde am inteles ca e bine sa fie mai apropiate decat la tine... poate aberez, rog un maestru sa ma ilumineze. |
Nu aberezi cu distanta intre tw si woofer. Ideal e sa fie cit mai mica. Insa grija asta trebuie sa o aibe numai cei care ajung cu sistemul in situatia de a concura la finalele europene... In concluzie, nu-ti fa astfel de probleme deocamdata.
Inelele sunt din cele custom pentru diverse modele de masini. La fata locului se vede ce se poate adapta. |
Bravo domnule ai pus si mocheta pe inele acum atata mai bine:D :D
|
Mai oameni buni, ajutati-ma si pe mine ca o iau razna.
Spre montarea casetofonului am desfacut apoi cele 4 suruburi care tin acea cutie ( spatiu depozitare ) de sub casetofon. Am scos cutia si am procedat la desfacerea urmatoarelor 2 suruburi care tin o parte in chenarul de plastic. De ce numai 2 ? Ca nu le-am gasit pe restul. Prima intrebare : cum oare se desface chenarul consolei centrale ??? A doua intrebare : la espero NU exista acea sina de metal in care se prinde casetofonul in suruburi >??? Nu de alta dar eu nu am gasit-o. E normal ca HU sa stea asa pur si simplu ( el saracul nu cade dar se poate scoate foarte usor tragand cu mana ) ? Radio-casetofonul actual este de maxima valoare 10 RON asa ca in mom in care l-am pus, l-am pus si gata, nu m-a interesat sa il prind in suruburi. Am citit si manualele de la cap la coada si nu ma ajuta deloc, toata baza e in voi ! Am reusit sa il pun intr-un fel sa nu iasa foarte usor .. ma rog. Are cineva idee ce culoare are firul DIN BORD de la Espero ce comanda antena ( la cas. l-am gasit dar nu stiu cu ce sa il conectez ). Dupa montaj mai am la dispozitie : rosu cu galben ( semigros ); alb, galben, maro- ultimele 3 subtiri. |
De ce nu dai o fuga la un atelier ? Acolo gasesti o cupla care conecteaza direct firele HU-ului cu cele ale masinii. In cel mai rau caz, instalatorul stie care-s culorile.
|
Pentru ca din pacate pana pe data de 10 sunt pe 0 cash, deh, sarbatorile astea :P
Este cineva pe forum pe aici care sa fi experimentat diferenta dintre Hertz si Focal ( evident la aceleasi tipuri de difuri ) ? Intreb pentru ca mi se pare ca Focal Access 165 CA1 ( care le-am laut acum ) eu un bas mai putin adanc decat Hertz DCX 165. POsibil sa fie si casul de vina ?? - Pioneer DEH-4600 Sau poate faptul ca la espero este mai mare portbagajul decat la Cielo si cu siguranta prea mare fata de cat ar trebuii sa aiba incinta difurilor ? NU stiu in momentul asta daca sa fiu dezamagit de Focal si sa revin la Hert sau..... De retinut ca Hertzurile m-au impresionat dpdv al basului folosind ( la vremea aia ) un cas turcesc Kamosonic ce nu avea mare fidelitate dar avea un bas foarte adanc, foarte ... huruit Astept pareri si sfaturi, va multumesc ! XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXx Cine stie niste dimensiuni aproximative ale incintei unui amarat de woofer de 13 cm , max 100 W ?? El NU este de mare calitate deci nu este importanta dimensiunea exacta. Incinta o sa fie pozitionata temporar intre scaunul din dreapta si bord ( adica la picioarele pasagerului din dreapta ) completand astfel difurile standard din usi de la Espero |
Comparatie clara nu se poate face decit daca schimbi difuzoarele pe aceeasi instalatie. In cazul tau e si alta masina, si alt hu.
Mai rodeaza-le si vezi dupa. Cumnate, vezi ca ai PM. |
Am fost astazi pe la Tottal si ............
Am pus pe acelasi sistem ( HU Pioneer DEH 4600) , pe aceeasi masina ( Espero ), in aceleasi conditii ( in incinta atelierului ) , cu aceleasi melodii ( 2 teste de la tottal precum si Scooter - Maria ) atat DCX-uri 165, ECXuri 165 cat si Focaluri 165. Dupa ascultare concluziile sunt : Doar pe HU cele mai recomandate sunt DCXurile ( pentru asta au si fost facute ) dpdv a profunzimii basului ( incredibil ) Doar pe Hu : ECX - nu dau tot ce pot .. se aud mai nasol decat DCX Doar pe HU : Focal - nu dau tot ce pot ... se aud mai nasol decat DCX. Descrierea lor ar fi asa : - ai doar HU - ia DCx dar nu avea pretentia sa poti sa dai la 90 % din volum - nu vor tine, HU-ul intra in distorsiuni. - ai statie , poti pune ECX. Neamplificate stai cu banii stocati in difuri ce nu sunt miscate de HU - ai statie , poti pune focal. Neamplificate stai cu banii stocati in difuri ce nu sunt miscate de HU Dintre ECX si si Focal ( NU LE-AM PROBAT COMPARATIV INTRE ELE CU STATIE ) as alege Focal - au o claritate IMPECABILA a sunetului. Asta in teorie, nu stiu cum se comporta pe statei cele 2. Nu asta ma interesa ci sa gasesc varianta perfecta pentru HU. Pot deasemenea sa va recomand ca sa nu cadeti in pacaleala cu care ( cand aveam Cielo ) m-am pacalit singur : am dat jos DCXurile de 165 si am pus DCXuri ovale de 6"/9"( crezand ca daca sunt mai mari vor putea da mai bine si mai tare ) . Acestea din urma tind sa cred ca deasemenea au nevoie de amplificare pentru ca se auzeau mai nasol ( doar pe HU - acelasi HU ) decat cele de 165. Oficum, ca sa nu va mai stresez : recomand in mod deosebit la cumpararea unui sistem probarea lui comparativa. Altfel, datele de pe foaie nu au nici o relevanta ! ----- mii de multumiri Saxo ----- am invatat multe azi |
BIne ca mai dam si de oameni ca el. :D
|
Ce focaluri ati testat, access sau polyglass?
|
In prima faza CUMPARASEM Access. A doua zi m-am dus si am facut probele de mai sus si am decis : momentan Dieci.
|
gasesc pe undeva focal polyglass de 13 , la tornado nu mai aud ???? au doar access a1
ce altceva component de 13 pot sa pun pe o statie MTX TC4002 (2x100w) si care sa fie si in stoc , ca nu prea gasesc nimic in stoc . Am gasit la DLS MS5a de 80w , dar am inteles ca se aude mai bine focalu a1cu toate ca are doar 50w ? asa o fi ? |
| All times are GMT +2. The time now is 18:50. |
- Copyright 2026 4Tuning