Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Dodge Nitro 5.7L HEMI (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/26466-dodge-nitro-5-7l-hemi.html)

pimp_lex 03-11-06 16:51

Re: Dodge Nitro 5.7L HEMI

Quote:

Originally Posted by alex_g (Post 609123)
Design de caramida cu motor de camion.

:-)

camionele au motoare diesel nu benzina, deci nu intra in categorie cum intra alte masini cu motoare cu adevarat de camion (HINT HINT - Q7 v12 TDI) :D :D

florin_cars 03-11-06 17:29

1786kg are modelul V6 de 260CP, HEMI mai mult...dar e intr-o clasa normala pt un SUV..zic eu
un monstruletz agresiv..si apropos..din 7-8 siteuri unde am cautat greutatea ..doar pe unul din ele era specificata...deci clar, pe cei carora li se adreseaza acest model(americanii in spetza) nu-i prea intereseaza greutatea..altfel era specificata mai des;)

4 scaune individuale..imprumutate de la VIPER, la fel k si etrierii de frana.

http://www.jalopnik.com/assets/image...4eae9e0a_o.jpg
http://www.jalopnik.com/assets/image...d76e96b0_o.jpg
http://www.jalopnik.com/assets/image...48b954f2_o.jpg
http://www.jalopnik.com/assets/image...e03664e3_o.jpg

Bogdan_mb 03-11-06 18:53

imi cer scuze de offtopic daca e :
Quote:

Originally Posted by solo24 (Post 608754)
mah incep sa urasc masinile americane cel putin motoarele lor
cum naiba mah astia nu scot mai multi cai dintr-un monstru de 5.7
ce naiba mah e cu astia?

Pai tu cum crezi ca e mai folositor pt o masina de folosinta zilnica ? Un motor super turat de cilindree mai mica sau unul de CC mai mare care produce aceasi putere la o turatie mai mica ?

Am vazut m-ai sus ca sa adus vorba de motorul de pe S500. In state un mare concurent pentru el se zice ca ar fi noul LS460.

LS 460 - V8 4.6 litri - 380 hp.

S500 - v8 5.5 litri - 388 hp.

Daca o iei strict dupa cifre ai zice ca e normal sa alegi LS-ul dar in realitate parerea mea si multor altora ca S500 ar fi alegerea corecta cel putin la capitolul motor pt ca

1. E mult mai silentios
2. Din cauza ca nu e necesar sa urci asa mult in ture rezulta o fiabilitate mai mare
Ar mai fii si alte motive dar ii las pe altii sa le insire.

P.S. Daca am gresit ceva va rog sa ma corectati. :oops:
PP.s Pimp lex , sper ca nu te superi pe mine ca am luat LS-ul ca exemplu , nu am vrut intentionat dar mi sa parut un exemplu bun.

florin_cars 03-11-06 19:18

corecta expunerea, d c V8-rile la americani tin o viata ? Nitro asta..ajunge si la nepoti..dk nu-l caseaza cineva din familie pana atunci :lol:

pimp_lex 03-11-06 19:37

Quote:

Originally Posted by wtcvictim (Post 609776)
imi cer scuze de offtopic daca e :

Pai tu cum crezi ca e mai folositor pt o masina de folosinta zilnica ? Un motor super turat de cilindree mai mica sau unul de CC mai mare care produce aceasi putere la o turatie mai mica ?

Am vazut m-ai sus ca sa adus vorba de motorul de pe S500. In state un mare concurent pentru el se zice ca ar fi noul LS460.

LS 460 - V8 4.6 litri - 380 hp.

S500 - v8 5.5 litri - 388 hp.

Daca o iei strict dupa cifre ai zice ca e normal sa alegi LS-ul dar in realitate parerea mea si multor altora ca S500 ar fi alegerea corecta cel putin la capitolul motor pt ca

1. E mult mai silentios
2. Din cauza ca nu e necesar sa urci asa mult in ture rezulta o fiabilitate mai mare
Ar mai fii si alte motive dar ii las pe altii sa le insire.

P.S. Daca am gresit ceva va rog sa ma corectati. :oops:
PP.s Pimp lex , sper ca nu te superi pe mine ca am luat LS-ul ca exemplu , nu am vrut intentionat dar mi sa parut un exemplu bun.

Nu ma super deloc, de ce m-as supara

Doar vroiam sa fac 2 precizari: nu-s de acord cu cele 2 puncte zise de tine.

1. S550 nu este mai silentios decat LS460. De fapt, sedanurile Lexus LS de pana acum au fost regine ale silentiozitatii (# db auziti in habitacol), poate doar Rolls sa fii inregistrat cifre mai bune la capitolul asta. fa un mic research pe net si ai sa gasesti aceste lucruri.

