![]() |
sal
1 Attachment(s)
:shock: cum ma sa itzi placa nsx in locul acestui MIT, acestui ZEU al soselelor, cred ca vorbesc in contradictoriul lui cei care nu au apucat sa vada cum e sa ti se taie respiratia la 7500 rpm si sa iti simti stomacul in fund :D :shock: e adevarat...nsx e dragutza dar nu are nici jumate sufletul de invingator al acestui animhal pe nume M3.....Unele masini au inima si suflet, si BMW este unul dintre acestea ....
|
Re:
Quote:
Year 2002 Origin Not Available Make Honda Base Price Not Available Model NSX-R Production Not Available Engine & Transmission Body / Chassis Position Mid Longitudinal Drive Wheels RWD w/LSD Configuration C32B Inline-6 Curb Weight 1270 kg / 2800 lbs Valvetrain Belt-Driven DOHC, 4 Valves per Cyl w/VVT Length 4430 mm / 174.4 in Displacement 3179 cc / 194.0 cu in Width 1810 mm / 71.3 in Power 206 kw / 276.2 bhp @ 7300 rpm Height 1160 mm / 45.7 in Torque 304 nm / 224.2 ft lbs @ 5300 rpm Wheelbase 2530 mm / 99.6 in Bore 93 mm / 3.66 in Front Track 1510 mm / 59.4 in Stroke 78 mm / 3.07 in Rear Track 1540 mm / 60.6 in Redline 8000 Steering Rack & Pinion HP / Liter 86.88 bhp per litre Body / Frame Aluminum Monocoque w/Carbon Fib?er Hood HP / Curb Weight 217.48 bhp per weight Front Brakes Vented Discs w/Specially Developed ABS Gear Type 6-Speed Manual Front Brake Size Not Available 1st Gear Ratio 3.066:1 Rear Brakes Vented Discs w/Specially Developed ABS 2nd Gear Ratio 1.956:1 Rear Brake Size Not Available 3rd Gear Ratio 1.428:1 Front Wheels Not Available 4th Gear Ratio 1.125:1 Rear Wheels Not Available 5th Gear Ratio 0.914:1 Front Tires 215/40R17 Bridgestone Potenza R070 6th Gear Ratio 0.717:1 Rear Tires 215/40R17 Bridgestone Potenza R070 7th Gear Ratio Not Available Front Suspension Double Wishbones w/torion Bars, Final Drive Ratio 4.235:1 Rear Suspension Not Available Performance Top Speed 280 kph / 174.0 mph 0 - 60 mph 4.7 seconds 0 - ¼ mile Not Available 0 - 100 mph 11.2 seconds Lateral Acceleration Not Available EPA City/Hwy Not Available Mario, ne-am dat seama ca esti fan BMW, dar totusi M3 nu-i chiar un ZEU al soselelor, mai sunt si alte masini mult mai potente...Acum, fiecare cu \"boala\" lui, eu cu Honda, tu cu BMW... :lol: |
2 MASINI TARI DIN CLASE DIFERITE..SI CAT PENTRU M3 CSL SI-O IA RAU DE TOT DE LA NOUL IMPREZA TYPE 25..(2.5L 350CP)..AICI PUTEM COMPARA M3CSL CU CLK AMG...sau brabus sau de ce nu Lorinser
|
Hm , am un clip cu unde un CSL, scote timpi mai buni decat un porsche 911 turbo, care la randul lui e mai rapid decat un Skyline si tot asa.
Pe de alta parte pe un alt traseu, un M3 normal, nu CLS, este cot la cot cu un S2000 si un 350Z, ce sa mai crezi din toate chestiile aste. Toate clipurile sunt de la bestmotoring, se gasesc pe net. Mda si tot in clipurile ale un NSX se bate serios cu un Murceliago, Te baga in \"ceata\" clipurile astea. :shock: |
mda..off topic..am vazut sieu filmulete pe circuit in care murcielago e VARZA
|
Vad ca cineva a comparat M3 CSL cu NSX-R. Uitati aici timpii oficiali de la Nurburgring:
M3 CSL - 7 min 50 sec NSX-R - 8 min 03 sec Deci CSL este cu \"doar\" 13 secunde pe tur mai rapid :) Si in plus CSL are o putere litrica mai mare decat cea mai rapida Honda, ceea ce spune multe. |
Tu imi arati niste timpi care pot fi fantezisti, eu iti arat realitatea: https://www.4tuning.ro/forum/viewtopic.php?t=4189 ....NSX-R mai rapid decat CSL...
|
Bogdane, daca nu crezi nu ai decat sa verifici. Testele au fost efectuate de revista SPORT AUTO pe Nurburgring varianta lunga si aceea sunt timpii oficiali.
