Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Seat (https://forum.4tuning.ro/298-zona-tehnica-seat.html)
-   -   Consum Seat Leon 1.8T 180cp (https://forum.4tuning.ro/298-zona-tehnica-seat/222563-consum-seat-leon-1-8t-180cp.html)

ALeXF12 05-03-11 01:45

Re: Consum Seat Leon 1.8T 180cp

Din soft REVO iti dau 207cp, iar un maxim, maxim safe ar fi undeva la 225-230cp pt. 1.8T 180cp. Pana in 300 cai cica ar fi safe fara interne schimbate (nu stiu sigur, si 300 cai nu doar din soft...multiple modificari).

ASSR 06-03-11 12:56

Un Leon la 300 HP ... hmmm.
Probabil invelit in straturi succesive de folie, niste banda adeziva, sfoara ....
Te poate invata Jeremy Clarkson la Top Gear ce sa faci sa nu se dezmembreze in mers.
Cred ca sti ca nu are sasiu, caroseria e autoportanta, adica tabla matritata sudata prin puncte, plus grmada de plasticarie prinsa in suruburi autofiletante (chiar daca sunt cu cap torx si nu in cruce ca la rigips) vor ajunge sa se dezmembreze din cauza vibratiilor ... nu este o caroserie care suporte 300 HP.
Asta deja nu mai e tuning ... e bataie de joc ... masina devine de unica folosinta (daca e folosita la capacitate maxima) iar daca nu ... ce nevoie ?

Ciosmi 07-03-11 22:37

Vorbesti serios?:x

ASSR 13-03-11 12:55

Tu ce crezi ? ... Care e parerea ta ?
Daca ai reusit sa ridici puterea la 300 HP FARA alte modificari si reusesti sa conduci acea masina la capacitate maxima folosind acei 300 de cai (bineinteles macar un procent rezonabil din timp nu doar o depasire-doua) pe drumurile noastre sau chiar si pe autostrazile din Germania ... si de cat timp, de altfel, conduci cu ea modificata, fara reparatii, spune-ne si noua ... sa aflam si noi cum se face, care este secretul ... ca de fapt in acesta zona ne aflam cu threadul (chiar daca el este despre consumul acestui motor - nemodificat).
Eventual deschide altul specific in care sa ne dai detalii, despre tuning.
Nu cumpar nimic, sunt doar curios ... eventual chiar sa vad acea masina, fara alte modificari, in afara chip-ului sau programarii acestuia.

piticku 03-04-11 06:48

Seat Leon FR TDI 150

Salutare baieti ! Am si eu un Seat Leon FR TDI de 150 cai din 2005. Vroiam sa stiu fara prea multe modificari adica doar din soft cu cat reusesc maxim sa mai bag si eu ceva cai ? Masina merge foarte bine fuge cu a 4a ia 180 km/h :twisted: dar... niciodata nu strica ceva cai in plus:D. Apropo am auzit ca daca nu cresti puterea prea mult nu dauneaza cu absolut nimic la motor. Si vroiam sa mai intreb ceva daca schimb toba pe spate mai reusesc sa ridic cu ceva puterea motorului? Am auzit baieti care au reusit sa ajunga la acelasi model si motor de Leon de la 150 la 200 de cai. Este posibil? Nu vreau sa modific nimic la motor ca acesta merge belea , nu scoate gram de fum. Astept raspuns. BAFTA !!!

ASSR 03-04-11 07:27

Da, se poate, inclusiv cu toba (desi pe evacuare nu e suficient numai toba finala - gatuirea nu implica numai toba finala). Chiar daca motorul merge "belea", nu te sfatuiesc sa mergi cu 180 km/h in a 4-a. Pentru asta exista cutia de viteze. Motorul poate, dar la turatii de peste 6000 rpm risti sa-l calezi daca functioneaza timp prelungit. Puterea maxima nu o ai la turatii mari (vezi manualul). Am vazut un Nisan cu motorul calat, 5 minute la 6000 rpm. Reparatiile sunt costisitoare (in cazul in care nu iese vre-o biela prin bloc - atunci devin foarte costisitoare). Turatiile la motoarele Diesel nu sunt comparabile cu cele ale motoarelor pe benzina, sunt mult mai lente (chiar si cele de capacitate mai mica si supraturate).

piticku 03-04-11 09:49

Am vrut sa zic ca am ajuns la 180 km/h cu a 4a nu ca am mers cu ea constant. La 180 cu a 4a am 4250 de rpm. Si un diesel nu cred ca ajunge la 6000 de rpm. Vroiam sa stiu cum reusesc sa ajung la 200 de cai la motorul meu. Ms. pt. com. SALUT.

ASSR 03-04-11 10:01

Ajunge si depaseste 6000 dar nu te sfatuiesc (e proba de casa a fabricantului, se face pe stand - bineinteles durata este f. scurta - in afara de probele de tip pe prototip, 0,5% din productia de serie).
Reprogramarea cip-ului o poti face la oricine se pricepe si are dotarea hardware/software necesara. Cauta prin post-urile altor topice si ai sa gasesti destui care te pot ajuta.

All times are GMT +2. The time now is 04:08.

- Copyright 2026 4Tuning