![]() |
Re: sfaturi sistem audio complet
Eu vad un pic altfel problema. In general daca schimbi niste difuzoare, schimbi mediile, daca schimbi o statie schimbi putin puterea. In schimb... cand ai schimbat player-ul .. ai schimbat toata muzica in masina. Asadar eu iti recomand in primul rand un player bun care sa stie mai multe si sa ai posibilitatea sa legi cate statii vrei tu la el si sa ai multe reglaje. Nu lucrez pentru Pioneer, dar din proprie experienta mie imi place cel mai mult cum suna. Recomand un Pioneer deci, ca HU, poate un 8300SD - e cam 850RON (3 perechi RCA la 4V, card SD, USB, etc).
Iar ca subwoofer nu cred ca exista o varianta mai buna, mai puternica decat un Ground Zero 30SPL la 1000W RMS si pret de vreo 700RON. Cam sari la pret cu statiile si cu difuzoarele intr-adevar. Poate ar trebui sa consideri si varianta de SH unde de 2000-2500 de lei iti faci muzica de muzica in masina. Doar pe difuzoare si tweetere as merge pe unele noi. |
Quote:
|
Asa e.. ulterior d-asta am si spus sa ia in considerare variante SH pt. subwoofer si statii. Player-ul si componentele sa fie noi. Oricum ar fi 5-600W n-o sa sune niciodata ca 1000W. Tine mai mult de incinta. Eu am zis sa aiba putere totusi. Gandesc subiectiv. Asa daca stau sa ma gandesc mai bine, poate ai dreptate, putere mai putina dar pe un difuzor de 15", nu de 12" si atunci o sa sune cu totul altfel pe muzica, insa putere prea multa nu e pt un difuzor ieftin. Eu am de ex. un Ground Zero 38T de 500W numa care chiar suna bine pe muzica si costa vreo 350 RON nou nout. Mai nou i-am facut cutie sealed care suna si mai bine pe muzica si ocupa spatiu minim pt un astfel de difuzor.
|
Quote:
referitor la GZ 30SPL ala, ma cam indoiesc ca difu are 1000W RMS, am vazut 2 bucati dinalea pe ceva amplif Hifonics de 600W, le misca de fras aveau, nu prea vad cum ar putea sa nu dea capat un dif dinala la 1000W. |
Nu cred ca scoateti scoruri apropiate pe aceeasi frecventa.
|
Hai ca iti dau eu o solutie pentru bugetu tau. Efectiv vreau sa iti respect bugetu sa te duci sa iti iei ceva (si eu cand am niste bani pusi de-o parte sunt nerabdator sa ii cheltui :) )
Vad ca vrei difuzoare si in fata si in spate. Plec de la ipoteza ca masina asta o conduci numai tu deci o sa stai numai in fata. Difuzoarele din spate iti va da o putere mai mare per total dar iti va strica scena din fata intr-o oarecare masura. Daca difuzoarele sunt coaxiale o va strica mai putin. Deci sistem pe fata si coaxiale in spate : Fata : Helix Dark Blue B62c (3.4 mil) Spate : Helix Dark Blue B6x (1.7 mil) O sa le legi direct pe HU pentru ca daca le vrei amplificate deja iti trebuie amplificator + HU cu 3 pre-out care e scump. Difuzoarele au o sensibilitate foarte mare (91 db) si o sa sune foarte bine direct pe HU. HU : Pioneer DEH-3300UB (4.2 mil) Un HU ieftin si bun. Are iesire pt subwoofer. Reglaj bass-medii-inalte. Foarte ok. Insonorizare : 3 mil Aici am pus doar pentru fata. Daca simti nevoia sa pui si pe usile din spate poti face asta ulterior. Dar este o prioritate sa acorzi atentie la usile din fata. Kit cablu amplificator subwoofer : 1.6 mil In concluzie ai ajuns la un total de 14 mil, plus alte posibile cheltuieli (adaptor pt HU , masca etc) , plus manopera va duce costul total ceva mai sus si nu iti mai ajung banii pentru amplificator si subwoofer. Am pus cablurile de la subwoofer in calcul pentru ca daca tot te duci la instalator sa iti puna difuzoarele, iti trage si cablurile pentru subwoofer. Dupa ce mai strangi bani pentru amp si subwoofer poti sa le pui si singur, pentru ca firele sunt trase deja. Cam asa arata treaba din punctul meu de vedere. Multa bafta ! |
Quote:
|
Quote:
Eu as merge pe recomandarea lui Loop. ;) |
Eu doar am zis parerea mea.. n-a precizat nimeni "zdringhi zdringhi" sau nu.. numa bine
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:48. |
- Copyright 2026 4Tuning