Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   impreza 2.0 turbo vs 2.5 turbo? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/290600-impreza-2-0-turbo-vs-2-5-turbo.html)

whoskee 18-12-11 14:42

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4782797)
Vorbesti numai prostii. Orice motor de STI de 2.0 are pistoane forjeate inca din 1997 din fabrica, nu numai cele de Japonia.

Singurul prost renume a lui subaru este motorul de 2.5 turbo, incepanda de la modelul precedent de STI varianta SUA pana la modelul actual care desi a fost revizuit dupa aparitie tot prost este.

Deschide un site de specialitate si documenteaza-te, pe urma vorbeste ca esti paralel rau! Btw, cate Subaru Impreza ai avut si cate ai condus ?!

Si de ce sunt rele motoarele de 2.5 turbo ?! Ca asa ai auzit de la vreun posesor de Mitsubishi ?! Spre nedumerirea ta, motoarele STI din Japonia sunt full forjate nu doare pistoanele, si asta mentionam eu de fapt in post, nu ce ai inteles tu. Dar nu sunt aici sa ma cert cu nimeni.

GTR 18-12-11 18:44

Re: impreza 2.0 turbo vs 2.5 turbo?

Quote:

Originally Posted by whoskee (Post 4784067)
Deschide un site de specialitate si documenteaza-te, pe urma vorbeste ca esti paralel rau! Btw, cate Subaru Impreza ai avut si cate ai condus ?!

Quote:

Originally Posted by whoskee (Post 4784099)
Si de ce sunt rele motoarele de 2.5 turbo ?! Ca asa ai auzit de la vreun posesor de Mitsubishi ?! Spre nedumerirea ta, motoarele STI din Japonia sunt full forjate nu doare pistoanele, si asta mentionam eu de fapt in post, nu ce ai inteles tu. Dar nu sunt aici sa ma cert cu nimeni.

Pai am deschis forumuri de spacialitate si am si cunostinte in domeniu de la oameni mult mai avizati decat tine pentru ca au modificat zeci. (2 Bucati am avut si mai urmeaza)

Motoarele de 2.5 turbo nu sunt rele, sunt proaste. Daca tot esti un nou venit tare in gura cauta si tu pe google sau mai bine pe forumurile Subaru problemele STI-ului de 2.5. Eu am vazut real motor spart (biela iesita prin bloc) la 6000 km a carui masina nu suferise absolut nici un fel de modificare, dealtfel plangerile de gen in Europa si SUA sunt cu zecile si a avut loc si o revizie rapida a motorului care a rezolvat oarecum problema.

Cat despre tuning, probleme au existat foarte multe de la modelele vechi de America pana la cele noi de Europa, probleme ce pe 2.0 nu au existat

Ce stii tu de motoare mai forjeate (mai bine zis - mai bine facute si cu ceva modificari), alea sunt doar niste serii, nici vorba de tot ce inseamna STI din Japonia si se numesc EJ207 daca nu ma insel si se mai gasesc si prin Anglia.

Mai documenteza-te putin, ca nu tot ce zboara se mananca.

ady_viteza 20-12-11 20:07

2.0 este mult mai fiabil decat cel de 2.5.....problemele nenumarate avute in timp cu boxerul de 2.5 sunt stiute foarte bine....doar cei care au modificat cu cap si cu multi bani au reusit sa faca din 2.5 un motor bun si potent:D

B_60UPE 20-12-11 21:00

Quote:

Originally Posted by whoskee (Post 4784067)

da tu cite motoare de astea de japonia ai deschis de sti atitea , lumineaza-ne si pe noi. mai sus ai un post ciudat rau, te invit sa te dai cu 2x wrx 2.5 si mai vb dupa.

rzw75 21-12-11 08:08

ma insel eu, sau motorul de 2,5 turbo de la Subaru a iesit motorul anului in 2006 la categoria lui? deci e bun sau nu? vorbim despre un motor stock, nemodificat.
cu citat:
"Subaru 2.5-liter Turbo Boxer Engine won 'best engine' in the 2.0-2.5 litre category in both the 2006 and 2008 International Engine of the Year awards"

GTR 21-12-11 09:26

Quote:

Originally Posted by rzw75 (Post 4788425)
ma insel eu, sau motorul de 2,5 turbo de la Subaru a iesit motorul anului in 2006 la categoria lui? deci e bun sau nu? vorbim despre un motor stock, nemodificat.
cu citat:
"International Engine of the Year "

Stai sa ne intelegem:

1. premiul asta nu are absolut nici o legatura cu fiabilitatea
2. nu este specificat nicaieri ca motorul de STI este premiat, poate foarte bine sa fie cel de Forester

Baga si tu un Google: "Subaru STI 2.5 stock engine failure" si vezi ce spun copiii.

rzw75 21-12-11 09:30

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4788508)
Stai sa ne intelegem:

1. premiul asta nu are absolut nici o legatura cu fiabilitatea

dar cu ce are legatura?

aleks 21-12-11 11:22

Quote:

Originally Posted by rzw75 (Post 4788512)
dar cu ce are legatura?

Fiabilitatea se verifica in timp, in ani. Premiile se cam dau in anul lansarii.

rzw75 21-12-11 11:25

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4788687)
Fiabilitatea se verifica in timp, in ani. Premiile se cam dau in anul lansarii.

corect, nu contest, dar nu ai raspuns la intrebare.

aleks 21-12-11 12:10

Quote:

Originally Posted by rzw75 (Post 4788696)

Nu pe mine ma intrebasei, da' oricum :lol:
In principiu au legatura cu miscarile interne din industria auto, cu jocurile de interese si cu directia in care circula banii catre diversele comitete si comiţii, daca e sa ma intrebi pe mine. Restul e praf in ochi, dar asta e doar parerea mea...

Flo_Vre 21-12-11 12:57

Ca fost posesor de EJ20 votez pentru motorul asta , un motor extraordinar din toate punctele de vedere ( am mers doi ani cu interne stock la o putere de 450 cp) Din cate stiu motorul de 2.5 T vine din fabrica cu un soft necorespunzator si de aici problemele...

GTR 22-12-11 03:45

Quote:

Originally Posted by rzw75 (Post 4788696)

Cred ca puteai sa gasesti si singur, nu este complicat, dar am facut eu efortul asta extraordinar pt. tine.

http://www.ukipme.com/engineoftheyear/about.html

International Engine of the Year

Judged by a panel of 76 renowned motoring journalists from 36 countries as disparate as the USA, Japan, China, Russia, New Zealand, India, Korea, Germany, France, Romania, South Africa, Mexico and the UK, the Awards highlight and acknowledge engine engineering excellence.

Judges apply their impressions from driving today's latest cars to help them find the powerplants that offer the best driveability, performance, economy, and refinement, and reward manufacturers for the successful application of advanced engine technology.

The Awards are organised by Engine Technology International, published by UKIP Media & Events, which also publish a number of other automotive titles including Automotive Testing Technology International, Tire Technology International, Electric & Hybrid Vehicle Technology International, Vehicle Dynamics International, Professional Motorsport World and European Automotive Components News. Hit our home page (www.ukipme.com) to discover more.

Which auto manufacturers make the best engines in the world? The International Engine of the Year Awards provides the answers.

All times are GMT +2. The time now is 00:36.

- Copyright 2026 4Tuning