Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   tico vs dacia 1310 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2688-tico-vs-dacia-1310-a.html)

Devil_1 26-11-04 21:07

nu comparam neaaparat cmc da shi putere.
da so luam shi pe alta cale:posibilitati de tuning la motor.
din monstrul ala de 800 cmc pe carb de 38 cp nu scoti mai mult de 50-55 cp cat ii el popa.
da motor de 14oo la dacie cu turbina shi tot ce trebe trece ushor de 150
shi apoi dupa aia linii!!
dacia rulzzzz!

killme 26-11-04 21:17

nu trece dacia chiar usor de 150 cp da trece si mere pana la 170 da cu modificari serioase,da serioase rau de tot,eventual de s-ar putea pune compresor?sau macar biturbo

krang 27-11-04 05:02

Hai sa fim obiectivi:
Puncte forte Tico
performante,consum,FIABILITATE,dotari,conservare 'financiara'
Puncte forte Dacia
siguranta(vis a vis de Tico),pret.

Avem un invingator:TICO! :)

Devil_1 27-11-04 07:50

parerea mea e ca muti vor opta pt siguranta ,spatiu,
hai ca nici dacia nu consuma asha mult.
si acuma ca tot a venit iarna ce ziceti de siguranta pe sosea?
ce face ticalosu in fata troienilor shi a poleiului???
mai ales cu cauciucurile alea bazate?

COObra 27-11-04 08:49

ce rai sunteti voi.....biturbo pe dacia - gata a-ti si ridicato la 170 de cai :lol:
de curiozitate ca poate la carburatoare o fi mai usor.....cate turbine a-ti montat voi pe dacii? PE MOTOARE DE DACII.
Si nu ma intelegeti gresit ca intre un tico si o dacie si eu poate tot dacie as lua, dar aruncati pe aici cu torbo si compresoare pe dacie ............
apropo a-ti uitat de NOS. :evil:

killme 27-11-04 11:00

mei coobra eu am zis eventual DE S-AR PUTEA PUNE biturbo si compresor,nu am zis eu ca am facut asa ceva(ce roata mea,n-am nici carnet,nici masina) :lol:
nu sari si tu cu gura pe om,ca doar am 16 ani si mai invat si eu :shock:
daca nu se poete,nu se poate n-om muri de asta

tot dacia ii mai buna

Bogdan_16v 27-11-04 12:50

Copilasi, cu parere de rau, sunteti groaznic de penibili!!!
In primul rand, Tico are 50cp strock, scrie negru pe alb in talon...
In al doilea rand, surata lui, Daihatsu Charade GTti, la o cilindree de 993cmc, 3 cilindri, turbo, 100cp http://www.carfolio.com/specificatio...car/?car=25674 ajunge la performante care ar face un GTI sa paleasca de rusine...si asta stock...

Eu zic sa renuntati a va etala \"vastele\" voastre cunostinte in materie si sa va duceti sa puneti burta pe carte...mai lasati dreaqu Furios si Iute si Nevoie de Viteza Suburban, nu mai visati NOS si bi-turbo pe Dacie, ca s-ar putea sa va \"udati\" in somn!!! :lol: V-as sugera sa luati exemplu de la Gabi FXN care la o varsta similara cu a voastra va da mucu' la cunostinte in materie!!!

PS:Comparatia era la masini stock...

m_vpr 27-11-04 13:14

Super interesanta comparatia.

Daca maine as fi pus sa aleg intre cele doua masini, mi-ar fi f greu, deoarece tico are numeroase avantaje: nu rugineste, consum mic, demaraj mai bun, iar dacia mi-ar place ca este mai spatioasa, bordul mai calumea (CN), si parca arata mai bine.

