![]() |
Re: Peugout 306 GTI vs Fiat Bravo HGT vs Golf 4 GTI
Quote:
|
dci, tre sa recunosti ca la int sta cel mai bine. la looks. si la ext dupa parerea mea..tot asa. acum..la motor... eu zic ca tot asa..dar testele nu arata. :( sincer. nu ma uit numai la timpi si cifre cand vad o masina. asa ca aleg GTI fara prob!
|
stiu ca eshti fan vag (iti vad posturile si pe vwforum),si eu sunt, si mie imi place masina,dar la unele lucruri sta mai slab decat rivalii sai....gtiul mk4 mai trebuia lucrat putin din fabrica fata de un golf obsinuit.
|
da. sta mai slab. pai alaturi de 3 GTI sta cel mai slab din toata seria de GTI. bine ca s-au "vindecat" ranile.
oricum..am ma zis-o nu doar cifrele ctz la mine! |
da intr-adevar nu cifrele conteaza la o masina ci atunci cand te face sa te bucuri cand te urci in ea,cand iti creeaza o senzatie placuta la condus,cand te scoate frumos dintr-o depasire,cand te face sa uiti de fiecare litru de benzina pe care il mananca si sa te gandesti ca merita,cand te poti baza pe masina cand ai nevoie,etc... dar din pacate stii si tu ca de fiecare data cand trebuie sa-ti alegi o masina noua te duci la dealer si intrebi de varianta de motorizare pe care ti-o doresti si pe care vrei sa o testezi...ne pare rau,nu avem...si atunci te uiti la niste cifre declarate de producator,care de cele mai multe ori sunt prea optimiste (consum,acceleratie 0-100,etc.).si tot pe cifre ne bazam pana la urma...din pacate!
|
Ori zice Clarkson o prostie si anume 4 cilindrii si 20 de valve la Golf,ori sunt eu tampit si nu stiu cum vine asta ??:shock:
3 supape pt admisie si 2 pt evacuare /cilindru ?? Sau cum vine ?? |
Exista oricum si alte masini cu 5 supape pe cilindru: ferrari 355. Si exemplele cred ca mai pot continua!
|
Quote:
zici bine! |
Am avut placerea sa conduc toate aceste masini ,de aceea am optat in final pt. 306.
Ca masina de strada ,cu tenta sportiva si aici ma refer la varianta stock fara nici o modificare ,306 te satisface pe deplin. 306 - tinuta de drum excelenta ,traiectorii precise pe drum virajat,suspensii ferme,motor foarte bine echilibrat,consum acceptabil in regim de "forja".Ca minus as putea sa pun la interioare ,insa compenseaza din plin placerea condusului. HGT- design extern cel mai reusit din cele 3,tinuta de drum acceptabila ,suspensii cam prea elastice,interioare ceva mai bune decit la 306,insa cu un consum naucitor. Golf-ma asteptam mai mult de la un turbo,interiorul cel mai reusit dintre cele 3,scaunele cam prea confortabile si plate,exterior cu un CX rusinos de-a dreptul,masina cam grea si asta se simte la motor cind vrei sa scoti totul din el,suspensiile prea confort. Mi-a lasat impresia de masina de familist, ce se vrea uneori "sportiv" si cam atit. Comparativ am condus un V6 4motion cu up-grade frine,suspensii,motor care le-ar fi spulberat pe oricare din cele 3.Insa era masina preparata,deci nu intra in carti.Insa as fi pus T16-le la 306,20T la HGT si cursa ar fi reinceput.:) |
Quote:
Quote:
|
as alege golf doar pt ca e turbo si se upgradeaza pana la 400cp...stock e sub orice critica
|
Quote:
Quote:
Quote:
2. toate Golfurile 4 si 5 sunt prea grele pentru motoarele lor, chiar si R32 are aproape 1,5 tone :( ~Nautilus |
Quote:
Quote:
Quote:
Daca 1.8T e cel mai bun motor facut vreodata,cu ramane cu motoarele de Impreza ? Sau cu small-block-urile Chevrolet ? Sau cu orice V12 facut vreodata ? Se poate totusi sa ai dreptate,si motorul de Octavia Tour 1.8T sa fie mai bun decat cel de Zonda F Clubsport :lol: |
peugeot-ul e ceva mai maleabil, dar mai feminin totodata
|
Quote:
~Nautilus |
| All times are GMT +2. The time now is 10:04. |
- Copyright 2026 4Tuning