2. Motorul nu e neaparat mai fiabil. V8-urile Lexus/Toyota nu sunt ca motoarele Honda. Nu sunt motoare de turatie. Probabil se tureaza ceva mai mult ca un V8 american, cum e 5.7-ele din acest thread, sau putin mai mult ca motorul de pe noul S550 dar nu semnificativ mai mult. Sunt niste motoare f "americane" ca si conceptie dar cu o tenta japoneza. Iar ca fiabilitate, cel putin pana acum, au primit numai elogii. Din 90 incoace. Nu vad de ce ar sta mai slab la capitolul asta noul LS. Oricum, nu cred ca V8-ul de pe S e mai putin fiabil. MB a avut probleme de fiabilitate dar nu multe legate de motor. La motor au fost intotdeauna "tancuri".

Ideea e alta (in threadul asta), ce conteaza raportul hp/l?
in alegerea dintre cele 2 de care vorbeste wtcvictim (LS 460 si S550) in nici un caz nu m-as uita ca unu are 4.6l si altu 5.5 . Au, f bine, si ce? la ce ma ajuta? Ah, da consumul ceva mai mic la motorul de 4.6. Adevarat, dar vorbim de masini de 100 000$, diferenta de 1-2l/100 e un factor minor. Din pucntul meu de vedere, pot sa aiba si 10l fiecare. Alte lucruri sunt importante.

Seat_TDI 04-11-06 22:35

4x4 din toate punctele de vedere,frumos ,puternic si fitzos

Todorutz 05-11-06 16:30

Quote:

Originally Posted by pimp_lex (Post 609671)
masina asta e un mic SUV de "performanta" de marimea unui X3. Nu vad de ce e ATAT de MARE, sau ma rog, poate pt tine X3 este si el tot asa Gigantic. Ma intreb cu o fi un X5 atunci, ULTRA MEGA Gigantic probabil.. Ce vrei, sa aiba greutate de Logan? E grea normal. Ce, un X3 nu-i greu de exemplu? Nu vad ce legatura are ca eu sunt din afara si nu conteaza consumu si alte alea. Conteaza consumul oriunde esti dar nu despre asta se discuta aici.

oricum, chestia cu greutatea nici nu intra in discutie pana acum, ci doar s-au facut tot felul de comentarii retarde despre raportul cp/l al motorului.

in poze arata mult mai mare decat un X3.....poate de aceea am exagerat cu greutatea. in legatura cu faptul k esti din afara tzarii....ma refeream la chestia k in romania...oamenii care nu dispun de multzi bani pt a-i investi intr-o masina dar le trebuie performantze.....cauta asta in motoare de cilindree mica. eu am vrut doar sa subliniez faptu k aceasta masina este una destinata americanilor pt care nu conteaza marimea motorului si consumul de carburant! sau cel putzin nu conteaza la fel de mult k pt europeni!!

pesteimputit 06-11-06 12:47

e urat cu spume, dar recupereaza MULTE puncte cu sunetul clasic al motoarelor v americane .

P.S.
ce mici par discurile de 14''

pimp_lex 06-11-06 23:28

Quote:

Originally Posted by Todorutz (Post 611529)
in poze arata mult mai mare decat un X3.....poate de aceea am exagerat cu greutatea. in legatura cu faptul k esti din afara tzarii....ma refeream la chestia k in romania...oamenii care nu dispun de multzi bani pt a-i investi intr-o masina dar le trebuie performantze.....cauta asta in motoare de cilindree mica. eu am vrut doar sa subliniez faptu k aceasta masina este una destinata americanilor pt care nu conteaza marimea motorului si consumul de carburant! sau cel putzin nu conteaza la fel de mult k pt europeni!!

pai asta e problema, lumea se uita la o poza si-si da cu parerea nu strica putina documentatie inainte

asa e, peste ocean factorul consum este mai mic decat in europa dar oricum si europenii scot tot felul de mastodonti cu motoare f mari si cunsumuri uriase - vezi Toureg V8, X5 4.8 IS, Cayene Turbo si Turbo S, ML63 AMG etc. Avantajul la americani e ca nu trebui sa cheltui 100 000euro ca sa ai un SUV performant, exista si pt bugete mai mici si mai mari. Un Dodge Nitro cu motorul de 270 cp (nu asta V8, un V6) costa ~ 25000 euro de exemplu.

florin_cars 07-11-06 02:29

Quote:

Originally Posted by pimp_lex (Post 613136)
...Avantajul la americani e ca nu trebui sa cheltui 100 000euro ca sa ai un SUV performant, exista si pt bugete mai mici si mai mari. Un Dodge Nitro cu motorul de 270 cp (nu asta V8, un V6) costa ~ 25000 euro de exemplu.

