Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Matiz - the little engine that could (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/267349-matiz-the-little-engine-that-could.html)

AmunDei 16-07-11 16:57

Re: Matiz - the little engine that could

Am mai probat un GPS, iar rezultate sunt la fel ca la ultima masuratoare facuta (mai putin v.max, p-asta n-am mai testat-o ca nu eram pe autostrada).

50 pe GPS - 60 pe bord;
100 pe GPS - 115 pe bord;
iar maxim atins a fost 149 pe GPS - 169 pe bord

Oricum am zis ca urmatorul set de cauciucuri vor fi o idee mai inalte.

AmunDei 23-07-11 13:31

2 Attachment(s)
Cum nu am obiceiul sa spal masina prea des, astazi a primit abia a doua baie pe anul asta :???:

Maine o sa dezmortesc montrul complet cu o plimbare pana la Rasnov. Stay tuned 8)

AmunDei 25-07-11 20:37

2 Attachment(s)
In parcarea de la cetatea Rasnov

AmunDei 01-08-11 17:20

1 Attachment(s)
Mai rar cu bordurile :D

Devu 26-01-12 22:23

Ce se mai aude de Matiz ?

AmunDei 27-01-12 10:11

Deocamdata face fata cu brio nametilor de prin capitala :D

Dupa cum poate s-a observat, jantele de aliaj au luat drumul https://forum.4tuning.ro/111-masina-m...a/page-14.html

Mai am ceva idei si pentru anul asta, dar astept caldura. Voi da mai multe detalii pe masura ce ma voi hotari si le voi concretiza (intrucat sunt schimbator ca vremea, n-are rost sa fac promisiuni :) )

AmunDei 01-03-12 11:21

3 Attachment(s)
1 martie marcheaza iesirea din hibernare a CPB-ului :D

Spre deosebire de zapezile din iernile trecute, anu asta a stat pe bara ca altfel riscam sa fac pagube bune pe dedesubt (nici din parcare nu aveam cum sa ies :???: )

AmunDei 22-07-13 21:28

1 Attachment(s)
Cam mult praf pe aici, sa-l mai scuturam putin (unii poate stiu despre ce e vorba, deja nu mai e un secret ;))

911lau 23-07-13 08:59

Indraznet :D

B-72-RZD 23-07-13 14:21

Ai loc sa-i pui? Nu e un traseu mai lung decat cel original? Vad ca vine si mai in lateral iesirea, muti traseul original ?
Ti-am trimis un PM, vreau sa vb.

Geo_ZGA 23-07-13 19:45

flansa aia pare pt turbina... sau mi se pare mie?

AmunDei 24-07-13 05:36

Justa presupunere: galeria va gazdui o turbina, mai precis un T2, A/R 36.

@RZD: de incaput incape, dar, vorba americanului, va fi destul de 'tight fit'

valitataye 24-07-13 08:34

Indraznet plan,spor la tunarit.Chiar astept sa o vad gata montata turbina:D

Geo_ZGA 24-07-13 10:36

Alte detalii mai dezvalui? :D Gen... traseu intercooler (stiu ca la Matiz e cam inghesuit totul), decomprimare motor, soft, injectoare, map...?

AmunDei 25-07-13 21:44

Turbate d-astea s-au mai facut pe la asiatici, dar nimeni nu a documentat procesul de conversie in detaliu (sau e ascuns atat de bine incat eu nu am gasit informatii concrete, mai mult decat o mana de poze si o lista de cateva piese, aruncata la misto), asadar lucrarea pe masina mea se poate considera tot experiment.

Nu am ca tinta o anume cifra de putere, doar se urmareste ca masina sa fie corect functionala intr-un setup cu motor si sistem de alimentare stock, la presiune mica (RC-ul de 9,3:1 favorizeaza asta), cu MAP si alt soft, evident. Abia apoi ne putem gandi la alte interne, micsorare RC, debit mai mare de benzina, ambreiaj, cutie (ehe...).

Totul va trebui facut bucata cu bucata ca sa identificam orice problema, daca arunc toate piesele deodata pe ea, riscul ca ceva sa nu functioneze corect creste foarte mult.

Asadar, nu este vorba de "dezvaluit", dar atunci cand o solutie constructiva va fi aplicata si va functiona bine, se va face si un update.

Ce va pot spune de pe acum este ca ELV-ul original zboara complet din ecuatie, intrucat ocupa foarte mult spatiu. In locul lui va fi pus unul mai subtire, in functie de asezarea finala a pieselor.

All times are GMT +2. The time now is 11:10.

- Copyright 2026 4Tuning