Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Duel in familia hot-hatch: Alfa Romeo Giulietta vs. VW Golf VI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/202337-duel-familia-hot-hatch-alfa-romeo-giulietta-vs-vw-golf-vi.html)

GTR 06-08-10 13:27

Re: Duel in familia hot-hatch: Alfa Romeo Giulietta vs. VW Golf VI

ALFA ROMEO GIULIETTA HATCHBACK REVIEW - whatcar

#
Ride & Handling
3 out of 5 stars

Review-OnRoad The Giulietta has a pleasantly nimble feel, thanks to decent body control and quick steering, although you don’t get a huge amount of sensation through the wheel and it feels like you’re turning it through treacle when the car isn’t in Dynamic mode. Despite this, you’ll want to switch to the Normal setting around town, or the throttle is so sensitive that it’s difficult to drive the car smoothly. The ride is pretty supple at all speeds.

#
Quality & Reliability
3 out of 5 stars

Review-Ownership The Giulietta looks classy on the outside and, for the most part, its interior lives up to that image. It’s solidly built and uses some interesting materials, but the indicator and wiper stalks feel a bit lightweight and the Giulietta can’t match a Volkswagen Golf for perceived quality. Alfa’s reliability record isn’t the best.

#
Behind The Wheel
3 out of 5 stars

Review-Cabin There’s a good range of seat and steering wheel adjustment to help you find a comfortable driving position, but the clutch pedal is very close to the centre console, so you can’t rest your left foot alongside. Rear visibility could also be better and some of the stereo controls are a bit fiddly, but the Giulietta’s big rotary heater controls are simplicity itself.

Volkswagen Golf Hatchback - Review- Whatcar

#
Ride & Handling
5 out of 5 stars

Review-OnRoad No other small family car blends fun and comfort as well as the Golf. It’s incredibly composed on demanding roads thanks to lots of grip, tight body control and well-weighted steering, yet you can enjoy driving it. It’s also effortless around town. The ride is smooth and controlled at all times, which makes the optional adaptive suspension system seem unnecessary.

#
Quality & Reliability
4 out of 5 stars

Review-Ownership The Golf is about as swanky as small family hatches get. Many of the surfaces are soft to the touch, and many of those that aren't are rubberised for a better texture. Even tucked-away plastics are fairly good. The switches feel slick and the build is generally solid, but Volkswagen has disappointed in our reliability surveys in recent years.

#
Behind The Wheel
5 out of 5 stars

Review-Cabin Drivers get comfortable using simple adjusters for the seat and steering wheel. Visibility is good all round the car, too. The dash is minimalistic, and the little switchgear that is present is well sited. The stereo has chunky buttons, or if you're willing to pay extra, you can have touchscreen controls.

raduku 06-08-10 13:29

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3567453)

Ai dreptate, nu conteaza clasamentele de fiabilitate, traiasca fraierii!!
.

Ma bag si eu in discutie pentru ca mi se pare ca intreci uneori masura cu astfel de afirmatii.
Daca esti asa de mare cunoscator al pietei auto spune-mi de ce VAG e dispusa sa dea un miliard de euro pe Alfa Romeo? De ce ar fi dispusi ei sa dea atatia bani pe o marca care,in opinia ta,produce masini extrem de proaste ?
My friend ,in opinia mea,raspunsul e simplu:mai sunt inca pe lumea asta oameni care nu-si cumpara masini tinand cont de topurile de fiabilitate ,si le cumpara cu inima.Astia sunt ''fraierii'' aceia de care zici tu.''Fraierii'' aia care anul asta au mers mii si mii de km pentru a celebra centenarul Alfa-Romeo.

B-99-SAA 06-08-10 13:49

Quote:

Originally Posted by raduku (Post 3567958)
Ma bag si eu in discutie pentru ca mi se pare ca intreci uneori masura cu astfel de afirmatii.
Daca esti asa de mare cunoscator al pietei auto spune-mi de ce VAG e dispusa sa dea un miliard de euro pe Alfa Romeo? De ce ar fi dispusi ei sa dea atatia bani pe o marca care,in opinia ta,produce masini extrem de proaste ?
My friend ,in opinia mea,raspunsul e simplu:mai sunt inca pe lumea asta oameni care nu-si cumpara masini tinand cont de topurile de fiabilitate ,si le cumpara cu inima.Astia sunt ''fraierii'' aceia de care zici tu.''Fraierii'' aia care anul asta au mers mii si mii de km pentru a celebra centenarul Alfa-Romeo.

