Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Holden Commodore SS V (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/20660-holden-commodore-ss.html)

dexter_20 18-07-06 21:17

Re: Holden Commodore SS V

Holden face masini bune. Pacat nu a auzit asa multa lume de ele. Un Commodore SS V chiar pare a fi o alternativa la alte marci europene.

p_vio46 18-07-06 21:23

Intradevar masina e ineresanta dar ca aspect pare a fi o combinatie intre mustang si honda acord, parere personala

solo24 18-07-06 21:57

as vrea sa se dam motoru astora japonezilor sa il puna pe evo sau impreza dar dupa ce umbla un pic la el ce credeti ca ar iesi????????

c3-mad 19-07-06 04:45

Mie unu nu imi place ..adica - nu vad nimic deosebit la ea ..

alexSHO 19-07-06 13:22

race, nu ma refeream la cat costa pt ca oricum daca avea pretul cat un mert sau bmw mai mult ca sigur ca aveau vanzari 0... pur si simplu la tehnica

BogdanNZ 19-07-06 15:23

Quote:

Originally Posted by Race
Quote:
imensul V8 i adauga greutate in plus

Fata de ce ? O compacta de 4,2 metri cu motor de 150 CP ? Masa proprie e 1654 kg.Un BMW 550i are 1735 kg.

Pai asta se preteaza mai mult decat "orice" berlina cu 150 cai, si in fond masina asta are 4.8 metrii lungime.Dar cand ziceam de greutate in plus ma refeream ca alte marci reusesc sa scoata puteri asemanatoare din motoare mai mici deci mai usoare... Subaru, Mitshi, chiar si Ford( Falcon XR6 Turbo) etc.Si nu fa greseala sa compari masina asta cu un BMW caci nici nu se apropie ca si calitatea materialelor folosite si nici ca numar de optiuni deci e normal ca BMW-ul sa fie mai greu.

Quote:

Quote:
Vezi pe net Holden Monaro, din cate stiu eu e cam acelasi motor, numai ca ala are si supercharger

Nu exista nici o versiune stock de GTO cu compresor.

Ai dreptate.Nu stiu de ce dar ramasesem blocat pe faptul ca Monaro aka GTO are si compresor, dar defapt e doar acelasi motor V8 ca si la Commodore si dezvolta 260kw.

Quote:

Pretul pentru masina asta e 51.790 dolari australieni,ceea ce inseamna ~31.000 EURO.Un BMW 550i costa 54.500 EURO in Romania si 98.000 EURO in Australia

E normal sa fie asa, si in Australia si in NZ taxele pe masinile Europene sunt imense si deci preturile atat la masini cat si la piese sunt mult mai scumpe.
In NZ pretul de nou la Commodore SS e $63100 dolari NZ care inseamna intradevar 30698 Euro, dar daca cineva ar dori sa o vinda in europa ar mai adauga taxe de transport si alte taxe si accize (non-euro fabrication, nu are euro4, volanul trebuie mutat pe stanga...) iar pretul s-ar dubla peste noapte, asta in cazul in care Vauxhall nu va planui sa o produca in Anglia candva...dar nu prevad asa ceva avand in vedere preturile astronomice la carburanti pe care le platiti in Europa , iar acel V8 de 5.7 nu e tocmai renumit pt. economie.
Si pt ca era vb de preturi, aici un BMW 550i SE nou noutz e $167900 dolari NZ adica aprox. 82000Euro.( de care iti iei 2 Commodore SS si mai ramai si cu o gramada de bani)

G-power 19-07-06 22:29

V8...aproape 6 litrii..ce mai vrei ??

Sasha_z 19-07-06 22:46

nice....comentariile is de prisos....FRUMOASA

BogdanNZ 20-07-06 02:31

Inca o chestie de mentionat ar fi sunetul superb al motorului la turati medii-mari.
Acum vreo luna conduceam linistit si aveam vreo 80km/h iar din spate a venit pe banda paralela un commodore si m-a luat...avea cam 120 dupa estimarile mele.Vreau sa zic ca urletul motorului m-a speriat, si mi l-a acoperit complet pe al meu care e destul de galagios (2.2 cu evacuare custom si finala big bore de 2.5") plus ca mergea sub-ul la mai mult de jumate de volum!!!
Sunetul acela ar fi singurul motiv care m-ar face sa-mi iau asa ceva.E bestial

baloo_cs 20-07-06 15:44

Superba Masina.....

