![]() |
Re: Sgm
Pai chiar mergeai incet......:)
Si daca nu sunt pisalog.....pe unde pot sa gasesc si io un set ca alea sau macar asemanatoare..? |
mi se pare ciudat ca ai pus jenti, cauciuc, modificari la caroserie, si incepi sa vinzi ce e in masina, motor...
Dar ma rog, se mai intampla se se termine si sacul |
Nu stiu, se gasesc pe la 200-250E maxim. Sunt de G2 GTI.
Si mie mi se pare ciudat :D |
Ma-rog.
Sti tu mai bine...eu numai presupun chestii, poate am dreptate poate nu... |
Si acum cu teama de a face off topic...te intreb si eu ceva
La o Nova de 1.6 as vrea sa ii comprim motoru'..(ca de turbo sau de dastea inca nu stiu destule ca sa ma risc).... Acum "vine" intrebarile ca "e" trei: 1.Cum calculez raportul de compresie ? 2.Ce reprezinta de exemplu la acel raport de compresie asta 10:1 3.Cam cat ar trebuii sa alezez chiulasa astfel incat sa nu ma trezesc cu pistoanele in supape sau mai stiu eu ...un eventual poc al pistoanelor...? Repet.....te intreb asta pentru ca stiu ca tu poti sa ma ajuti... Scuze din nou pt off-topic ....daca e mai usor sa spui pe messenger rosu.laurentiu e id meu....sau poti sa imi ignori postul ;)...ms mult |
iti raspund eu in locul lui Eagleee, (suntem amici inca din copilarie), raportul de compresie este, cum ii spune shi numele, raportul dintre aerul "tras" de piston in cursa sa in "jos" sau in cazul in care este si de supraalimentare de orice tip, de volumul de aer introdus in cilindru, care este mai apoi comprimat de catre piston in mishcarea sa in sus. raportul 10:1 inseamna ca amestecul din cilindru va avea a 10. parte din valumul de la admisie dupa comprimare. daca ar intra 1 litru de amestec aer/combustibil, dupa camprimare ar avea doar 0.1 litri volum.
|
Aha...am inteles io cam cum stau treburile...
Pai si motorul de dacie asta de 1.6 .....ce raport suporta? |
Baiat cu mare cunostinta desptre masini...
sa ii credeti ce scrie! |
suporta mult daca poti face si 30:1
Dar cu compresia maresti si temperatura amestecului, si cu asta face ardere prematura si distrugi motorul. Cred, si mentionez ca cred!!!, max este undeva de 11:1 cu un consum ridicat (mentionez ca si multa benzina raceste) Te pui si calculezi! |
..dar dak ai benzina cu cirfra octanica mai mare de 100 potzi sa treci 11:1
|
aha....Pai atunci in raprot de 10:1 cred ca ar fi ok..nu?...sau voi ce credeti...
Fiabilitatea poate fii chiar ceva mai redusa...nu ar fi o problema...ca o sa merg un an doi cu masina (cred) dar consumul as vrea sa nu creasca mai mult de 12-13% in oras...ca altfel nu ma mai risc..pentru 18 ani eu zic ca 72 sunt de-ajuns... Si oricum o sa ii usurez volanta care si aia conteaza destul de mult...ca nu vreau modificari majore.. |
Ce Ar Fi Sa Incepeti Sa Comentati Asupra Subiectului Si Nu Asupra Altor Lucruri...nu Stiu Cum Se Face Ca De Cate Ori Se Deschide Cate Un Topic Cu Masina Lui Sgm De Atatea Ori Va Gasiti Toti Sa Intrebati Cate Ceva Pentru Masinile Voastre...ba Ca Va Consuma Multa,ba Ca Nu Intra In Viteze,ba Ca Nu Accelereaza....de Acum Inainte Ori Vorbiti Asupra Topicului Ori Deloc...topic Closed
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:14. |
- Copyright 2026 4Tuning