![]() |
Re: Bmw M3 vs. Honda S2000
Quote:
|
Quote:
dar are 118 cai pe litru, ce iti mai trebuie banda de putere.. |
Quote:
Pai sa luam niste exemple: S2000 vs M3 e46 https://www.youtube.com/watch?v=bJ6RI...=youtube_gdata S2000 F20C VS 335I 2007 https://www.youtube.com/watch?v=aPN-o...=youtube_gdata BMW Z4 E85 vs Honda S2000 vs Porsche Boxter https://www.youtube.com/watch?v=HK2lz...eature=related 07 S2000 vs 06 350z https://www.youtube.com/watch?v=HK2lz...eature=related Honda s2000 Top Speed https://www.youtube.com/watch?v=nfG1Pq0hAmY https://www.youtube.com/watch?v=Eoy5RXeJcUQ Nu este motor performant, deloc :))) |
ce-mi plac si mie oamenii care dau exemple de pe youtube..
ca sa fac o paralela: https://www.youtube.com/watch?v=BQxUY...eature=related ce naspa e ferrari, o ia de la M3.. lasa-ma cu exemple de s2000 modificate, ca snt m3-uri modificate o gramada.. era vb de masinile stock.. unde chiar nu exista comparatie. am explicat mai sus, e vb de power range, adica M3 4500rpm iar honda 800rpm. nu mai vb de cifre, ca M3-ul are aproape 100 de cai in plus si cuplu aproape dublu. p.s. "benzile alea desenate" snt cartile tehnice ale masinilor.. dar da, pt tine au cam acelasi sens.. benzi desenate.. Si apropo de benzi desenate, tu dai exemple din emisiuni de divertisment? si vrei sa te si ia lumea in serios? cunoscatorule! :))) |
CAI nu mi se pare o modificare asa radicala
|
Quote:
Eu am mers peste 2000 de km cu S2000 iar performantele sunt identice cu cele din filmuletele de mai sus, tu daca esti paralel cu fenomenul de ce comentezi? Ai inceput sa te contrazici singur observ, mai devreme spuneai ca sunt performante numai pe hartie. Perfomnatele se vad in practica, nu pe hartie. Chiar daca are ceva cai putere in minus si ceva zeci de NM mai putin in practica isi arata performantele. Oricum cand vorbim de masina de aceeasi putere cuplul este oarecum irelevant. |
v-racing headers and exhaust, mugen ecu etc... din filmuletele tale. si nu tre sa fii vreun geniu (adica te incadrezi si tu aici) ca sa iti dai seama ca e vb de cifre. performantele alea pe strada ar conta daca ar fi masini stock. iar cu cata treaba ai tu cu fenomenul.. cred ca e inutil sa imi mai exprima parerea, aberezi cu gratie pe toate threadurile, fan boy honda. stiu ca ai si tu rasnita aia de 1.6, si asta face honda in ochii tai cea mai buna masina, dar nu exagera.. legat de cuplu, zici ca e irelevant? ai vzt diferenta intre un 325 si 328? cu 1 cal putere diferenta dar 35nm intre ele? e de vreo 4 masini pe 400m. asa, irelevant..
ca sa intelegi diferenta intre honda si bmw: https://www.youtube.com/watch?v=H47Wj7XBRcs si del sol are rap cai/kg mai bun decat bmw. cam aceiasi e si intre m3 si s2000. |
Quote:
tu ai vrut sa arati cred ca o masina cu mai multi cai poate fi egala cu s200, nu? indiferent daca e de 3x mai grea sau automata sau nu are nicio treaba cu sportivitatea.... macar de citeai commenturile postate inainte si tot era cev oricum daca e jap, e clar ca e castigatoare, indiferent daca merge cu pedale....asa ca sa o lasam balta. ps pregatitiva pentru scuza cu motoarele de M care in curbe nu-si fac bine ungerea si crapa honda 1240 kg bmw 1655 kg sursa carfolio. honda 191.2 bhp/ton si bmw 204.23 bhp/ton asta in cazul in care una a sacrificat puterea la turatii joase definitiv pt tureatii mari si la celalalt ai o linie mult mai egala |
Quote:
2.Eu am condus cu 270 KM.h cu S2000 stock, tu nu stiu daca te-ai urcat vre-odata in una. 3.Nu am civic de 1.6, am Civic de 1.3, M3 E36 286 CP, Subaru Impreza GT ~260 CP, Kia Rio 1.5. 4. Nu sunt deloc fanboy Honda si nici nu am fost vreodata, si nici nu sunt fanboy al vre-unei marci, am preferinte pe clase-categorii. 5. Fanboy BMW esti tu dar unul fixist, in mare parte BMW (am avut peste 10) este si preferatul meu dar nu prea se pupa pe nicaieri cu Honda, asa ca eu nu prea vad competitie intre ei. Eu am mintea destul de deschisa sa pot vedea si aprecia si alte branduri, motoare, masini, nu sufar de fixism bovin. 6. Legat de cuplu uita-te la diferenta intre Civic TYPE R si Golf V GTI. Honda Civic Type-R (FN2) vs VW Golf Mk V GTI CP: 198 vs 197 Cuplu: 193 vs 280 Mass KG 1355 vs 1303 Power to Weight ratio (hp/tonne) 146.47 vs 151.39 Max speed km/h 235 vs 235 0-100 km/h 6.76 vs 6.8 0-160 km/h 15.9 vs 16.1 0-200 km/h 29.9 vs 33.8 Motorul asta VTEC tare prost. :)) Deci un Golf cu un 2000 TURBO, cu 87 NM in plus si cu 42 kg mai putin are performante mai slabe. Conteaza cuplul, nu? - daca nu ai invatat fizica cand trebuia....... Mai poti sa vezi un exemplu concret in revista AMS de luna asta unde Octavia pe benzina cu aceeasi putere bate de la cap la coada o Octavia diesel cu un cuplu mult mai mare. Acum eu cred ca este mai frumos sa-ti treci orasul de origine nu sa te dai mare cu un sat din Anglia si apropo, BMW-ul tau nu este rasnita, nu? :)) |
@mistreku,da e cam mic cuplul,dar sa nu uitam ca au trecut de la 2000 la 2200cc la S2000.din pacate turatia maxima a scazut,dar e mai usor de folosit masina acum in oras:D
|
Quote:
|
@GTR:da V2 nu se tureaza ca I4 dar uite ca Ducati 748 R are puterea maxima la 11000 RPM..
