![]() |
Re: LINIE vs V vs BOXER vs etc
Quote:
|
Quote:
nu stiu de ce doar ca eu cand aud de motor in V ma gandesc doar la motoarele amiricane foarte grele, consum de 10 litri si 3 galeti la 100 de km...si cu performante scazute pentru motor de 6l... am in familie un audi 2.5 tdi v6 si trage...mai ales de la a2a in sus(este si hidramata) dar am mers cu un 325i care deja parea posedat pe langa audi... off:cum se poate face un pool? |
Prejudecata tipic europeana vs motoarele americane care sunt de fapt V8, nu V6 traditional. Cele mai bune motoare fabricate vreodata, pentru o tara cu drumuri drepte si benzina moca, fara taxe pe capacitate cilindrica :D.
|
Quote:
Īn marină, unde motoarele au turaţii mici, apropiate de ale unui motor cu abur, şi o construcţie ceva mai deosebită, se folosesc motoare Diesel de pānă la 14 cilindri īn linie. Şi nu au volantă. ~Nautilus |
Si pe mine ma atrag motoarele in linie,cum a zis 300zxtt,rb26dett,2jz-gte,acestea fiind L6,sau sr20det,L4,fiabil,rezistent la multi hp,precum si rb-ul sau 2jz-ul.
mai sunt si motoarele de pe nissan-uri,in special VR38DETT-ul,cel dupa gt-r,un v6 care se tuneaza usor. la v6 as mai putea aduaga vq35de sau vq35hr dupa 350z, vq37vhr-ul si multe altele. oricum,consider motoarele japoneze ca fiind cele mai bune,usor de tunat. sunt interesante si motoarele rotative,mai ales 13B-ul aflat pe mazda rx7,tot asa,capabil sa reziste la multi hp. |
Quote:
|
daca luam doar partea de performanta, da, intr-adevar poate mai bine iti iei un l6 turbo, dar gandeste-te ca v8 americane clasice nu erau motoare 'stoarse' ca sa scoata si cel mai mic calut din ele, pentru ca daca ne gandim, in ziua de azi, un motor de 7-8 litrii tunat la limite ar putea scoate peste o mie de cai, pe cand in anii '70 un astfel de motor scotea undeva la 3-400 cp, adica echivalentul unui l6 turbo.
dar daca ar fi sa ne gandim si la fiabilitate, cred mai mult ar tine un v8 din ala clasic decat un l6 turbat. daca discutam strict despre performanta , da, e cum spui tu, mai bine un motor mai mic dar mai sprinten, decat o hardughie 'puturoasa'. ;) |
[QUOTE=Nautilus;3996611
Īn marină, unde motoarele au turaţii mici, apropiate de ale unui motor cu abur, şi o construcţie ceva mai deosebită, se folosesc motoare Diesel de pānă la 14 cilindri īn linie. Şi nu au volantă. ~Nautilus[/QUOTE] Cine te-a invatat asta ? Cum transmiti miscarea de rotatie catre shaft fara volanta? Ce e asa de deosebit in constructia lor ? |
Quote:
Daca vrei poti considera elicea ca o volanta prost implementata. |
Quote:
Prin urmare, motorul putea fi cuplat direct la axul elicei, fără a mai fi nevoie de o cutie de viteze. E greu sa cauti pe google... |
Quote:
La L16 si 4T ai cate un inceput de timp motor la fiecare 45 grade arbore cotit (nu zic in RAC pentru ca e mai la indemana), deci motorul nu are sub nici o forma puncte moarte. Cand numarul de cilindri e mare volanta devine inutila, in plus axul + elice joaca rol de volanta, la unele nave fiind cuplata direct si permanent. Nu stiu daca e din wiki, asta o stie oricine a facut o scoala de motoare navale. |
iarasi un post la care nu o sa ajungem la o concluzie exacta......depinde de cilindrie.....de ce vrea omu de la motor....puneti intrebari mai concrete....de exemplu L4 turbo Vs V6 Vs B6....sau ceva de genu.........asa e inutil sa puneti intrebari care ar fi mai bun....pt pasionati L6 si V-uri.....poate si un L4 turbo.....motoarele boxer numa la porsche se merita.......iar motorul wankel doar la mazda....restul oricum nu o sa gasim pe strada...
|
Quote:
Cica numai la Porsche se merita boxer si "restul oricum nu o sa gasim pe strada". Pai nu, ca adevarul e ca Subaru e o marca de trotinete cu baterii, ei nu stiu ce-i aia boxer. Geez:rolleyes2 |
| All times are GMT +2. The time now is 18:33. |
- Copyright 2026 4Tuning