Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Peugeot 306 GTI vs Fiat Bravo HGT vs Golf 4 GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/25956-peugeot-306-gti-vs-fiat-bravo-hgt-vs-golf-4-gti.html)

tfsi 26-10-06 15:34

Re: Peugout 306 GTI vs Fiat Bravo HGT vs Golf 4 GTI

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 599569)
la condus. la bord. la cum stai in el. adevarta ca cel de 150 de slab. dar GTI inseamna si ala de 180, nu? si nu e chiar rara! vezi pe mobile.de cate sunt ;) cea de 25 de ani e rara, dar cea de 180 nu inseamna doar cea de 25..get my hint ?
bordul de 306 e urat cu spume, iar la fiat (nu stiu cum e exact la HGT) plactisul e cam calitate slaba. parerea mea.

am vazut si cea de 180 si doar daca stiai ce este il puteai deosebi de un 1,9 tdi...exteriorul nu spune nimic,interioru are ceva insertii de aluminiu si ii pune volanul in 3 spite in standard.dar in rest...nimic.tehnic au fost ceva schimbari fata de un golf 4 obisnuit dar...

bogdan_wrc 26-10-06 15:40

dci, tre sa recunosti ca la int sta cel mai bine. la looks. si la ext dupa parerea mea..tot asa. acum..la motor... eu zic ca tot asa..dar testele nu arata. :( sincer. nu ma uit numai la timpi si cifre cand vad o masina. asa ca aleg GTI fara prob!

tfsi 26-10-06 15:43

stiu ca eshti fan vag (iti vad posturile si pe vwforum),si eu sunt, si mie imi place masina,dar la unele lucruri sta mai slab decat rivalii sai....gtiul mk4 mai trebuia lucrat putin din fabrica fata de un golf obsinuit.

bogdan_wrc 26-10-06 15:49

da. sta mai slab. pai alaturi de 3 GTI sta cel mai slab din toata seria de GTI. bine ca s-au "vindecat" ranile.
oricum..am ma zis-o nu doar cifrele ctz la mine!

tfsi 26-10-06 17:58

da intr-adevar nu cifrele conteaza la o masina ci atunci cand te face sa te bucuri cand te urci in ea,cand iti creeaza o senzatie placuta la condus,cand te scoate frumos dintr-o depasire,cand te face sa uiti de fiecare litru de benzina pe care il mananca si sa te gandesti ca merita,cand te poti baza pe masina cand ai nevoie,etc... dar din pacate stii si tu ca de fiecare data cand trebuie sa-ti alegi o masina noua te duci la dealer si intrebi de varianta de motorizare pe care ti-o doresti si pe care vrei sa o testezi...ne pare rau,nu avem...si atunci te uiti la niste cifre declarate de producator,care de cele mai multe ori sunt prea optimiste (consum,acceleratie 0-100,etc.).si tot pe cifre ne bazam pana la urma...din pacate!

George_P. 26-10-06 23:07

Ori zice Clarkson o prostie si anume 4 cilindrii si 20 de valve la Golf,ori sunt eu tampit si nu stiu cum vine asta ??:shock:

3 supape pt admisie si 2 pt evacuare /cilindru ?? Sau cum vine ??

3SGE 26-10-06 23:27

Exista oricum si alte masini cu 5 supape pe cilindru: ferrari 355. Si exemplele cred ca mai pot continua!

tfsi 26-10-06 23:44

Quote:

Originally Posted by George_P. (Post 600255)
3 supape pt admisie si 2 pt evacuare /cilindru ?? ?

zici bine!

turbojack 26-10-06 23:44

Am avut placerea sa conduc toate aceste masini ,de aceea am optat in final pt. 306.
Ca masina de strada ,cu tenta sportiva si aici ma refer la varianta stock fara nici o modificare ,306 te satisface pe deplin.
306 - tinuta de drum excelenta ,traiectorii precise pe drum virajat,suspensii ferme,motor foarte bine echilibrat,consum acceptabil in regim de "forja".Ca minus as putea sa pun la interioare ,insa compenseaza din plin placerea condusului.
HGT- design extern cel mai reusit din cele 3,tinuta de drum acceptabila ,suspensii cam prea elastice,interioare ceva mai bune decit la 306,insa cu un consum naucitor.
Golf-ma asteptam mai mult de la un turbo,interiorul cel mai reusit dintre cele 3,scaunele cam prea confortabile si plate,exterior cu un CX rusinos de-a dreptul,masina cam grea si asta se simte la motor cind vrei sa scoti totul din el,suspensiile prea confort.
Mi-a lasat impresia de masina de familist, ce se vrea uneori "sportiv" si cam atit.
Comparativ am condus un V6 4motion cu up-grade frine,suspensii,motor care le-ar fi spulberat pe oricare din cele 3.Insa era masina preparata,deci nu intra in carti.Insa as fi pus T16-le la 306,20T la HGT si cursa ar fi reinceput.:)

Race 27-10-06 16:10

Quote:

este vrb de 1,8T the best engine ever ! sa fim seriosi
Chiar asa,sa fim seriosi ! Un I4 de 1,8 litri dotat cu un foen nu e nici pe departe cel mai bun motor facut vreodata.