NOS 20-07-06 16:49

O masina superba din toate punctele de vedere... sunt curios in schimb la ce pret o vor achizitiona americanii

Race 20-07-06 18:27

Quote:

as vrea sa se dam motoru astora japonezilor sa il puna pe evo sau impreza dar dupa ce umbla un pic la el ce credeti ca ar iesi
Asta nici macar nu merita raspuns...

Quote:

alte marci reusesc sa scoata puteri asemanatoare din motoare mai mici deci mai usoare
Ai zis ca esti fan al orezariilor,stiu cum functioneaza tipul ala de matematica deci nu ma mai obosesc.Doar ca NU e asa !

Quote:

Subaru, Mitshi, chiar si Ford( Falcon XR6 Turbo)
Incepem cu Ford-ul:XR6 are 1694 kg (nu stiu care din ele,sa presupunem ca versiunea Turbo),iar XR8 are 1784 kg.Ce chestie,si modelul I6 (care ar trebui sa fie chiar mai usor decat un V6),si cel V8 de cilindree mai mica (5,4 litri) si DOHC pe deasupra,sunt mai grele decat masina cu monstrul ala de 6 litri,ultimul chiar cu 130 kg.Ca sa vezi...
Culmea,nu exista prea multe sedanuri de ~4,8 metri,RWD/AWD si 350+ CP in lume.Culmea,cea mai mare parte sunt produse de GM,Ford si Chrysler,plus cele 3 firme premium europene (mai sunt si altele dar putine).Tot culmea,nici unul nu e produs de o firma japoneza...hmmm...
Subaru ofera ca sedan de top Legacy/Liberty,mai mic si cu motor de 250 CP.La aproape acelasi pret cu Commodore SS.
Mitsubishi ofera ca sedan de top Galant/380,cu 230 CP,FWD,ceva mai ieftin...dar sa fim seriosi !

Quote:

iar acel V8 de 5.7 nu e tocmai renumit pt. economie
Are 6 litri acum.Iar in ceea ce priveste economia se comporta rezonabil.Nu stiu ce standarde au austalienii pentru masurat consumul,asa ca uite acelasi motor in SUA,plus concurenta masurata dupa acelasi standard (masinile au cam aceleasi dimensiuni si mase,cu diferenta ca una e coupe):
Pontiac GTO-400 CP-16/21
Lexus GS430-300 CP-18/25
Infiniti M45-325 CP-17/23
Valorile sunt in mile pe galon,oras/autostrada.Observi diferentele mici de consum,la motoare cu putere sensibil mai mica.
De consumat consuma mult...iarasi,comparativ cu o compacta de 4,2 metri si 150 CP.Comparativ cu concurenta sta bine.
Tragand linie,masina asta ofera aceleasi performante cu un 550i,acelasi spatiu,si o calitate a fabricatiei ceva mai slaba.Dar o face pentru jumatate din bani...comentarii de genul "bleah tehnologic" sunt puerile.

Quote:

Vreau sa zic ca urletul motorului m-a speriat, si mi l-a acoperit complet pe al meu care e destul de galagios (2.2 cu evacuare custom si finala big bore de 2.5")
:lol:
Ce hilar suna asta :D Ma rog,ai zis ca esti fan orezarii...

bakal 20-07-06 23:48

aduce a hibrid de focus cu avensis

nu-mi place

BogdanNZ 21-07-06 07:53

Quote:

Ai zis ca esti fan al orezariilor,stiu cum functioneaza tipul ala de matematica deci nu ma mai obosesc.Doar ca NU e asa !

