Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Subwoofere (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere.html)
-   -   Cum sa fac un subwoofer (https://forum.4tuning.ro/390-subwoofere/23972-fac-subwoofer.html)

bulu 25-09-06 00:44

Re: eu vreau sa fac ceva original...

Quote:

Originally Posted by demin2609 (Post 563878)
nu stiu cum.. da macar o sa incerc atunci cand o sa imi permit...

avand o dacie 1310 si bani putini, ma gandeam sa fac o cutie in spatele banchetei din spate.. problema e ca acum am butelia de gaz acolo.. m-am gandit sa pun un subwooer (activ) in partea dreapta la roata de rezerva.. sau in stanga? ideea ce mi-a venit mie.. doar fara roata de rezerva nu poti pleca! m-am gandit sa fac o incinta in interiorul rotii de rezerva! sunt eu nebun? sau e o idee geniala? o sa iau dimensiunile gentii si sa incerc sa proiectez incinta.. ar fi bestial sa iasa matrasenia :D

Cel mai bine la dacie cu gaz , daca vrei ceva bass pui 2 boxe ovale sau poate 2 de 20cm bass puse pe o statie de vreo 2x60RMS.Suna foarte bine mai ales ca dacia parca are o elasticitate specifica si basu coboara destul de jos(zici ca e o membrana pasiva).
Daca ai bani cat de cat ia-ti pioneer coaxiale de 25 cm pe o statie de 2x100RMS puse pe polita din spate.Oricum boxele de masina (in afara suburilor) sunt facute sa sune f bine in infinit buffle.
Pioneer sunt cam 5 mil difurile,dar daca nu ai asa bani sunt mac audio coaxiale de 20cm destul de ieftine(cam pe la 1,7 mil).
Iar daca vrei neaparat sub iei un sub de 20 in tub ca e super mic(la tine spatiu banuiesc ca nu prea ai).

bulu 25-09-06 00:51

Re: Cum sa fac un subwoofer

Quote:

Originally Posted by tico_rs (Post 564027)
pentru un 25cm in sealed nu ti-as recomanda sa treci de 25 de litri pentru ca o sa pierzi mai tot atacul, mai ales ca e un no-name... iar fiind dacie, daca nu il pui pe polita cu cutia "mulata" pe ea, in porkbagaj o sa iasa o frectie... vezi ca era o dacie la sectiunea "loud team" care avea un reflex asa, deci ai putea "fura" ceva de la ea...

Corect,am scris cat de cat informativ , acum ma uit ca pe pioneer de 25 am min 18L max35L si recomandat de ei 22L in compresie.M-am uitat la al meu de 30 mai sus.Oricum daca vrea cat de cat bass pe un dif no name de putere mica tre sa faca bass reflex.La o statie de 100RMS de ex nu cred ca se aude mai deloc basu in masina in compresie, si Doamne fereste sa mai fie si in 3 volume gen Logan sa nu intre basu in masina :) .

tico_rs 25-09-06 08:56

@bulu: ma refeream la un sealed PE POLITA astfel bassul fiind deja in masina, vezi dacia lui sfigmo la sectiunea loud-team... pentru ca in sealed e mai greu sa gresesti ceva, pe cand la reflex e mai greu sa o nimeresti fara parametrii...

bulu 25-09-06 12:53

Quote:

Originally Posted by tico_rs (Post 564315)
@bulu: ma refeream la un sealed PE POLITA astfel bassul fiind deja in masina, vezi dacia lui sfigmo la sectiunea loud-team... pentru ca in sealed e mai greu sa gresesti ceva, pe cand la reflex e mai greu sa o nimeresti fara parametrii...

Si in free air e o varianta buna , mai ales ca la pioneer au 2 sub free air de 25 si 30 cm parca(TS-W255F si TS-W305F/3mil resp 3,5mil si nici nu dai bani pe incinta :) ).Si cand ai nevoie de spatiu in portbagaj ...

nichitzzz 26-09-06 10:39

3 Attachment(s)
am gasit pe net 2 cuti intre care oscilez nush de care sa fac:D? dar o sa fac o combinatie intre ele sa vd ce iese

si ar mai fi una asta interesanta

dar cel mai mult ma gandesc sa o fac pe cea dreptunghiulara pt ca vreau sa imi atashez pe ea si statia nu vreau ca statiasa o pun in masina ci pe subwoofer pt ca vreau ca sa am un subwoofer prtabile usor de scos si bagat in masina avant in vedere ca masina nu e numai amea e si a fam si mai trebuie si porbagaju folosi :D ce ziceti e o idee buna?