Pe langa aceasta vezi timpii de la TOP GEAR, unde ambele modele au fost testate pe ud de catre The Stig: BMW M3 CSL - 1.28.0 Honda NSX Type R - 1.31.6 Uite si link-ul: http://www.topgear.com/content/misc/TV/lap_times/ Si tine cont ca in conditii de circuit umed CSL este mai dezavantajat decat NSX-R deoarece are cauciucuri aproape slick. Chiar si cand cumperi un CSL trebuie sa semnezi un DISCLAIMER conform caruia iei la cunostinta ca anvelopele lui CSL nu functioneaza corespunzator pe umed sau cand sunt reci ! Iar in legatura cu Best Motoring am retinerile mele, ca si multa lume de altfel. \"Batranul\" care a condus acel NSX-R este de departe cel mai bun pilot in timp ce pilotii din Modena, 911T si M3 CSL pareau niste amatori in comparatie cu acesta. Si sa stii ca umbla vorba ca acel NSX-R era modificat si nu stock ca si celelate masini din test. Nu te-ai intrebat de ce fierbe apa din motorul lui NSX-R cu o tura inainte de final ? Sa nu ma intelegi gresit, nu am nimic cu Honda, chiar admir unele modele de la ei, dar asta nu inseamna ca doar ei stiu sa faca masini sport. Mai stiu si altii ... si chiar mai bune cum este cazul lui CSL ;) |
Ai si tu dreptate, insa ia in considerare faptul ca Nurburgring este un circuit in mare parte de viteza, iar Montegi este foarte virajat. Pe viraje NSX se descurca clar chiar si mai bine decat monstrul Murcielago. Motorul s-a supraincins pt ca pe NSX-R nu este limitat in rotatii si Gan-san a dat in ea pana a rupt-o-n doua, asta se poate intampla la ORICE masina nelimitata. Soferul de pe CSL a condus chiar f bine, a facut praf si Modena, si Porsche. Nu zic ca CSL nu-i masina buna, este chiar excelenta, se comporta cel mai bine pe viraje dintre masinile stock ale constructorului bavarez, insa cu siguranta nu este CEA mai buna.
Acum, si cu testele astea, si japonezii, si europenii tind sa devina subiectivi, nimeni nu poate pastra o obiectivitate 100% cnd e vb de mandria lor nationala. Cred ca adevarul e undeva la mijloc masinile sunt extrem de apropiate ca perfromante cu un plus pt NSX pe viraje stranse si cu unul pt CSL pe linii drepte(uneori) sau viraje usoare. |
Nurburgring-ul, supranumit si iadul verde, nu este un circuit nici lent nici rapid, el este cel mai complex circuit din lume. Nu degeaba el este considerat etalonul cand vine vorba de teste auto. Ca sa-ti faci o idee el are peste 20 km lungime, 147 de viraje si o linie dreapta de aproximativ 3 km in timp ce un circuit normal are vreo 15 viraje si o linie dreapta de 1 km.
Iar cand ambele masini, atat M3 CSL si NSX-R, au fost testate de acelasi individ (Horst von Saurma - nr.1 pe nurburgring) timpul lui M3 CSL a fost de 7 min 50 sec in timp ce al lui NSX-R a fos de 8 min 03 sec. Si cei de la Best motoring au mers pe Nurburgring cu NSX-R condus de Gan-san si a scos un timp de 7 min 56 sec (deci tot cu 6 secunde mai lent decat M3 CSL). Problema este ca acel timp nu a fost omologat deoarce Gan-san nu a parcurs o tura completa si exista suspiciuni ca acel NSX-R nu ar fi fost stock. Referitor la testul de la Montegi, el a fost mai mult un show. Corect ar fi fost ca fiecare masina sa fie condusa la limita de catre cel mai bun pilot, Gan-san, si singur pe circuit. Stiu ca iti este greu sa recunosti ca un BMW este mai rapid deoarece in general fanii Honda sunt considerati foarte orgoliosi, mai ales cand vine vorba de comparatiile cu bavarezii. Insa aceasta este realitatea. Noi sa fim sanatosi |
S-au parcurs parca 4-5 tururi de circuit pe Montegi cu start lansat, din start un avantaj pt masinile mai puternice, intr-adevar nu separat cum ar fi fost intr-un test menit a clarifica situatia cu timpii. Manevrele au fost conditionate si de miscarile celorlalti, insa testul a oferit clar o idee asupra unei masini restrictionate la putere de catre guvernul japonez, dar care poate face fata cu brio intr-o competitie pe circuit unor masini de la 80cp pana la 200cp mai puternice. In testul asta, CSL a scos un timp mai slab decat NSX, oricum, cum am zis asta nu demonstreaza prea multe si nu este foarte elocvent.
Nu sunt orgolios, admit ca CSL e o masina excelenta si in cateva privinte o depaseste pe NSX, insa daca luam in considerare si motorizarile de care au parte si diferenta de 80cp, asta pe langa alte considerente, nu se poate sa nu ramai surprins la cat de bine se descurca Honda. Repet, NSX din acel test nu era modificat, pur si simplu modelul Type-R nu are limitare si tb sa fii foarte atent cum ii dai, asta fiind valabil pt orice masina in aceeasi situatie. Nu stiu pe care Nurburgring s-a desfasurat testul, dar din foto de mai jos, mi se pare ca Montegi este ceva mai strans in viraje, de fapt ceva mai mult. http://fosagold.org/webf1/00/nurburgring.gif http://www.motorbike.cz/journal/Okruhy/montegi.jpg |
Bogdane...vezi ca tu ai pus poza de la Nurbungring pe care se tine cursa de F1
|
da, Nurburgring Nordschleife arata asa.
http://nurburgring.de/sicher/safety_ringmap.gif Iar in cele 147 de viraje gasesti curbe de toate felurile, de la foarte stranse la foarte rapide. Nu degeaba este considerat cel mai complex circuit. |
In cazul asta nu prea are relevanta comparatia timpilor celor 2 masini cu cele 2 circuite. Se observa clar pe Nurburgring linii drepte foarte lungi de km intregi, testul de la Montegi a fost pe un circuit foarte scurt.
|
Te inseli, N-ring are o singura linie dreapta, de la km 17 pana la km 20 in rest sunt doar viraje. Din pacate poza atasata de mine nu este prea detaliata si nu se vad toate cele 147 de viraje dar am sa caut niste filmulete de pe Nurbrurgring sa vezi cat de intortochiat este.
Iar circuitul de teste de la TOP GEAR este de asemenea unul foarte intortochiat cu multe curbe. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:40. |
- Copyright 2026 4Tuning