![]() |
Re: Franare clasica vs ABS
La fiecare tip de masina sistemul de franare asistata se calibreaza independent pentru a minimiza distanta de franare pe toate tipurile de carosabil.
in general nu poti sa franezi mai tare fara ABS...sistemele sunt reglate in asa fel incat sa tina rotile exact in cei 15% cum zicea cineva mai sus...exact cand roata incepe sa se blocheze si incepe derapajul. Am invatat si la scoala despre sistemul asta. Sistemul functioneaza intr-o bucla de genul: PRESIUNE MAXIMA(pedala apasata puternic) = rotile se blocheaza ---> da drumu la presiune pana cand rotile incep sa se invarta, apoi revii la presiunea maxima...si iar corectezi prin micsorarea presiunii....etc. Astfel se mentine presiunea maxima la care rotile nu se blocheaza...si deci..franarea este optima. |
acum 15 min am intrat in casa...daca n-am testat ABS-ul in seara asta de mi-a venit rau :lol::lol::lol:
|
Quote:
|
Quote:
|
E dovedit clar suprematia franarii cu ABS ! Nu franam doar pe uscat si in linie dreapta....Ce faci daca franezi la maxim in curba fara ABS ? :-)
|
Quote:
|
Sunt diferente uriase intre generatiile de ABS + sistemele adiacente. Pe langa asta mai conteaza foarte mult in functionarea ABS-ului placutele si discurile de frana.
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:58. |
- Copyright 2026 4Tuning