![]() |
Daca cedeaza cureaua poti sa uiti de motor :cry:
|
bai fratzilor... nu cred ca la toate kadetturile e asa grav...
eu am unul diesel si vreau sa spun ca mie mi s-a rupt cureaua cand eram cu el la mare... mi s-au rupt 2 tacheti si asta a fost tot... nu stiu daca am fost eu norocos, dar mai stiu pe cineva tot cu un 1,6d ca al meu care a patit acelsi lucru (3 tacheti la el...) al meu are 18 ani, arata super bine pt varsta lui, iar motorul diesel l-am reconditionat total la vreo 270.000 km (cu cel nou am vreo 31.000km) si merge beton... pentru o masina de genul ei :wink: :P |
La tine se poate sa se fi rupt doar doi tacheti dar probabil au fost afectate si alte piese chiar daca masina merge si tu nu ti-ai dat seama. Poate ai vreo tija de la supapa stramba si nu mai inchide cum trebe sau cine stie ce altceva a fost afectat. Sau se poate sa fi fost tu norocos, cine stie... :? Al lui Cata e benzinar, cine stie ce efecte poate avea asupra motorului. Oricum, mai bine esti preventiv si schimbi cureaua inainte sa cedeze :wink:
|
ma bag si eu... :oops:
la oricre masina ii nasol daca se rupe cureaua de distributie... din cate stiu eu la diesel-uri ii cel mai nasol pt ca dau pistoanele in supape din cauza ca au camera de erdere mai mica ca si la benzina... eu am vazut la un fiat (diesel) supapa impalntata in piston.. pe bune... la benzina se poate sa scapi de asa neplaceri.. dar mai bine esta sa previi.. si parerea mea ca mai ieftina o curea de distributie + rola intinzatoare decat un set motor... :wink: |
Re:
Quote:
Cel de 16v e mult mai fiabil decat cel de 8v ! Si inca o chestie ... La motoarele de 1.6 si 1.8 , probabil si la cele de 2.0 , si 8V toate , camera de ardere e asha de mare incat daca ti se rupe cureaua de distributie nu ti se indoaie nici o supapa !!! Are protectie grupa mare ! Nu ajunge supapa in capatul pistonului ! Daca nu crezi , iti scanez cartea de la GM originala si citesti cu ochii tai. 8) |
Eu am 8v si rezista destul de bine, te cred ca tu ai opel de ceva timp. Apropo, tu ai pe masina turbo :?: :P Cam cati km parcursi are motorul :?:
|
itzi spun eu ca mashina are destui km rulatzi shi vorja la greu...cu tote astea merge bine de tot...din ce shtiu eu...
|
Re:
Quote:
Dar baga in motor ulei k-lumea ... Eu nu am Turbo pe masina ... In cazul in care as vrea sa ii montez turbo , ar trebui sa ii schimb in primul rand chiuloasa , ptr ca turbo are compresia de 9 , iar eu am 10.5 . Motorul actual are 67.000 + 30.000 =~ 100.000 Km ... Nu e umblat ( desfacut ) in el , doar curelele si garnitura la baie si pompa de ulei . Si nu scoate fum ... si are 1 an jumatate de dat in gusha ... Si fuge bine ... :lol: |
Si eu am pe Ascona mea motor de 2000, 8V si chiar acu 3 saptamani am avut surpriza sa imi intre la cureaua de distributie (nu stiu cum, ca are aparatoare de plastic) o piatra, care pur si simplu mi-a sfasiat cureaua, cu care nu am avut nici 20000km.
Am cumparat alta curea cu 500000, am pus motorul la semne si i-am dat blana fara nici o problema. Am avut si un motor de 1300, tot de Opel la care s-a rupt cureaua si motorul nu a patit nimic. Precizez ca atunci cand s-au rupt ambele curele eram in mers, cu aprox. 120km/h. Si eu amscos catalizatorul si motorul merge mai bine. Probleme ai atunci cand scoti sonda lambda, nu catalizatorul, care este dupa sonda. |
M-a dus Cata la o tura cu GSi-ul si am ramas impresionat. Nu pot sa imi dau seama cum poate sa mearga asa o masina de 115 cai :yikes: , trage de rupe si are un sunet belea. Poate ar fi mai tare cu o finala de carbon :twisted: Nu pot sa imi imaginez cum merge GSi-u` de 150 de cai 16v daca umbli putin la motor :P
|
Re:
Quote:
care pe langa asta achizitionata acum mai are 1 Renault 5 de VTM , un renault clio RS de VTM si inca 3-4 bucati tari , printre care si un Seat Cupra R tunarit si dus in 220Cp. :twisted: |
Eu ma refeream la o masina 1010 kg si 150 de cai cat are gsi 16v, nu de masini de raliu, cu care nu multi au ocazia sa se plimbe :cry:
|
X-Ray-Eyes de Darius vorbesti?
p.s. eu am condus in vara un evo 7, uai mama ce senzatie... si din drepta ii si mai si(cand conduce un profesionist) |
Re:
Quote:
Si Sc0OTeR // ti-am raspuns la intrebare ~~~ Iti zic eu ... RAU !!! dar hai ca o dam in Off=Topic si nu e frumos. :roll: |
M-ai omorat :roll: Pai cum sa mearga rau gsi 16v de 150 de cai cand ala de 8v 115 cai merge de rupe :?: :?
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:37. |
- Copyright 2026 4Tuning