Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale.html)
-   -   Sistem Audio ( Bose 2.1 ) pt masina ? (https://forum.4tuning.ro/392-discutii-generale/20984-sistem-audio-bose-2-1-pt-masina.html)

Andreea_V 29-07-06 18:49

Re: Sistem Audio ( Bose 2.1 ) pt masina ?

WCC sunt foarte slabi ... mergi pe alte branduri!

tico_rs 29-07-06 23:22

de ce spui asta? inca nu am vazut un wcc sa sune prost (in clasa lui) daca e in incinta recomandata si amplificat cu cat se specifica in manual, intre p nominala si p max, deci in general un amp peste 200w si max 400... toata lumea se asteapta sa sune fenomenal pe 130 watti, in incinte standard... prima data cand am pus un wcc in incinta std pe un amp de 130 rms (mac audio ) se auzea slab, mai slab decat domotecul dinaintea lui (culmea de 10"), dar dupa incinta si pus pe ampul meu (400w rms) s-a schimbat treaba...

LooSeR 30-07-06 09:04

Ideea e sa nu se auda tare sa imi tremure masina .. si sa aibe bassul clar si sa poti asculta orice melodie. (am vazut ceva subwoofere care baraiau si cand dadeai tare acopera bassul toata melodia ) :)

LooSeR 03-08-06 06:33

ca sa nu mia intreb altundeva .. ! Sa ma lamuresc clar scurt si la obiect.
Prin ce se difera un difuzor car audior de un difuzor home audio ?

Andreea_V 03-08-06 09:59

Impropiu zis "Difuzor de casa" aceasta categorie o putem imparti in doua:
1.Difuzoare pentru boxe de fidelitate
2.Difuzoare PRo audio
Un difuzor de casa are alte propietati , prin simplul fapt ca se comporta altfel in casa, are sensibilitate mai mica si automat cere incincinte mai mici.
Un difuzor PRO are sensibilitate mult mai mare decat unul de masina ... 97-105db) pe cand unul de masina (85-93db).
Cer incinte mari...

pufi 03-08-06 18:55

Sint multe diferente intre difuzoarele de casa si cele auto.
Frecventa de rezonanta la cele auto este mai ridicata la fel si Qts pentru a putea folosi spatii mari din usi sau panouri infinite, dinamica este fortata pentru a avea impact, materialele din care sint construite trebuie sa indeplineasca si criterii de rezistenta la conditii deosebite , umezeala, UV , caldura excesiva, temperaturi mult sub 0, etc.
Multi producatori de difuzoare auto nu reusesc sa obtina , datorita acestor considerente, rafinamentul , detaliu, muzicalitatea celor de casa dar utilizarea acestor difuzoare de casa in conditiile de pe auto nu duce la nimic bun iar fiabilitatea acestora este pusa la grea incercare.
Exista binenteles si exceptii, instalatii audio auto facute cu difuzoare high-end pro sau de casa dar acestea sint destinate domeniului competitional sau demo nu pentru utilizare curenta.
Este bine de stiut o chestiune care se aplica intotdeauna si la orice produs si anume ca acesta sa fie folosit in scopul in care a a fost proiectat , orice alta utilizare nu face decit sa creeze probleme si rezultatul va fi indoielnic.

LooSeR 03-08-06 21:20

Merci mult pt raspunsuri .. ma-m lamurit .. despre ele .. si despre ce vreau sa imi iau.
Numai bine .. si multi w in difuzoare

All times are GMT +2. The time now is 18:47.

- Copyright 2026 4Tuning