![]() |
Re: Indicatoare - semafoare, in plin soare
Quote:
Nu s-a mai respectat ocolirea centrului imaginar si deci acordarea prioritatii de dreapta. (Cred ca a fost permis in codul rutier sa se taie fara sa se intersecteze traiectoriile a doua auto intrand in acelasi timp, lucru care se facea permis de lege in intersectiile cu marcaje). Adica s-a ,,extins ad - hoc" ,,diagonale-zada" acesta si nu s-a mai putut intelege ... intersectia simpla. Si s-a trantit... ghici-ciupercuta-mea : In fostul centrul geometric respectat de toata lumea - un morman de pamant, de multe ori inalt, sa nu vezi, sa nu poti anticipa... Loterie, nu cum zici tu , intersectie tip giratoriu ... in modul sigur si elegant. |
Quote:
Asa e si aici si īn Anglia. Nici unde n-am vazut sensuri giratorii cu mrcaj central cum am vazut pe vremuri īn RO. Peste tot sīnt fel de fel de insule artizanale de pamīnt sau alte..... minunatii. La giratoriul de la mine de pe strada amintit īn posting-ul de mai sus, au facut īn centrul giratoriului pe spatiul verde un fel de rampa artizanala pe care primavara se planteaza flori. Amuzant faptul, ca rampa e īnspre, Kardinal-Ghalen-Str., iesirea de pe A 59, nu mai vorbesc ca giratoriul e putin īn panta si cine vine tare aici fiind obisnuit cu viteza de pe autostrada, nu e atent si nu observa giratoriul si rampa artizanala, a mierlit-o ca-si ia zorul direct īn pomii din parc luīnd masina pozitie de cuib de barza la 10 metri de sol :D :D :D :D Anul trecut īn Septembrie au terminat constructia. Abea astept sa vina primavara, cīnd īncep nebunii de turci cu liniutele, sa vad prime BMW-uri cu turci urcati īn pomi pe post de cuiburi :D :D :D :D (Am ce pune pe YouTube) Mai tīrziu cīnd merg afara cu cīinele am sa-ti fac niste poze sa vezi de ce...... "monument" au fost īn stare nemntii :D :D :D :D |
Saptamani de munca si efort logistic de a trece din epoca semaforului - sigura - in epoca contrafortului - confruntarilor:D
|
Quote:
Daca stam sa calculam, cīt costa īntretinerea unui sistem de semaforizare pe o perioada de 50 de ani si cīt costa constructia unui sens giratoriu care tine 200 de ani si īn centru are vreo 4 bascule de moloz GRATIS luat de la demolari pe care se sadesc flori. Rezultatul īl īnmultim cu sutele de intersectii bucurestene transformabile + costurile de īntretinere a sistemelor de semaforizare pe o perioada de 200 de ani ce se economisesc prin constructia sensurilor giratorii si ajungem la o suma economisita comparabila cu salarul mediu brut pe economie pe o perioada de cel putin 50 de ani la nivel national. OK. Calculul meu de exemplu e īn mare cam "cusut cu ata alba" dar cred ca se īntelege ce vreau sa spun. ;) Reducerea substantiala cu cel putin 40% a poluarii inutile ce se creeaza prin statul inutil la semafor si īn intersectii blocate inutil, nici nu mai vorbesc. ;) |
O intersectie cu larga vizibilitate toti incremeneau dupa cum era semaforul, ceilalti treceau in siguranta. Cand se tamponau ? Cand dupa orele 24, semafoarele treceau pe galben intermitent.
Acum, dupa plantarea unei redute giratorii in acea intersectie ? Ghici cine pune frana, ghici cine apare dupa damb... Se pare ca acum ne castigam singuri independenta, punand primii piciorul in intersectia redutei si de fiecare data, negociem cu cineva soarta noastra... De semafoare nu putem scapa. Prea sunt sigure, chiar daca uneori la ele nu te poti uita dar la soare, da. Apropo de acest stalp totemic al sigurantei circulatiei : Mai jos, pe stalp, ar fi bine sa se fixeze un semafor mai mic, in unghiul soferului si pasagerului auto, sa nu mai cautam cu privirea de sub capota... |
3 Attachment(s)
Nu stiu cum se vad lucrurile īn RO dar daca stai bine sa te gīndesti, nu intereseaza pe nimeni cine si cum vine dupa dīmp.
Vreau sa intru īn girare, am cedeaza trecerea, trebuie s-o cedez. Am loc, intru, n-am loc, nu intru. Asta e. Nu e loc mult timp, exista si mica īntelegere daca fiecare conduce DEFENSIV. sīnt īn girare, pot lasa oricīnd sa intre careva daca vad ca e domn, daca vad ca īn spatele lui se asteapta intrarea īn girare, īn coloana. Trebuie numai sa ciupesc putin frīna sa creez loc cīt lungimea unei masini si jumate. Atasat, pozele promise! Īn poza 2, se vede dispre autostrada (autostrada - iesirile - sīnt īn spatele meu). Imagineaza-ti ca vine unul noaptea cu 100 si nu realizeaza care-i mersu, ce frumos īsi ia zborul :D :D :D |
La noi se incurca si mai mult, se pune de exemplu drum prioritar dinspre autostrada si ,,citesti" numai Rombul gri al indicatorului ,,Drum cu prioritate"... Intre timp te uiti si la scuar sa tii curba... si sa opresti daca vine un auto... prea grabit.
