Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   ST VS.POLO GTI vs ibiza fr vs fabia rs (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/24911-st-vs-polo-gti-vs-ibiza-fr-vs-fabia-rs.html)

bogdan_wrc 09-10-06 14:27

Re: ST VS.POLO GTI vs ibiza fr vs fabia rs

ia te uita..chiar azi postat..

https://forum.4tuning.ro/524-anunturi-piese/24954-kit-turbo-pt-motoarele-vag-1-8t-150-180-bhp.html

k03?? pai aia e prima montata pe skodele de 1.8t! si pe primele passaturi parca? de ce nu or baga si ei k03 sport macar?

SpeedeR 09-10-06 14:32

k03 e pe astea de 150, k03s e pe 180 cai...nu difera turbinele intre ele, doar are nush ce componenta schimbata....lapsus :) park ceva cu wastegate... dunno... oricum, nu e f scump sa modifici un 1.8t astfel incat sa fie si fiabil, si sa aiba multi caluti...

bogdan_wrc 09-10-06 14:34

deja americanii sunt experti in 1.8T. au destule. la TFSI vad ca kiturile sunt inca scumpe.
avand in vedere ca e masina din 2006 ma asteptam sa fie k03s.. oricum ibiza are deja :P. si ultimele skode cu 1.8T au tot k03s. de asta intrebam...
oricum , motorul de 1.8 e unul dintre cele mai fiabile si cele cu care te poti "juca" cel mai mult de la VAG.

SpeedeR 09-10-06 14:36

ai gasit kituri d la americani? :)
dami si mie niste linkuri , k din cate stiu , erau unele in stare de proiect :)
ontopic... dap.... e bun motorul, iar pe un quattro faci o masina de 400 m tare, si nu numai p 400m...

Cosmin255 09-10-06 14:46

Skoda FAbia nu are ce sa caute in aceasta comparatie....si ibiza....cu greu intra....batalia oricum se da intre Fiesta ST si Polo GTI
Ca look per total imi place mai mult Fiesta , doar din fata park e mai dragut polo.....ca performante sunt cam acolo....deci e o chestie de gust
Merg pe ST pt ca stiu cum merge si m-a surprins placut

Eugen_TL 09-10-06 14:48

si eu tot pe ST... nu stiu dar polo e patratos asa nu prea imi place... ST e e mai placut ochiului

bogdan_wrc 09-10-06 14:49

dc zici ca ibiza intra cu greu? 180 de cai cu jucaria aia?!

Cosmin255 09-10-06 15:09

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 580372)
dc zici ca ibiza intra cu greu? 180 de cai cu jucaria aia?!

Nu prin prisma performantelor .... doar ca mi se pare ca mai repede intra ST vs GTI....nush Ibiza nu o pot compara cu ele , mi se pare o masina putin mai slaba....nu prin prisma performantelor

bogdan_wrc 09-10-06 15:12

faptul ca TI SE PARE TIE nu e normal sa zici ca nu intra....blah blah! e aceeasi platforma tehnica. tot timpul peste tot vezi numai ST vs GTI? oricum, eu as alege Ibiza in fata Polo-ului. poate Polo o fi mai atent lucrat, dar imi place mai mult cum arata ibiza.

GTI 09-10-06 15:18

bogdan_wrc,degeaba te certi cu oamenii cand tu nici n-ai observat ca e vorba de Ibiza FR,care are 150CP nu 180CP.Motorul si transmisia sunt identice la Polo si Ibiza din aceasta comparatie.
Cat despre turbina K03S,e un K03 cu componente interne de K04.

bogdan_wrc 09-10-06 15:25

nu ma certam, explicam..
:) my bad. tocmai am vazut zilele trecute o ibiza CupraR si avea 180 de cai din 1.8T. cand am vazut ca scrie FR pe pagiona anterioara nu m-am uitat la putere.. dar am facut confuzia intre CupraR si FR. ca ambele au 1.8T. oricum, ce am scris era valabil pt 1.8T de 180 de cai.
si raman la ibiza..

RoadRunner 09-10-06 15:29

Eu votez Polo GTI... oare de ce ?
:D
Lasind subiectivismul la oparte... Era cit pe ce sa-mi iau un ST, dealerul insa nu a fost de aceeasi parere cu mine, si dupa 3 luni ne-am despartit :D.. Foarte draguta masina (ST-ul), insa nu imi pare rau pentru alegerea facuta. Va zic doar atit ... Turbo.

Cosmin255 09-10-06 15:31

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 580404)
faptul ca TI SE PARE TIE nu e normal sa zici ca nu intra....blah blah! e aceeasi platforma tehnica. tot timpul peste tot vezi numai ST vs GTI? oricum, eu as alege Ibiza in fata Polo-ului. poate Polo o fi mai atent lucrat, dar imi place mai mult cum arata ibiza.

La asta ma refer , ca e cea mai buna comparatie ST vs GTI , calitatea masinilor este ~ ....
Eu unul nu ma omor dupa ibiza

p_vio46 09-10-06 16:16

Quote:

Originally Posted by GTI (Post 580413)
bogdan_wrc,degeaba te certi cu oamenii cand tu nici n-ai observat ca e vorba de Ibiza FR,care are 150CP nu 180CP.Motorul si transmisia sunt identice la Polo si Ibiza din aceasta comparatie.
Cat despre turbina K03S,e un K03 cu componente interne de K04.

ai punctat un lucru foarte important am introdus ibiza fr nu cupra de 180 de cai care ajunge pe la 23000E DDP iar la banii astia imi luam golf5 gti, am vrut sa pun cele mai apropiate masini din toate punctele de vedere. De condus le-am condus pe toate: gti-ul si fr-ul sunt rapide si raspund destul de bine la accelerari insa nu se compara cu fiesta ST( o acceleratie pe masura) la mamevrabilitate si franare un lucru care trebuie apreciat cred foarte mult la o masina pentru ca nu iti iei masina sa faci doar liniute de 402 m ci o iau pentru mers zilnic , cat despre modificat aveti dreptate in privinta carui motor se modifica mai usor insa si motoarele aspitare pot face furori si degeaba pui 500 de cai la o masina daca nu poti s-o stapanesti/controlezi/opresti.
Al doilea criteriu este si pretul care nu e chiar egal iar la cat costa cupra iti iei o masina mult mai reusita.

slater 12-10-06 20:07

ibiza fr din cate stiu eu e diesel nu ? ,. cum comparati voi benzinarele cu dieselu ? este ibiza cupra ,. 180 cp benzinar , aia intra in comparatie

All times are GMT +2. The time now is 18:50.

- Copyright 2026 4Tuning