![]() |
Re: Opel Corsa 1.2 Niste cai in plus?
As vrea sa vad un topic cu chestiuni tehnice.Nu cu BOV si furtune albastre.
Un topic interesant a fost cel cu als-ul.Daca mai sunt imi cer scuze. Spre exemplu modificarea unei chiuloase de 7A(5 cilindri 20 valve aspirat) in chiuloasa de 5 cil 20 valve turbo. Sau montarea "stropitorilor" de ulei,cele care racesc pistoanele intr-un bloc de aspirat care nu le are. Sau discutii despre "gap" la segmenti.Sunt multe de discutat si sunt multi care stiu dar nici macar nu au cont pe forum.As vrea sa mai invat si eu cate ceva...[/QUOTE] Sa stii ca si eu as vrea, ai dreptate in ceea ce spui, cateva dintre cele mentionate de tine nu imi sunt straine, in sensul ca le am si pus in practica. Cand am enumerat toate modificarile, nu le am enumerat cu scopul de a fi si tehnic, deoarece oricum din cate vad initiatorul topicului nu prea se mai arata interesat, era o formula prin care sa neutralizam acest flagel. Daca incep sa explic exact la ce ma refer cand spun galerie admisie mai mare, axe si altele, crezi ca aceste vise vor ajunge sa se materializeze? Acum cativa ani eram mai naiv si impartaseam cunostintele mele, cu demonstratii, explicatii, calcule, teorii, si m-am ales cu...? Iti spun eu cu nervi tocati, timp pierdut si altele care probabil nu-ti sunt straine. Daca initiatorul acestui topic se arata cat de cat interesat promit sa ma interesez mai in detaliu in limita timpului disponibil, cu privire la acest motor si sa-l lamuresc exact ce trebuie sa modifice, crezi ca se va intampla asta? Ar fi a mia oara cand as face-o fara rost, sa nu se supere pe mine dar acesta e adevarul. Acum mai nou stii cum procedez eu? Nu mai dau explicatii, doar pun in practica teoria pe care o stiu si experienta pe care am dobandit-o. Mi-ar face placere ca pe viitor sa mai purtam discutii, sa ne impartasim experiente tehnice,probleme etc. Cu stima Geti. |
Oamenii care chiar stiu ce vorbesc pe aici iti ajung degetele sa ii numeri.
Dar sunt si daca pui intrebarea corecta sau deschizi subiectul de discutie corect sunt sigur ca iti vor raspunde. Nu stiu ce e cu bogdan ca nu prea ii sta in fire sa faca glume d-alea cu ventilatorul electric in admisie, dar cred ca s-a saturat si el de toti care intreaba "cati cai da un filtru sport". Si treaba cu posturile comerciale e foarte adevarata dar fac tot posibilul sa le mai filtrez si sa le mut la anunturi , mai ales daca nu au nici un continut tehnic. P.S. Asa cum voi aveti fiecare cate un model de masina/motor la care ii stiti si ultimul surub , mai sunt si altii care ar vrea sa afle mai multe despre motoarele lor. Trebuie sa le dam si lor o sansa in limita decentei bineinteles. Internetul nu contine intotdeauna asa multe informatii cand ai cu adevarat nevoie. Informatiile apar de la cei care fac pionierat pe propriile motoare si apoi au bunavointa sa imparta gratis ce au aflat pe banii si timpul lor. |
De la subiecte de genul "ce masina sa-mi iau de 1500E?" si pana la "motor de 1.2- 1.3, vreau niste cai in plus" e doar un pas, cateva taste distanta :D
Oamenii isi iau masina "impotenta" apoi vor si putere de la ea si consum mic. Nu se poate asa ceva, vorba aia, si cu sufletul in rai si cu... Asa ca partea a doua "niste cai in plus" ramane nefinalizata. Bine ar fi daca respectivii si-ar lua anvelope de iarna cat de cat bune, daca ar schimba uleiul la timp, daca si-ar verifica directia, franele etc chestia cu niste "cai in plus" e pentru cei care stau in garaj si se murdaresc de vaselina si ulei, care isi cunosc fiecare surub si il desfac si cu ochii inchisi, care isi vand telefonul sau PC-ul la nevoie pentru o piesa, pentru cei care masina nu e doar un mijloc de transport asa cum e pentru mine de exemplu. |
Multe dintre rachetele de la vtm si de la drag pleaca de la premiza ca " nu baga dom`ne bani in asta ca nu merita".
Si exemple am destule printre toti cei care au plecat de la puteri mici si au urcat mult. In mare parte ca nu si-au permis masini cu 2-300 cp la baza. Dar asa se nasc pasiunile si apar informatiile utile. |
Quote:
|
Omul are 1 post ( unul singur) pe acest forum.
Daca nu va grabeati asa sa ii raspundeti, stergeam topicul de cand l-am vazut. Asa , inca mai astept ceva informatii legate de masina aia. Linkuri de pe forumuri de pe afara cu swapuri, filmulete. Sigur un cunoscator de Opel are ceva fantezii legate de un LET pe masina aia de 700kg. |
Imi pare rau baieti ca nu am mai raspuns...dar am avut un accident cu masina. Mi-a lovit-o unu' si mi-a facut-o zob...am fost plecat pe la politie si asigurari si mi-am pierdut timpul degeaba, neavand timp sa mai intru pe net. Multumesc tuturor pentru interes si pentru raspunsuri...acum sigur imi voi lua ceva cu motor mai mare :D Si inca odata imi cer scuze!
|
@Bluey am un singur post pentru ca abia mi-am creat contul. Apoi am avut accidentul.
|
La motoarele mici nu prea ai ce sa le faci.
Decat sa bagi bani in ele degeaba. Daca vrei o buburuza rapida fiie schimba un motor mai mare. Fie scoate tot ce poti sa scoti de pe ea sa o faci mai usoara,optiune care e gratis.Poate chiar aduce bani in cazul in care vinzi acele piese.Bancheta din spate,roata de rezerva,panouri usi,aeroterma,si ce-o mai avea montat. |
Daa.. sa dea totul de pe ea, s sa puna o lada de bere pe post de scaun, iar la prietena sa ii tranteasca o saltea gonflabila ceva.. :)))).
Cel mai indicat pentru tine, ar fi sa te indrepti ceva mai optimizat "dorintelor" tele. Cel mai recomandat, ar fi un Golf 3, Astra f, masinute cert cam vechi, dar ieftine si bune. Insa cu putin rasfati, le faci domnisoarele strazii.:D |
Momentan nu mai am masina:)) ma orientez la altceva ...:D
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:45. |
- Copyright 2026 4Tuning