![]() |
Re: Sugestii sonorizare
da, pai eu am astra classic si are niste plastice groaznice. in primu rand vibreaza nr de pe porbagaj ... si daca as sti ca prin antifonare as scapa de asa ceva ... asta ar fi primul lucru pe care l-as face.
|
Al meu l-am rezolvat cu niste bureti tari adezivi pe o parte, daca ai drum pe aici ... :)
|
si la mine sunt foarte multi bureti ... si degeaba :)) ...
|
@Jailbird
-Welcome anytime, numa sa fie de saptamina viitoare in colo.... -Orice configuratie se gideste bine functie de multe variabile cum ar fi :masina, sunetul dorit, buget, etc... Unele masini sunt "prietenoase", altele mai putin sau DELOC cind e vorba de sonorizare. -Ai grija cind cumperi scule de America sau Japonia ca au alta banda FM -Fuscobal cam stie "stie" ce zice.... @Steaua In conditii normale ( adica la un sub pentru SQ chiar si de 1000w rms ), antifonarea portbagajului e frectie cu diana la picior de lemn... Antifonarea se simte in SPL la presiuni impresionante care nu pot fi atise deocamdata in Ro decit pe citeva masini. Mult mai important e sa se caute "intepenirea" plasticelor din portbagaj, inclusiv a numarului pe spate. Incercati coborirea LPF sub 50-60 hz. Mai exista posibilitatea ca subul sa faca capacul de la portbagaj sa "zdrangane", dar numai daca masina e "tomberon" sau e nevoie sa treaca urgent pe la tinichigiu.... @ceachi Eu am o vorba: difuzoarele nu suna bine decit daca esti in stare sa le FACI sa sune bine... Difuzoarele de care vorbesti se vind in mod categoric, nu stiu cit de multe, dar se vind. Problema e ca acele difuzoare nu se justifica a fi montate decit pe instalatii de super "top", obligatoriu de catre instalatori super priceputi. Un coleg de forum spunea ( si are MARE dreptate ) ca difuzoarele sunt o "lupa" a intregului sistem. Cu cit sunt mai fidele cu atit scot mai bine in evidenta calitatile dar si "defectele" sistemului. De aici si concluzia ca toate componentele unui sistem trebuie sa fie de aceeasi categorie. |
@Jailbird
-Welcome anytime, numa sa fie de saptamina viitoare in colo.... OK. Luni sunt la voi. |
Quote:
|
Da Fuscobal. NU IMI PLAC MP3 - urile. Prefer sa merg cu 50 de cd-uri in masina. Nu trebuie sa spun eu ca tehnologiile de comprimare fura (distrug) din calitatea sunetului. Mai stiu un nume Ken Ishiwata.
Ca sa nu mai spun de prosteala pe fata aplicata de cei ce vand muzica digitala on line (off topic) Am primit un sfat. Sa imi fac o audiograma astfel incat sa se poata masura "ceea ce aud"? Povestea este si amuzanta pentru ca eram in masina unui amic (cred ca il cunosti Fuscobal), o Fabia cu un sunet destul de bun (DLS) dar nu pe gustul meu (cam galagioasa + vibratii portbagaj) si imi pune amicul meu un CD test. Totul bine si frumos pana cand incep frecventele inalte si amicul meu aproape sa iasa din masina. Eu stateam linistit, ma uitam la el cum isi "intromisionase" degetele in urechi si parea conectat la 220. La un moment dat tiuitul a devenit deranjant dar nu insuportabil, amicul meu era iesit din masina deja :shock: . Concluzia lui, ori sunt surd ori am nevoie de un control... Ce este cu audiograma asta si unde as putea sa-mi masor "urechile" ?:D |
N-ai inteles....HU-urile care nu citesc MP3 sunt de 2 categorii:
- Entry, care costa in jur de 100 euro - Top, care costa cel putin 1000 Audiograma poti s-o faci in multe locuri. De ex. la Mall vitan in stinga intrarii principale. ( unde era cindva un magazin cu pui de catei in vitrina ) |
Habar nu aveam de preturi... Poate avea MP3 ca to CDA originale voi asculta.
Ne punem de acord asupra unui HU Luni. Multumesc de directionare pt audiograma. |
un mp3 player pe care se asculta cd-uri audio nu se compara cu un cd-player, dar diferenta o face si sitemul pe care e montat head-unitul.
|
Man ca HU pentru o calitate a sunetului , iti propun Mutant , iar baterie Kinetik .
|
ma scuzati ca ma bag asa ca stiti voi ce ... dar eu ma gandeam pt ceva de genu CLARION DXZ958RMC ca o calitate a sunetului excelenta totusi este desemnat HU-ul anului :D
acum din cate am citit eu omu vrea HU care sa citeasca doar WAV!!!! de ce ? ii place sa se care cu discoteca dupa el???? nu vreau sa par rautacios:D o zi buna |
Vezi ca pe 2005 a fost Alpine F1 Status H/U anului ...anul asta nu cred ca sa facut inca...un clasament.
|
|
http://www.nearfieldaudio.co.uk/foru...asc&&star t=0
"Cel mai tare test pe care l-am vazut pana acum : Concurentii : Alpine F1, Clarion DRZ9255, Pioneer P9, Nakamichi CD 700 II Juriul a fost format din 3 judecatori IASCA iar auditia s-a facut in CASA, nu in masina !!!" Citat dupa un topic mai vechi de al lui fuscobal. Ia si baga un ochi acolo . |
| All times are GMT +2. The time now is 04:01. |
- Copyright 2026 4Tuning