Quote:

exterior cu un CX rusinos de-a dreptul
O fi el rusinos,dar e mai bun decat la Peugeot,si decat la Golf V.

zGb 27-10-06 16:29

as alege golf doar pt ca e turbo si se upgradeaza pana la 400cp...stock e sub orice critica

Nautilus 30-10-06 13:14

Quote:

Originally Posted by George P.
Ori zice Clarkson o prostie si anume 4 cilindrii si 20 de valve la Golf,ori sunt eu tampit si nu stiu cum vine asta ??

3 supape pt admisie si 2 pt evacuare /cilindru ?? Sau cum vine ??

Chiar asa, 5 supape/cilindru, dintre care 3 de admisie si 2 de evacuare :D cam la fel ca la Bugatti EB110 si EB112, Ferrari F355 si F50, VW Passat/Audi A4-A6-A8 VR6 etc etc

Quote:

Originally Posted by Race
Chiar asa,sa fim seriosi ! Un I4 de 1,8 litri dotat cu un foen nu e nici pe departe cel mai bun motor facut vreodata.

Cedez placerea de a fi seriosi proprietarilor si soferilor de Logan :) Evident, un 1,8 litri dotat cu un foen nu e nici pe departe cel mai bun motor facut vreodata, nici cand ia de 5 ori titlul Engine of the Year si e votat in 10 Best Engines Ever. Poate daca ar fi castigat de vreo 20 de ori era ceva de capul lui :D

Quote:

Originally Posted by turbojack
Golf-ma asteptam mai mult de la un turbo,interiorul cel mai reusit dintre cele 3,scaunele cam prea confortabile si plate,exterior cu un CX rusinos de-a dreptul,masina cam grea si asta se simte la motor cind vrei sa scoti totul din el,suspensiile prea confort.
Mi-a lasat impresia de masina de familist, ce se vrea uneori "sportiv" si cam atit.

1. de la un turbo K03 nu trebuie sa te astepti la prea multe, dar turbinele se mai si schimba uneori, in timp ce pe un aspierat cu peste 10:1 compresie e mai greu de pus turbo :)
2. toate Golfurile 4 si 5 sunt prea grele pentru motoarele lor, chiar si R32 are aproape 1,5 tone :(

~Nautilus

Race 31-10-06 13:30

Quote:

Cedez placerea de a fi seriosi proprietarilor si soferilor de Logan
Tot ma intrebam eu de ce postezi numai chestii dubioase de ceva timp.Cat timp nu vorbesti serios e bine :lol:

Quote:

Evident, un 1,8 litri dotat cu un foen nu e nici pe departe cel mai bun motor facut vreodata
Deci deja suntem 2 care cred asta :-)

Quote:

ia de 5 ori titlul Engine of the Year si e votat in 10 Best Engines Ever
Cine a acordat cele 5 titluri si in ce ani ? Faptul ca a fost VOTAT nu inseamna absolut nimic din doua motive.Primul ar fi ca proprietarii de Logan numiti de tine ar da note mai mari masinilor lor decat proprietarii de S500 de exemplu,ceea ce se poate aplica la orice masina ieftina vs scumpa.Alt motiv ar fi ca pentru fiecare V12 facut de BMW/Mercedes/Ferrari/Lamborghini exista cateva zeci de mii de Octavia 1.8T,Golf GTI,Octavia RS,Leon FR,Leon Cupra R sau Audi S3.Ghiceste ce ar fi mai bun daca iei in considerare voturile,1.8T sau V12 de la Lamborghini...
Daca 1.8T e cel mai bun motor facut vreodata,cu ramane cu motoarele de Impreza ? Sau cu small-block-urile Chevrolet ? Sau cu orice V12 facut vreodata ?
Se poate totusi sa ai dreptate,si motorul de Octavia Tour 1.8T sa fie mai bun decat cel de Zonda F Clubsport :lol:

fastos 04-11-06 14:03

peugeot-ul e ceva mai maleabil, dar mai feminin totodata

Nautilus 06-11-06 16:19

Quote:

Originally Posted by Race (Post 605631)
Cine a acordat cele 5 titluri si in ce ani ?

Ward's Auto World, 1997, 1998, 2001, 2002, 2003

~Nautilus

All times are GMT +2. The time now is 10:04.

- Copyright 2026 4Tuning