Devil_1 27-11-04 16:41

shi tot pt bogdan_16v
comparatia intre masini era la general (ceea ce include shi tuning shi performante shi fiabilitate nu numa stock)

Gabi_323i 27-11-04 19:33

Bogdan_16v :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Quote:

nu trece dacia chiar usor de 150 cp da trece si mere pana la 170 da cu modificari serioase,da serioase rau de tot,eventual de s-ar putea pune compresor?sau macar biturbo
killme :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: de curiozitate de unde ai dedus valorile alea de 150 de cai si 170 de cai? :D explica-mi te rog cum functioneaza acel compresor si mai ales biturbo? eu stiu despre biturbo ca merge doar la distributtie semivariabila incandescenta, te rog sa ma corectezi :roll:
Quote:

nu comparam neaaparat cmc da shi putere.
da so luam shi pe alta cale:posibilitati de tuning la motor.
din monstrul ala de 800 cmc pe carb de 38 cp nu scoti mai mult de 50-55 cp cat ii el popa.
da motor de 14oo la dacie cu turbina shi tot ce trebe trece ushor de 150
shi apoi dupa aia linii!!
dacia rulzzzz!
Devil_1 ai vreo legatura cu cel de mai sus? :D ca vad ca aveti in gand aceleasi valori ale puterii si mai ales a modificarilor :lol: v-ati intalnit in vis? :)

on topic : tico superior daciei, e super manevrabil si .... sprinten :D

Devil_1 27-11-04 20:00

de ce o zis killme nu is raspunzator da din motor de 1400 se ajunge (cei drept destul de greu) la valori de peste 100cp shi 150cp,asta implicand montarea de carburatoare dublucorp ,lucrat la chiuloasa,usurat volanta,cilindri ........
modificari serioase.dar se poate
nu zic ca nu ii sprinten tico da no
ideea e ca mie mi se pare mai buna dacia
ai fost tu intrun tico care incearca sa abordeze o curba (destul de lejera) cu 80 km/h???
am fost eu shi iti zic ca nu e bine deloc.aproape so rastunat,in conditiile in care o dacie nu are mari probleme

Ai dreptate ca tico nu rugineste shi poate are mai mult confort (desi nu prea e loc in el) o reparatie e mai costisitoare ca la dacie.

Gabi_323i 27-11-04 20:16

montarea DE CARBURATOARE DUBLUCORP? fratioare tu stii ce implica asta? sa montezi mai multe caburatoare dublucopr pe un motor? stii ce e ala un carburator dublucorp?

lucrat la chiulasa? ce sa lucrezi la ea? ce ii faci? dezvolta si tu poate sti ceva ce noi nu stim :)

usurat volanta ... din asta castigi putere???? iti zic eu : NU, din usurarea ei care de altfel este foarte dificil pentru ca trebuie echilibrata static si dinamic nu castigi nici un fel de putere, in schimb motorul va urca in ture mai usor

cilindri? atat ai de zis la cap asta? :D

Devil_1 27-11-04 20:28

da ma
carburatoarele dublu coarp sunt carburatoare duble sincron (corecteazama daca gresesc) --ma refeream la general

din chiuloasa stii tu ce se face (se subtiaza pt un raport de compresie mai mare shi se maresc admisia shi evacuarea)

din usurat volanta nu castigi putere ii adevarat da urca mai mult shi mai ushor in ture

cu usuratu ii la cilindrii,biele,arbore (cam tot ce se poate)
(trebe avut grija cu echilibratu motorului)
mai vin multe chestii (evacuare directa,vibroken)

eu nu voi dezvolta subiectu
daca te intereseaza da un search sau intra pe www.daciaclub.ro
shi convinge-te ca se poate

Lemeleul 28-11-04 07:48

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Devil_1\"
ce face ticalosu in fata troienilor shi a poleiului???
mai ales cu cauciucurile alea bazate?

Tico merge excelent pe zapada, mai ales datorita cauciucurilor subtiri!!!

Devil_1 28-11-04 08:19

EXCELENT!!!????!!!!????
sigur nu se rastoarna??
mie nu imi inspira nici un pik de siguranta!

All times are GMT +2. The time now is 18:48.

- Copyright 2026 4Tuning