![]() |
Re: Istoria Gordini
se pare ca SGM e tatic pe partea asta de RENAULT-DACIA ... vedeti numai ce trocadel are + ca stie destul de multe despre motor ... Respect SGM :oops:
|
1 Attachment(s)
Ce sa mai vb despre cate stie SGM ca deja nu cred ca mai are rost...pe toti ne uimeste de fiecare data si tot ce cred ca asteptam de la el e sa ne prezinte si noua bestia de acum...macar la o legala ceva :D. Pana atunci va las sa va uitati la un motor care mie mi se pare foarte interesant...
|
Acel motor va fi replica acestuia :
Nicu Grigoras versiunea anului 1986. -greutate 880 kg -cilindree 1397 cm 3,4 in linie,bloc+cilindrii de fabricatie romaneasca -chiuoasa de renault 5 alpine de serie -supraalimentarea realizata de un turbocompressor Garett sau KKK,cu supapa by-paSS mecanica -alimentare:injectie de benzina mecanica K Jetronic Bosch -presiune de supraalimentare 0,7-1,3 bar reglabila din bord -puterea maxima 180-220 Cp(DIN) la max 6500 rot/min -cuplul maxim 20-25 kgfm la 3000-4000 rot/min -cutia de viteze 5 rapoarte cu 2 grupuri conice de 9/34 si 8/33, ce permiteau realizarea unei viteze maxime de 220-180 km/h -instalatia de racire era la partea din spate a masinii pt o mai buna echilibrare a maselor si pt o tinuta de drum mai buna -pe paviloin avea un eleron asemanator cu cel de pe Peugeot 205 T 16 -culoare:gri metalizat -dura 4h transformarea ei dintr-o masina de circuit intr-una de raliu |
Cum ramane cu istoria Gordini !? Deviem de la subiect !
Ce mai e de stiut,ca acu's tare curios ! |
Amédée Gordini (June 23, 1899 - May 25, 1979) was an Italian-born race car driver and sports car manufacturer in France.
Gordini was born in Bassano, Province of Varese in the Lombardy region of northern Italy. He was a young boy when he became fascinated with automobiles and racing. In his early teens, he worked as a mechanic for Alfieri Maserati. After serving in the Italian army during World War I, in 1926 he settled in Paris, France and raced cars for Fiat in Grand Prix motor racing events and at the 24 hours of Le Mans. In the 1930s he joined with Simca to improve their engines and eventually founded the Gordini company to build a line of sports cars for racing. In the 1940s, his son Aldo joined his racing team as a mechanic and occasional driver. After World War II, obtaining financial support for racing became increasingly difficult and Gordini's long relationship with Simca ended in 1956. However, the Renault car company engaged him and Gordini notably developed the Renault Caravelle, Renault 5 Alpine Turbo and the Renault 8 amongst others. In 1953 the government of France awarded Amédée Gordini the Legion of Honor. Amédée Gordini died in 1979 in Paris and was buried in the Montmartre Cemetery. |
Renault 12 gordini, varianta de strada.