Haha mie imi place ca la multe masini le trebuie cilindree mai mare ca sa "faca" o Honda de 1600cmc..cum era comparatia Civic Del sol vs BMW 325 CI..pai comparam 2500cc cu 1600cc......plus ca am impresia ca honda nu a plecat chiar bine de pe loc. |
Quote:
2. eu am condus 328 cu 260. si are 40 de cai in minus. cu ce ajuta la discutie? sau voiai doar sa aduci vb ca ai mers uc S2000? 3. ia fa-ne tu un clip cu M3-ul ala care il ai tu si pune-l aici, nu de alta da' presimt ca umbli cu vulpea-n sacosa. pe fiecare thread, in functie de topic, tu ai avut/ ai/ ai condus/ le-ai testat pe toate. si stii cel mai bine. fuck google, ask GTR! 4. bine, nu esti. iti place doar sa pozezi intr-unul, ocazional. iti iese! :D 5. da, asa e, eu snt fanboy, dar in threadul asta e irelevant. M3 face pipi pe S2000 din orice pozitie, oricat ai incerca sa o cotesti tu pe dupa cires. curba de putere rullz! (800rpm, fii serios.. si mai zici ca nu esti fan boy) 6. legat de cuplu, ai uitat sa pui si turatia unde il are, ca aia iti da tie curba de putere. exemplul cu GTI ma lasa rece, aici discutam de M3 vs S2000. da-mi niste date despre astea doua, daca vrei sa aduci vreun argument solid. p.s. nu am zis niciodata ca VTEC e prost, dimpotriva. doar ca nu ai cum sa il compari cu un motor de M3. ever. daca nici atata lucru nu ai invatat din fizica aia care zici tu, sa stii ca nu era fizica. era geografie, si nu are legatura cu masinile. legat de "satul" din UK, este exact orasul unde locuiesc. dar cand esti plimbat ca sacosa, de aks pana la piata.. asa pare. :) totusi, nu vad relevanta orasului unde stau eu in threadul asta. legat de rasnita, vorbeam de piesa de inginerie care este 1.3-ul ala de sub capota si care pe langa 2.5 straight 6, este intr-adevar o rasnita de cafea. Quote:
|
Quote:
Ce conteaza la 2 masini cu acelasi numar de cai, in viata reala(pe carfolio este mai usoara Honda cu vreo 30 kg spre deosebire de ce spui tu cum ca ar fi mai grea decat golful), este acea curba de putere care la VW este MULT mai buna, de la 1800 de rpm pana la 5500(pmax) ai cuplul maxim, la Honda plaja de cuplu se ntinde doar pe vreo 2200 de ture de la 5600 la 7800 rpm(pmax). De unde rezulta ca in viata reala este net superior motorul de pe GTI chit ca pe hartie are un usor avantaj Honda in linie dreapta, daca ai condus motoare turbo printre zecile de masini pe care le-ai conds/detinut/detii stii la ce ma refer. Desi nu cred deoarece ai emanat afirmatia cum ca nu are legatura cuplul la 2 motoare cu acelasi numar de cai/combustie, afirmatie destul de halucinanta pentru cineva care pretinde ca se pricepe la motoare. Inca o chestie care ma face sa ma intreb daca ai vreo treaba cu motoarele, cum poti sa compari un diesel turbo cu un benzina turbo de aceeasi capacitate si sa te miri ca ii da fum benzinarul dieselului? Si te lauzi ca stii relatia dintre cuplu si putere... Asa si un tractor are cuplul maxim cat o masina de F1, so fucking what? Honda se tureaza la 8000 de rpm tocmai pentru ca este un motor fara cuplu, se obtine puterea din turatie mare, la un benzinar turbo nu ai nevoie de 8000 de rpm ca sa obtii puterea respectiva, formula puterii este P=T*RPM/63.025 unde T este cuplul si RPM este evident ce este. Cel mai important lucru la un motor este distributia de putere pe plaja de turatii, astea inseamna ca un motor care are cuplu mare de jos pana sus, pe o plaja cat mai mare de turatii, curba de putere a acestui motor este liniara de fapt, este net superior unui motor a carui plaja de turatii este mai restransa,unde curba de putere este practic un varf pe un grafic cum este la Honda. |
PS : nu stiam ca TypeR are autoblocant de fabrica, asa se explica ca pleaca mai bine decat golful..
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:21. |
- Copyright 2026 4Tuning