Viteza cu care se apropie un autovehicul de o astfel de insula este aproape intotdeauna prea mare pentru lipsa de vizibilitate pe care primaria a creato in aceasta intersectie, pentru ,,fluidizarea" traficului. De aceea se urca in copaci asa usor. Bine sunt vinovati dar obstacolul, favorizeaza evenimente rutiere mai tot timpul, nu ? Cand intersectia era libera si avea vizibilitate mai puteai sa anticipezi un cedeaza trecerea, era sigur un drum prioritar acolo... Oricum atunci cu vizibilitate, functiona corect un ,,cedeaza trecerea". Acum, dupa parerea mea si blocarea vizibilitatii, abia ajunge un indicator stop. Acesta induce obligativitatea de a opri pentru a te asigura ce vine de dupa damb, ziua in amiaza mare. Carusel ! Multumesc pentru poze, un montaj frumos horticol pe damb si sugereazale - parerea mea - la baza dambului cel putin inca un indicator de orientare ,,la dreapta, sens giratoriu" pe axa benzii dinspre autostrada, sa il vada de departe si sa nu mai ,,zboare". |
Da dar īncearca sa vezi si cealalta parte a medaliei.
Se ajunge la evenimente rutiere dar diferenta este ca īsi rupe gītul numai cel ce circula cu creierul deconectat si nu mai implica si pe altii nevinovati ;) Si aici, daca te uiti īn poze, īn poza 1, se vede la orizont autostrada A 59 iar sub ea intrarile si iesirile. De la acel punct pīna la giratoriu chit ca este un semafor, e drum cu prioritate. Semnul este valabil pt. cazul īn care pica semaforul. Totusi, asta nu īnseamna sa ignore careva semnul de trecere pietoni si cedeaza trecerea ce se vede īn poza 2 foarte clar puse īnaintea girarii si sa intre ca boul īn giratoriu. |
Parerea mea este ca nu este preventiv sa blochezi un drum, o intersectie cu obstacole puse voluntar acolo. Cine este bou e bou, ma refer impersonal la cei care nu respecta indicatoarele si legile rutiere. Dar are in ce sa izbeasca.
Este cazul insulelor ,,plantate" sa faca limitare de sens la intersectii de drumuri pe drum national. Sunt puse sa nu intre in asteptare pentru viraj cu botul masinii pe contrasens, un conducator auto care oricum este obligat sa stea inainte de viraj cu masina paralela cu axul drumului. Cred ca ,,rolul lor secund este sa reduca fortuit viteza pe drumul national (principal) in dreptul intersectiilor, unde este drept ca se face economie de alte amenajari : Ar trebui in aceste locuri, largire, nu ingustare . |
īntrebare:
Īn Romānia pe arterele cu restrictie 30 km/h nu sīnt montate acele denivelari de frīnare īn sosea ? Am vazut pe unul, cred ca era turc, venise prea repede īntr-o zona din asta si cīnd a dat de u denivelare din asta, asa frumos si-a spart baia de ulei de n-ai idee. Ba mai mult de atīt, cīnd a saltat masina īn sus, asa si-a tras una cu capu īn tavanu masinii, de am zis ca ma pis pe mine de rīs. :D :D :D :D :D :D Arata cam asa: http://www.stadtentwicklung.berlin.d...higung_500.jpg Eu eram pe jos cu cīinele la plimbare cīnd vazusem faza. Prin sate, se mai practica si metoda ZIG-ZAG. Intra aici cu 80 km/h si esti fericit :lol: :lol: :lol: :lol: http://www.erichshagen-woelpe.de/akt...%20M%fchle.jpg sau sicane! Astea-s amuzante pt. astia cu garda lasata ca daca musca una cu viteza prea mare....... :D :D :D :D http://upload.wikimedia.org/wikipedi...beruhigung.jpg Fi atent cum arata daca treci cu 30 peste iele. Da vino acu cu 80 sau cu 100 :D :D :D http://www.derwesten.de/img/3688940-...en-543x199.jpg |
In orase avem si noi denivelari* dar pe drumul national nu. Pe drumuri nationale avem indicatoare cu limitari de viteza in sensul ca trebuie sa mergem cu 50 desi satul este putin aglomerat si acostamentul larg. Aceasta in aceleasi conditii cand era viteza permisa la 60 km/h, in aceste locuri. De curand s-a ,,marit"la loc viteza de trecere de drum national la 60 si aceasta prin numai cateva localitati...
