![]() |
Re: Ford Mondeo 1.8 TD niste pareri va rog!!!
Quote:
|
Motorul asta are o reputatie destul de proasta (cat a fost pe Sierra 1990-1992).
Chulasa era destul de "slaba", se fisura usor, garnitura la fel. |
hehe ... nu stiu ce probleme or fi la aceste motoare pentru simplu fapt ca nu stiu cat sunt impinse(la focus tdci se pare ca e o problema de flow ) .
Si motoru isuzu stock sufera de racire .. cand am vazut apa la 100 de grade am zis ca e aiurea ... insa dupa modificari si imbunatatiri temp sta la 90 si ceva :rolleyes2 Ar fi frumos de aflat daca exista garnitura metalica pentru motorul asta ... scapi de o grija . Si oricum , pana acum am vazut masine stricate de la talpa grea si reglaje proaste , asadar urmatorul pas va fi pentru tine un ceas egt ;) Momentan e iarna ... acum e vreme de strans piese si la primavara bang ! :D |
Quote:
Ma voi interesa de toate piesele de care am nevoie si voi posta aici ce si cum gasesc. O seara faina va doresc |
Salut, la multi ani si cat mai multe realizari pe 2012
Am citit tot ce sa scris pana acum si, pe langa faptul ca suna frumos, imi place ce vrei sa faci Ruffy RUF. Ar fi un upgrade bun si eficient daca e facut cum zice si mihaistan. Cat despre pompa Bosch ... tot respectu si increderea ! Spun astea si m-am bagat in vorba (sper sa nu supar pe nimeni) pt. ca si eu caut in mom. de fata o pompa Bosch mecanica pt. acelasi motor de 1.8 TD si nu am gasit pana acum (cat mai aproape de Bucuresti). Mai aproape de Buc pt ca vreau sa o probez in Buc pe bancu' de probe - altfel nu o iau. Rog daca ma poate ghida cineva spre o pompa Bosch ! O sa caut in continuare pe site si nu numai Numai bine |
Quote:
|
fratilor ! orice cazatura este buna ... montam cap brici ... modificam si iese bine ! atentie : va trebuie si fulia aferenta + ca la psa de exemplu trebuie repozitionat ceva la suportul pompei !
Repet , orice pompa se face ... vi le fac in functie de ce aveti pe masina (parte hardware), DAR reglajele se fac numai pe masina ! aceasi pompa pe masina diferita cu aceasi configuratie nu va merge la fel de bine :-) deasemenea reglajele trebuiesc modificate in functie de altitudine si temperatura ! asta este singurul dezavantaj al pompelor mecanice , insa o data ce ii prinzi spilu si setarile e floare la ureche ! |
Quote:
Se ia una bucata Ford Fiesta an 94-95... un motor de pe mondeo insa vreau din start sa fie cu pompa Bosch apoi Mihaistan sper sa iti pot face o vizita pentru reglaje... Am achizitionat intre timp un intercooler de Touareg care e mai mare decat ceea ce am eu pe masina, si tubulatura sa zicem ca o am doar trebuie facut traseul propriu zis(adica imbinate tevile si coturile la lungimile necesera) insa acestea vor ramane pentru proiectul ce vreau sa il fac in primavara cand sper eu sa achizitionez un Fiesta. Intercoolerul ii de vanzare pentru ca vreau ceva mai mare decat cel de Touareg |
mult succes ... ar treb sa fie distractiva masina :D
|
Quote:
|
Quote:
La tine injectia de motorina se regleaza din pompa si-ti recomand sa maresti avansul de injectie cu cca doua grade si foarte putin sa ridici debitul de motorina. Asa cum procedezi tu ai sa reusesti sa aduci in motor aer ceva mai rece. Dar traseul are sa fie putin mai lung, pentru a pastra acelasi raspuns si AFR respecta ce ti-am scris mai sus. O compresie nu ar strica sa-i masori sa vezi daca motorul accepta interventia. |
Quote:
|
Cu placere!
Daca este o versiune care se poate resofta treburile devin putin mai usoare si mai elegante. Este un lucru bun ca ai gasit o documentatie pentru pompa de injectie. Mult succes! |
Quote:
Inca tot nu mi-am gasit o pompa de injectie Bosch care se pare ca este mult mai usor de umblat in ea... |
La modelul tau presiunea in turbo este direct influentata de debitul de motorina.
Cand maresti debitul de motorina are sa-ti creasca automat presiunea asa ca nu umbla la tija actuatorului de wastegatre. La modelul tau wastegate este reglat sa deschida mult mai sus decat functioneaza motorul normal, pentru siguranta. Foarte rar sau aproape deloc putem vorbi de actionarea tijei de la wastegate. Nu umbla nu este necesar, gazele obtinute in urma arderii unei cantitati mai mari de motorina vor antrena mai bine turbina crescand si presiunea de fapt debitul de aer. Masinile astea par simple dar inglobeaza tehnologie si inteligenta multa. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:08. |
- Copyright 2026 4Tuning