![]() |
Re: va rog, un sfat
Nu-i chiar asa saxo.El vrea sa puna filtre cu iesiri bass pe sub si medii si inalte separat pe aceleasi iesiri.Si acum zice ca se aude bine ca a pus sub pe statie dar o sa distorsioneze pt ca distorsioneaza acum dar nu-si da seama ... cand o sa puna mediile si tw o sa aude si va fi nevoit sa dea vol mai mic la bass... si nu o sa-i mai placa ca e prea inect basu :) .Intra intr-un cerc vicios. Daca ar pune ampu asta doar pe 2 boxe si isi ia amp e sub jos palaria dar nu cred ca face bine cum zice el decat daca asculta incet sa nu aiba distorsiuni.
Cat despre boxe de 90 si iesire de 250 atata timp cat nu bagi in ele bass puterea e mult mai mica ... cea mai mare parte din putere se consuma pana in 120HZ.Cat despre filtre nu prea am vazut filtre subwoofer mid bass ... iar un filtru normal are prima taiere pe la 400 ... si nu cred ca vrei asta.V-a trebui sa iti construiesti filtre sa taie unde vrei tu sau sa iei reglabile ceva daca exista ca nu stiu toate prod de pe piata. Solutia ce-a mai ieftina cred ca e sa-ti iei un amp de sub separat :) ... asta daca vrei ceva calitate in masina :) |
Stai ca nu pricep. Eu spun ca ampliful trebuie sa fie clar mai potent decit difuzoarele. Mai departe face cum ii place.
|
Simplu - amp ->filtre -> mid+tweetre ->pe ceva componente
-> bass -> subwoofer Si el vrea cele 2 canale separate ca sa puna 2mid + 2 tw iar pe iesirile de bass din filtre sa puna diful lui DVC Daca da tare sa se auda subul se va auzi distorsionat in mid+tw Daca da mai incet nu cred ca-i va comvine ca se aude basul prea incet El are un amp de 2 canale care vrea sa lege atatea componente |
E posibil sa se faca si ce vrea el insa nu e cea mai buna solutie. Asa cum spui va fi foarte greu sa regleze nivelele pe fiecare difuzor in parte.
|
Asta i-am spus si eu :) ... sa-si mai ia o statie pt subu lui una stabila in 2ohm mono daca tot are dif de 2X4ohm si statia care o are acum pe boxe.
|
cred ca asa o sa fac. o sa mai iau o statie. deocamdata subul se aude beton, iar cd ul l-am lasat conectat la cele 4 difuzoare pe care le avea
multam de sfaturi |
o informatie mica as dori si eu
am un sub Hertz cu 2 bobine de 4ohmi. se poate folosi pe o statie de casa de 8 ohmi??? ce efecte negative ar putea avea??
|
inca ceva.... face treaba dif-ul asta. adica se va auzi mult mai bn ca hertz ES-250D???
e primul dif mutant si costa doar 2 mil 300 si are 450rms! |
Re: o informatie mica as dori si eu
Quote:
|
Lil'D... valabil daca amplificatorul are suficienta viata ca sa-l miste si daca difuzorul "stie" sa coboare cat sa faca treaba unui subwoofer. S-ar putea sa-i trebuiasca un difuzor mai usor de dus.
|
De Ce Tre Sa Fie Amp Mai Puternic Decat Dif???
|
Baietzii as avea si eu o intrebare....am si eu amplif si subwoofer, su un mp3 player sony, dar nu are iesire separat pt amplif...si sunetu ii este puternic la amplif....deci boxele din usi leam legat la front, si amplifu la rear dar se chinuie, fiindca ii mare semnalul...ce sa fac??? CU CE SA REDUC PUTEREA SUNETULUI????
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:09. |
- Copyright 2026 4Tuning