Vad ca iariasi intram in discutia jap. vs. big blocks care nu-si prea are rostul avand in vedere ca sunt doua clase de masini total diferite.Poate ai inteles gresit, daca cineva e fan jap nu inseamna ca nu poate fi fan si cealalta, pt ca in fond sunt doua categorii de masini diferite, fiecare cu sharmul lor.
Asta fiind spuse, iti mai spun ceva, oare de ce atatia oameni continua sa creada ca masinile americane sau de provenienta americana nu sunt bune, de ce americanii insisi cumpara euro sau japs in cantitatile in care le fac, si daca toata lumea ar stii ca masinile acestea sunt bune, si europenii si japonezii si restul lumii ar cumpara masini americane sau de provenienta americana, DAR NU O FAC, exceptand nostalgicii pt masini precum Corvette, Mustang, sau Camaro, toate excelente in linie dreapta, dar cam atat.

Quote:

Incepem cu Ford-ul:XR6 are 1694 kg (nu stiu care din ele,sa presupunem ca versiunea Turbo),iar XR8 are 1784 kg.Ce chestie,si modelul I6 (care ar trebui sa fie chiar mai usor decat un V6),si cel V8 de cilindree mai mica (5,4 litri) si DOHC pe deasupra,sunt mai grele decat masina cu monstrul ala de 6 litri,ultimul chiar cu 130 kg.Ca sa vezi...
Culmea,nu exista prea multe sedanuri de ~4,8 metri,RWD/AWD si 350+ CP in lume.Culmea,cea mai mare parte sunt produse de GM,Ford si Chrysler,plus cele 3 firme premium europene (mai sunt si altele dar putine).Tot culmea,nici unul nu e produs de o firma japoneza...hmmm...
Subaru ofera ca sedan de top Legacy/Liberty,mai mic si cu motor de 250 CP.La aproape acelasi pret cu Commodore SS.
Mitsubishi ofera ca sedan de top Galant/380,cu 230 CP,FWD,ceva mai ieftin...dar sa fim seriosi !

Ok, toate bune si frumoase pe hartie sau pe oarecare webpage...
In realitate insa e alta treaba.Am vazut cu ochii mei un XR6 turbo standard dandu-i 2 masini diferenta unui SS pe 400m, desi nici una din aceste doua masini nu a fost conceputa pt asa ceva.La capitolul lux si calitate a materialelor sta mai prost ca orice europeana.
Cat despre comparatia ta cu japonezele nici nu se pune problema avand in vedere ca acest Commodore e intr-o alta clasa si ca putere si ca lux, cel putin asa se vrea.Dar nu toata lumea doreste sa cheltuie $150/plin de benzina si nu toata lumea are nevoie de acei 360 cai si de zgomotul V8.Modelele jap mentionate de tine sunt masini ordinare aici pe care tot omul de rand care n-are habar de curse sau de masini performante le cumpara, pe cand Commodore e orientat pt piata executive avand rivali directi pe Mercedes, BMW, sau Audi, rivali pe care cel putin in aceasta parte a lumii i bate lejer si asta doar din cauza preturilor mari pt produse euro.Dar tehnologic vorbind, Commodore si restul familiei de australiene si americane(si ma refer la GM in special) sunt niste dinozauri din toate punctele de vedere, nu doar al motoarelor, comparativ cu concurenta europeana (si nu japoneza!!! care e cu totul altceva).
Cat despre consum oricum e irelevant, cine isi ia V8 nu se uita la asa ceva, dar daca chiar e sa faci o comparatie de consum fa-o cu masini euro cu motoare V8, vezi care consuma mai mult...
Quote:

Tragand linie,masina asta ofera aceleasi performante cu un 550i,acelasi spatiu,si o calitate a fabricatiei ceva mai slaba.Dar o face pentru jumatate din bani...

Performante cu 550i? Din nou citesti din ceva revista...Un 550 sta pe drum ca pe sine, Commodorul e mult inapoi...
Zici de spatiu, ma rog, daca asta e relevant la tipul asta de masini...
Cat despre calitatea materialelor si a interiorului e mult sub BMW, desi stiu ca din poze e greu sa-ti dai cu parerea...
Si ca sa trag eu linie, jumatate de pret- intradevar aici unde am mai spus tot ce e euro e f scump, dar nu te-ai intrebat care ar fi pretul daca s-ar importa Commodore in Europa, eu as zice ca s-ar apropia de...sa zicem BMW, si atunci ma intreb ar mai fi o asa alternativa buna?

puercolino 21-07-06 10:23

arata prea bine

All times are GMT +2. The time now is 17:20.

- Copyright 2026 4Tuning