ce ziceti daca il fac cu doua boxe 20cm cu camere separate de un perete gaurit :D fiecarui dif sa ii fac camere de 20-25 L ? o fi bin?

daca o tapitionez cu burete fonic in nauntru lui e mai bine mai prost ?

bulu 26-09-06 13:42

Quote:

Originally Posted by nichitzzz (Post 565601)
daca o tapitionez cu burete fonic in nauntru lui e mai bine mai prost ?

Scade puterea dar si frecventa.
Se aude putin mai bine dar mai incet.
In bass reflex nu recomand sa ii pui burete pe dinauntru ca nu mai circula bine aeru.

Lil' D 26-09-06 21:32

daca pui orice fel de umplutura intr-o cutie, aceasta incetineste viteza aerului si cutia pare mai mare. in functie de cutie poate sa reduca putin din bassul mai inalt si sa mareasca putin raspunsul in frecventa.
pentru sealed : daca cutia pare mai mare, atunci difuzorul se misca mai usor, deci ii mai usor sa il strici pe cale mecanica.
pentru bass reflex : se modifica frecventa de acordaj. nu ii contraindicat sa folosesti.
se foloseste inclusiv la TL-uri, unde are un rol foarte important in reglaj.
mai bine decat burete fonic ai putea folosi vatelina. probabil ca ii si mai ieftina.

vladmrz 23-01-07 09:14

a iesit pana la urma wooferu ala ? :D

Zaheyu 24-01-07 17:36

Ma bag si eu cu o intrebare, rog initiatorul topicului sa ma scuze.
Vreau sa-mi fac un mic sub, compresie. Am inteles ca difurile de 8' nu prea scot bine, asa ca m-am gandit la unu de 10', concret un GZRW 10XS-AL, 400W, printre altele pt. ca am dealer in oras. M-a incantat si faptul ca recomanda cutie de doar 12l (ei il fac cu 18l dar cam tot aia e). Credeti ca il misca statia mea sony 4x50 (nu stiu exact) legat in bridge pe 2 canale? Sau il iau degeaba si nu aud nimic? Nu vrea sa miste scaunele, doar sa completeze difurile din usi. Alte sugestii?

saxo 24-01-07 18:46

Pina nu faci o proba nu poti sti cu adevarat ce se intimpla. Oricum statia e mica pentru el ( daca are 400w ).

adiv 24-01-07 19:15

Quote:

Originally Posted by Zaheyu (Post 713423)
Credeti ca il misca statia mea sony 4x50 (nu stiu exact) legat in bridge pe 2 canale? Sau il iau degeaba si nu aud nimic? Nu vrea sa miste scaunele, doar sa completeze difurile din usi. Alte sugestii?

Il misca si vei auzi ceva... Dar acel dif are un anumit pret, nu e chiar asa ieftin si e aiurea sa nu-l folosesti la potential maxim. Adica mai bine iei unul mai ieftin daca tot ii dai cu 1/4 din cat ar trebui. Sau poate vrei pe viitor sa faci upgrade la amplif si atunci e ok. Poti verifica si gama Titanium daca tot vrei GZ, sunt destul de accesibile ca pret, si cum ziceai, nu vrei sa misti scaunele :)

Zaheyu 24-01-07 20:53

Dupa cum spuneam, sunt deschis la sugestii: putere mica, volum mic, 10'.

saxo 24-01-07 20:57

Reflex !!! :lol: :lol:

Zaheyu 24-01-07 21:06

Maine masor cam ce cutie incape in portbagaj. Reflex stiu ca trebui cutie mare, d-aia am zis compresie; ca nu se potriveste cu puterea mica a statiei e alta problema.

saxo 24-01-07 21:09

Sa stii ca unele difuzoare "cer" volume mici in comparatie cu altele. Trebuie numai sa-l gasesti pe cel potrivit nevoilor tale. Nu e de neglijat faptul ca un reflex are o eficienta cam dubla fata de compresie ( la acelasi difuzor si putere ).

All times are GMT +2. The time now is 04:56.

- Copyright 2026 4Tuning