![]() |
Re: renault megane sedan
nu cred ca i-o da taica-su :) si daca i-o da stai tu linistit cand o sa il vada mic si slab acolo la tuning o sa ii zica: nu dam de pomana! sterge parbrizu in alta parte / see what i mean ?
|
Quote:
pey sa vedem daca chiar se duce cu masina..... |
20 de milioane costa un kit exterior pt megane sedan ;)
|
Probabil ca ii cam greu sa faca ce vrea el cu megane-ul dar ce m-a distrat aici e postul lui fuzzy cu cei ce rad in fatza la asta cu megane-ul lui, eu si mai curios sunt ce zic cei de la tuning la o Dacia Logan 1,4 MPI Preference Blue Marine... (stock) :):):)
sorry pentru offtopic Si in legatura cu megane-ul eu zic sa incerce, ca daca sunt unii ce incearca si cu dacii... |
Ah, si am uitat, sper ca nu te-ai suparat fuzzy, dar eu am zis ca fiind un forum de tuning, ar trebui incurajati cei care vor sa faca asta, dar dupa posturile astea , probabil ca o sa avem un megane stock mai mult....
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
conduc si eu un megane 2 sedan cu 1.6 16v si parerea mea este sa o lasi asa cum este fiindca m-am interesat si nu este o masina cu potential de tuning.Eu unul nu as baga bani in motorasul asta ;)
|
Quote:
|
Quote:
|
da exista turbo dar daca bagi la motorul asta dupa ceva timp trebuie sa ma gandesc cum fac rost de bani sa ii pun altul.Eu doar am dat un sfat ca asa eram si eu la inceput ca ii pun aia, ca ii fac aia si toti mi-au zis la fel nu baga bani in ea ca nu se merita ;)
|
Lasa Dle dolb, o sa ne luam toti dizelache, ca se pare ca e periculoasa benzina asta. Adica e pericol sa sara pistoanele prin capota la turatie mare, iar faza ca puterea maxima e la 5800-6000RPM (cam asa e la aspiratele astea de 1,6) e vrajeala, fiti voi siguri, nu duce masina 6000, moare.
Ca doar se stie ce inertie are motorul pe benzina fata de diesel. De asta linia rosie (in cazul DOHC) e la 6500-7000 iar limitarea de obicei cu 2-3-500RPM mai sus de aceasta. Ah si sa nu uit...spui ca ai masini tuning plm, ai n-am ce zice, sa le stapanesti sanatos, dar ai 3 masini, toate diesel. Si crede-ma ca e diferenta de la cal la magar intre ce ai tu si o benzina. La un motor ca cel de pe megane, cuplul maxim e pe undeva pe unde tie la diesel ti se termina bordul. Hai ca exagerez un pic, cuplul e pe la 3800-4000RPM, iar tu pe la 4500 dai deja in limitare. Nu o lua ca pe un atac personal, ci ia-o mai mult ca pe un sfat. Nu mai asculta de prietenii cu Mondeo care sparg motoare cum sparg eu nuci. Ia un dohc de 1,6-2,0 si da-i o tura. Daca nu ai de unde, te astept in bucuresti ca intamplator am si eu tot un 1,6dohc, de la opel cum ai si tu pe astra, dar care iti dovedesc ca nu moare pana in 6 mii jumate. Asta asa ca ai tot aberat cu Dl. Fuzzy pe jumatate din topic-ul asta, care asa informativ, nu se afla la Divertisment. Si inca o chestie, tuning pe motor aspirat nu inseamna numai chip-filtru-toba. Haide sa punem o admisie directa, nu filtru care sa traga aerul cald de sub capota, si iti garantez ca nu il mai faci tu asa cu golf-ul. Pana ajungi tu la 140 o sa treaca pe langa tine de zici ca e turbo. |
prieteni cu mondeo care sparg motoare hmm.. nasul surorii mele ! am fost la fata locului si am vazut motorul ! nu mai vorbi daca nu sti!
@ un ultim cuvant: la opel nu am limitare ( e tunata si mama ei ) |
Si ce era cu motorul ala? Ce inseamna ca a vazut ulei pe jos?
Poate nu ai limitare electronica, dar ai limitare fizica. Chiar daca injectoarele iti baga tie gaz in motor, piesele in miscare din interiorul motorului nu suporta sarcina (se "sparge" dupa cum vad ca zic mai multi). |
asa ca sa stii si tu ... la toate tipurile de motoare sar pistoanele si diesel si benzina si etc. numai ca trebuie sa stii sa mergi cu o masina ca sa nu sara !
HAI SA NE LUAM TOTI LOGAN !! |
| All times are GMT +2. The time now is 15:58. |
- Copyright 2026 4Tuning