Desi in aceleasi conditii avem aceleasi localitati strazi in linie dreapta unde este indicator cu viteza permisa 70 km/h. De lipsa unor oglinzi care mareau campul vizual in locuri fara vizibilitate, ce sa mai vorbim... Sunt un lux. Pe un forum era un domn care spunea ca pe strazi secundare si lipsite de vizibilitate spre drumul principal executa urmatoarea manevra si o indica fiind cea mai sanatoasa : Se da jos din masina sa vada ce vine din stanga si se urca repede la loc. I-am spus sa nu iasa totusi prea repede bazandu-se pe prima informatie el mi-a raspuns ca daca nu executa repede , risca sa vina iar o masina... *Obstacole asemanatoare sunt la noi langa trecerea pentru pietoni... Exemplificatoare fotografiile, mult multumesc !:D |
Se vede ca n-am mai fost de 7 ani īn tara. Totusi, lasa multe de dorit.
Faza cu iesit-ul din masina, cred ca-i mai avantajos s-o iei pe mama soacra cu tine si s-o trimiti sa asigure intersectia :D Macar sti o treaba ;) |
Avem vopsea alba pentru a demarca spatii rutiere. Si vopsitori. Fiecare primarie are asa ceva pentru raza localitatilor care sunt in custodia ei.
Dar de ce nu se demarca in totalitate trecerile pentru pietoni ? De la indicator la indicator, macar... Poate sa spuna cineva: Care este distanta in fata si dupa indicatorul de trecere pentru pietoni ? Unde trebuie sa acordam prioritatea pentru un pieton care traverseaza ,,in dreptul indicatorului" dar de departe, asa, in diagonala, in zig-zag si Doamne fereste mai stiu eu cum ? Si nu exista zebra vopsita pe jos ? Care ar fi distanta unde se termina o trecere pentru pietoni intre indicatoare: Banda pentru acesta ? |
Daca stai sa te gīndesti toate astea nu conteaza.
Fiecare trebuie sa conduca DEFENSIV si sa fie permanent pregatit pt. orice surpriza, sa reactioneze ca atare, sa evite tot ce se poate evita, sa-si protejeze īn primul rīnd propria lui piele si bunul lui material ulterior restul lumii. Tu sa nu crezi ca aici īn tara marcajelor stradale perfecte (germania este cunoscuta pt. excesul de zel īn domeniu) nu exista idioti care traverseaza aiurea, cretini ce alearga īn mijlocul drumului ca niste dementi dupa tramvai sau autobuz, de parca n-ar veni din 10 īn 10 minute ci ar fi ultimul īnainte de apocalipsa, punīnd-usi viata lor īn pericol si a altor membrii de familie de regula minori, sa nu crezi ca aici nu exista idioti ce provoaca la fiecare semafor, care claxoneaza ca nebunii daca nu pleci de la semafor ca la un countdown de sfert de mila etc. Nu exista padure fara uscaturi indiferent īn ce colt al lumii te afli. Crede-ma, eu care am lucrat īn tara asta mai bine de 13 ani ca vatman pe tramvai si metrou, am vazut atītia idioti si atītea evenimente, de asi putea scrie o carte :D Idea aplicabila, vorba neamtului este, COOL BLEIBEN - Ramīi cool si lasa-i dracului, nu te stresa si nu-i baga īn seama. Daca un bou te claxoneaza ca nu-i place cum pleci de la semafor, nu-l baga īn seama, fa-te ca nu-l auzi, uita-te īn alta parte si da-l dracului. pietonii ce traverseaza aiurea, lasa-i, evita-i fa īn asa fel sa nu-ti aterizeze pe capota. Daca-i ia altu-n coarne, treaba lui. ;) De cīnd am luat permis-u acum 30 de ani, deviza mea este: - Decīt sa plīnga mama, mai bine sa plīnga ma-sa! Restul............... apa de ploaie. ;) |
Rw cewd si felicitari pentru ca ai o experienta veritabila sa fii 13 ani foarte precis in tara exactilor. Multi, muti ani sa ai si de-acum incolo !
La ceea ce spui tu mai sus, fiecare pentru el, gandul m-a dus ca suntem un popor latin cu un temperament apropiat de cel al francezilor, care se invita unul pe altul in intersectie... Comparativ cu surasul sarcastic al anglo-saxonilor care nu dau nimic cu zambetul pe buze... Tot la ceea ce spui tu, adaug eu ca toleranta in trafic este cel mai bun lubrifiant al traficului insusi, in replica pe alt forum mi s-a scris ,, daca esti tolerant, esti luat drept fraier"... In legatura cu ceea ce am zis eu in postul precedent, referitor acea banda lasata fara marcaj la aprecierea ... intamplatoare a traversarii prin dreptul indicatorului ,,trecere pt. pietoni ", am intrebat un politist de circulatie : Ce mi-a raspuns : ,, 5 metri inainte - 5 metri dupa indicator. Dar... scrie ? |
| All times are GMT +2. The time now is 06:53. |
- Copyright 2026 4Tuning