![]() |
Re: Cele mai fiabile marci auto 2006
si inca ceva.
hai sa ne uitam pe strada sa vedem cate honde,toyote,fiaturi din 80 sunt si cate audi ? (nu am nimic cu marca honda, toyota, fiat ci este un exemplu) |
Cred ca nu vezi Honda , Toyota si alte japoneze din 80 nu pt ca nu ar fii bune ci pt ca in perioada aia in europa japonezii nu prea aveau piata, ei au inceput prin 90 sa intre pe piata europeana iar valul de masini second ce sau adus in 90 normal ca a fost de masini germane pt ca romanul la vremea aceea doar asta avea in cap masini germane. Si cred ca de accea in romania e plin de Audi, VW si bmw-uri vechi. Din Austria sau adus cele mai multe japoneze pt ca acolo exista o piata se second foarte bine aprovizionata cu japoneze.
Dar iarasi revenim la ce ziceam mai inainte, ca romanul din 90 de jaoneze nici nu a vrut sa auda.:D Deci de asta se vad mai multe europene second decat japoneze. Simplu, nu? |
vw e destul de bun .. zic io , tata are una bucata bora si mere bine ... fiind disel nu pot face street racing :(. Am avut ocazia sa conduc si un audi a3 al unui amik , si vreau sa spun ca fuge ... la opel se simte turbina cand intra in actiune , dupa 2000rpm , ma refer la modelul astra 1 si caravan .... sa vad cum va merge si loganu meu la vara cand il voi achizitiona :rolleyes2
|
pai daca neamtu a inventat motorul nu e normal sa cumperi masini de la tatal lor ?
ca au inventat si japonezii motorul wankel, dar cam fara succes. |
Topul e de-a dreptul penibil... nu conteaza de cine e facut ; nu are nici o relevanta. Cum sa pui Citroen , Peugeot ,Alfa Romeo, Opel , Skoda shiar si VW inaintea lui Audi ?? In leg cu marcile japoneze nu ma pronunt.. pt ca nimeni din familia mea nu a avut vreo japoneza sa-l intreb cum a stat cu fiabilitatea ... dar nu mi se pare prea fiabil un motor foarte turat :D poate gresesc nu dati ! :D
|
Quote:
Ce marci europene (ma refer la masini de serie) mai dau garantie 5 ani cum fac japonezele si coreenele? Fiabilitatea masinilor europene este in cadere libera ,iar cauzele sint diverse. Marci de renume precum Mercedes,BMW,Volvo au probleme serioase de fiabilitate ,o recunosc chiar ei. De semenea toti recunosc un fapt devenit notoriu : nu se mai construiesc masinile de altadata.Cererea este mare,oferta pe masura ,de aceea a scazut drastic timpul de utilizare a unei masini.In zilele noastre o masina de 10 ani este considerata la sfirsitul vietii,sint pline cimitirele de masini din anii '90 unele chiar impecabile. Si ca sa fim absolut on-topic trebuie sa reamintesc faptul ca aici se discuta despre masinile anului 2006 si nu de la inceputuri pina astazi si nici despre japoneze vs.europene,iar topul tinde sa arate realitatea de pe piata auto. |
Quote:
Motorul Wankel sa stii ca nu a fost inventat de japonezi. A fost inventat de germanul Felix Heinrich Wankel , dezvoltat pe un NSU (Actualul Audi) , montat si pe Citroen(ani 60) si a fost doar perfectionat de japonezi. |
Quote:
In schimb experienta cu audi 90 motor 2,3 litri ma disperat !!! am ajuns sa ii refac motorul de 2 ori , tot timpul se strica ceva la ea si consumul ... Acum merg pe mana vw ... si pot spune ca e binishor spre bine |
Acelasi lucru l-am patit eu cu o mazda 323. Am chinuit saraca masina vreo cativa ani in ritm constant. Am mers si cu putin ulei si cu antingelul sub minim mult timp. In putine cuvinte am maltratat masina, forja multa, am invatat sa conduc cu masina asta. Dupa aceea masina s-a vandut si dupa vreo 6 ani am avut placuta surpriza sa o vad in alt oras si am auzit motorul mergand. Impecabil!! Si totusi este vorba de un 323, nu o masina cu pretentii..
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:28. |
- Copyright 2026 4Tuning