.....si arata mult mai nervos, tough decat orice alt SUV European(mult mai scump...:oops: )
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Todorutz 07-11-06 14:07

Quote:

Originally Posted by pimp_lex (Post 613136)
pai asta e problema, lumea se uita la o poza si-si da cu parerea nu strica putina documentatie inainte

asa e, peste ocean factorul consum este mai mic decat in europa dar oricum si europenii scot tot felul de mastodonti cu motoare f mari si cunsumuri uriase - vezi Toureg V8, X5 4.8 IS, Cayene Turbo si Turbo S, ML63 AMG etc. Avantajul la americani e ca nu trebui sa cheltui 100 000euro ca sa ai un SUV performant, exista si pt bugete mai mici si mai mari. Un Dodge Nitro cu motorul de 270 cp (nu asta V8, un V6) costa ~ 25000 euro de exemplu.

no vezi? in america oricine...eh....aproape oricine isi permite un monstru dinasta.....in schimb in europa nu prea vezi motoare de 5.7 l si 300 si ceva de cai ci vezi motoare de 2 l si 300 si ceva de cai....in europa un motor de 5.7 l dezvolta puteri mult mai mari...dar cum ai zis si tu...la pretzuri colosale

pimp_lex 07-11-06 15:34

hai sa nu exageram.....2l si 300 cp?

Pai Forester Turbo e cam singurul SUV mai mic si de performanta disponibil in europa. Si asta are 230 cp (nu 300), motor de 2.5, nu de 2, si Turbo pe deasupra, nu aspirat. SI consumul nu e prea departe de un V8 Hemi (intreaba posesori de Forester sa vezi ce consumuri au).

In rest....
Toureg V6 are 3.2 l si 225 cp. Departe de 2l si 300 cp.
Ml 350 are 3.5 l si 268 cp.

Crezi ca astia consuma cu mult mai putin? De fapt, as baga mana in foc ca sunt tot pe acolo.

Consuma ceva mai putin cu motorizarile diesel, dar deja acolo e alta treaba.

DaViD TL 08-11-06 12:01

destul d tare nu miar strik una in oras !!!

Todorutz 08-11-06 19:35

Quote:

Originally Posted by pimp_lex (Post 613695)

Pai Forester Turbo e cam singurul SUV mai mic si de performanta disponibil in europa. Si asta are 230 cp (nu 300), motor de 2.5, nu de 2, si Turbo pe deasupra, nu aspirat. SI consumul nu e prea departe de un V8 Hemi (intreaba posesori de Forester sa vezi ce consumuri au).

In rest....
Toureg V6 are 3.2 l si 225 cp. Departe de 2l si 300 cp.
Ml 350 are 3.5 l si 268 cp.

Crezi ca astia consuma cu mult mai putin? De fapt, as baga mana in foc ca sunt tot pe acolo.

Consuma ceva mai putin cu motorizarile diesel, dar deja acolo e alta treaba.

la faza cu motorul aspirat ai dreptate.....fara turbo sau compresor nu prea ai shanse sa scotzi atatzia cai dintr-un motor mic...si eu cu motoru de 2l si 300 de cai ma refeream strict la motor nu la un SUV anume......un exemplu poate fi evo IX care scoate 280 de cai din 2l.....dar nui normal aspirat :)...oricum raman la parerea k masina e destinata strict americanilor.....sau unui european cu bugetu supraalimentat :lol:

Race 09-11-06 19:43

Quote:

mah incep sa urasc masinile americane cel putin motoarele lor
cum naiba mah astia nu scot mai multi cai dintr-un monstru de 5.7
ce naiba mah e cu astia?
Probabil ca toti inginerii lor stau prost cu cunostiintele in domeniu,si nu sunt in stare de ceva mai bun.Noroc cu vizionari ca tine,poate le trimiti un email sa-i luminezi...

Quote:

Sunt convins ca daca Honda si-ar pune mintea si ar tura motorul de S2000 la 12.000 RPM ar putea ajunge acolo :lol: Probabil ca nu se chinuie pentru ca nu exista un concurs oficial pentru "cel mai prost motor de 300 CP".

Quote:

destul d tare nu miar strik una in oras !!!
Bineinteles ca nu ti-ar strica.Banuiesc ca zilnic cari cate 4-5 canapele si iti plimbi cei 5 copiii de acasa la scoala si inapoi,pe drumuri desfundate si pline de pietris,noroi sau zapada,cum sunt mai toate drumurile in orase.Oare cum se descurca unii cu sedanuri si hatch-back-uri ?! E de neinteles...

pimp_lex nu te mai certa cu oamenii ca au dreptate,puterea litrica este totul,nimic nu e mai important la un motor decat asta,orice adolescent expert in domeniul auto iti va spune la fel :lol:

All times are GMT +2. The time now is 15:28.

- Copyright 2026 4Tuning