16 000 FRF (2 440 euros) (01/08/1970) 8 CV FISCAUX CARACTERISTIQUES TECHNIQUES RENAULT 12 GORDINI MOTEUR Type: 4 cylindres en ligne, 8 soupapes arbre à cames latéral Position: Longitudinal AV Alimentation: 2 carbus horizontaux double corps Weber 45 DCOE. Cylindrée en cm3: 1 565 Alésage x course : 77 x 84 Puissance ch SAE à tr/mn: 125 à 6 250 (113 ch DIN). Puissance au litre en ch SAE : 79,87 Couple maxi en Mkg à tr/mn: 15 à 4 500 TRANSMISSION AV Boîte de vitesses (rapports): 5 manuelle. POIDS Données constructeur en kg: 980. Rapport poids/puissance en kg/ch DIN : 7,84 ROUES Freins : Disques ventilés sur les roues AV et disques AR. Pneus : AV et AR 155 HR 13 PERFORMANCES Vitesse maxi en km/h: 185 400 m DA en secondes: 17,8 1 000 m DA en secondes: 32,8 0 à 100 km/h : 9,5 0 à 200 km/h : ND Consommation moyenne : 15 L/100 km. |
Eu inca astept sa vad un renault 8 gordini V8 the Enzo--------macar o poza ca sunt satul de poze cu motoare care nici nu stii daca sunt sau nu de renault.....Intr-adevar B 34 SGm ne uimeste cu fiecare cuvant....cum spunea cineva..........Care-i faza??! Foloseste doar copy si paste ......ca in rest e paralel.....asta poate s-o faca oricine.Sa spuna domne ceva concret si interesant sau macar sa faca rezumat nu sa scrie in prostie...mai ales date tehnice care ptr mine(si nu cred ca sunt singurul) nu au nici un inteles.Nu o spun cu rautate......Si daca tot a deschis topicul asta sa vorbeasca despre fiecare model gordinni nu daor despre ceea ce i se pare lui interesant.......ci despre ISTORIA gordini....
|
Funny storry despre celebrele cutii de renault alpine care erau vestite pt rapoartele lor numa bune la coasta :
Povestea zice ca birouriile,si sediul ingineriilor de la divizia Alpine era plasat foarte incomod undeva in varful unui deal ! Acestia deranjati de chinu care il depuneau la fiecare urcare in masiniile lor clasice,au hotarat sa isi construiasca o cutie potrivita lor,care a ajuns pe pionierul Reno'uriilor bomba R5Apline (aspiratul,ca ala fu' primu) ! Cum ziceam funny storry,si daca e adevarata e o istorie placuta a micii bombe ! |
"Stimate Domnule" Tanase Daniel, cate motoare si cate masini pregatite pentru curse a-ti facut dv pana acum?
Va rog insistent sa nu mai aduceti injurii nefonddate si neargumentate la adresa mea. Riscati un ban pe acest forum. Va multumesc |
Quote:
|
off:tanase,cum poti spune ca Robert este paralel??????????????????pe ce te bazezi cand faci o asemenea afirmatie...daca ar fi fost paralel crezi ca ar mai fi reusit sa faca ce a facut la masina pana acum?...mai gandeste`te,si poate iti retragi cuvintele ;)
|
e si el mic...continuati sa da-ti cu pietre pana se face mare :D
|
ALO,sa ramanem la topic...ISTORIE...GORDINI...
Arena e in alt loc ! |
Bine spus tm8bnz, sa nu mai deviem de la topic, iar in cea ce priveste afirmatiile domnului Tanase sunt total lipsite de suport, parerea mea ca ai o lipsa de respect fata de cei ce se straduiesc sa faca ceva si ajung sa realizeze nenumarate proiecte(de specialitate) incheiate cu succes. Fara sa te jignesc intr-un fel sau altul, eu zic sa te mai documentezi sa pui intrebari pe forum acolo unde crezi ca te-am putea ajuta si discutam ca niste oameni cu initiativa...de remarci nefondate nu avem nevoie, indiferent daca persoana in discutie este in cazul nostru SGM sau altcineva de pe forum.
Una peste alta, SGM este mult peste cei de pe acest forum la capitolul cunostite, realizari si poate cine stie ...v-a ajunge in CNR :) Totul e sa vrei ! |
Domnule Tanase, daca nu stiai cine este Gepeto iti putem comunica noi, iar daca Robert este paralel cu motoarele, multi dintre cei de aici cred ca nu ar cunoaste carburatorul, sau delcoul. Daca crezi ca tu esti mai destept decat Robert, atunci sa vedem ce poti face tu cu masina ta.....asta daca ai, nu sa iei de la prieteni. Robert are si a pus suflet in ea, asa ca .................... mai gandeste-te.
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:56. |
- Copyright 2026 4Tuning