Atunci de ce Dacia a fost cumparata de Renault? Pt ca le cumpara romanii cu inima si sufletul, fara sa se gandeasca la pret? Gresit. VAG poate face o investitie, nu cred ca "se oftica" pe Alfa si d-aia vor sa-i cumpere, ca sa le fure tehnologia? Nu prea cred... Alfa 159 chiar e o masina proasta pt banii ei, sa nu mai zic ca in general Alfa nu e stralucita... Lasand la o parte exemplul cu distributia, piesele sunt mai scumpe la Alfa, si cad mai repede. Plus ca probleme din fabrica gen electrica sunt si asa destul de triste.... Sincer, chiar daca sunt putine defectele de la Alfa, eu nu am vazut Golf cu atatea defecte.

raduku 06-08-10 13:57

Quote:

Originally Posted by B-99-SAA (Post 3567989)
Atunci de ce Dacia a fost cumparata de Renault? Pt ca le cumpara romanii cu inima si sufletul, fara sa se gandeasca la pret? Gresit. VAG poate face o investitie, nu cred ca "se oftica" pe Alfa si d-aia vor sa-i cumpere, ca sa le fure tehnologia? Nu prea cred...

Te rog frumos sa cauti pe net informatii despre brand-ul Alfa Romeo,despre istoria si palmaresul sportiv al acestei firme.Dupa ce vei intelege ce reprezinta Alfa Romeo in istoria automobilistica nu cred ca o mai poti compara cu Dacia.Si da,italienii au facut ceva in ultimii ani in domeniul auto: primul motor diesel common rail,tehnologia distrubutiei variabile e patentata de italieni,si,mai nou,tehnologia multiair e o borna importanta in lumea motoarelor.

GTR 06-08-10 17:15

Quote:

Originally Posted by raduku (Post 3567958)

Care brand achizitionat de VAG era stralucit? Skoda care era varza, Seat care era la fel, Bugatti care avea imagine si atat, Lamborghini care avea imagine, performanta si nu avea fiabilitate,....

Alfa Romeo nu am cum sa neg ca nu are istorie, eu am avut norocul sa merg cu modele ale anilor 70-80 si am fost mai mult decat impresionat, doar ca istoria lor renumita a cam apus de vre-o 20 de ani si nu prea au reusit sa o invie decat oarecum prin design.

Pentru VAG ar fi aur Alfa Romeo, un brand cu design deosebit si cu istorie, la care nu mai trebuie adaugat decat calitate si fiabilitate. Cu reteta asta intr-adevar Alfa ar fi un mare succes.

Eu nu am nimic cu Alfa Romeo, ba chiar doresc o revenire a lor, dar mi se pare departe de ceea ce ar trebui sa fie si nici nu cred ca Fiat o sa reuseasca o transormare reala si mi-e frica ca daca va ajunge pe mainile VAG dispare designul original al Alfa.

ionut_cluj 06-08-10 18:04

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3567914)
1. Eu am scris "Golf are cele mai bune materiale din clasa (exceptand modelele premium)" si tu-mi raspunzi: " Eu stiam ca Audi e" -
Ce sa mai zic...

2. Nu, istoria modelelor nu este deloc elocventa in seriozitatea unui producator si calitatea produselor oferite. Niciodata.

3. Abereaza si tu prin alta parte, se vede ca in viata ta nu ai fost in Germania sa iei o masina, mai uita-te la dotari, la nr. de km, la motorizare .... , iar pretul fa-l din media a 10-15 bucati, sarind peste primele 3-5 masini care sunt intodeauna tepe.
De cand un Alfa sh este cu 25% mai scumpa decat un A4 :)))

Set role + curea de distributie se schima la minim 60k de km, problemele Alfa sunt altele, electrica, suspensie, directie unde o Alfa cade de 2 ori mai rau decat un VW.

Sigur, casetele de directie stricate sunt cauzate de sofer ca vireaza, clante stricate tot de sofer ca trage de ele sa deschida usa, electonica si electrica la fel, sau sunt soferii astia de Alfa mai prosti?
Faza cu stricatul din cauza soferului este prima replica de roman angajat la service de reprezentanta din Romania - ca doar asta le spune si prietenul meu, dar tu daca nu ai legatura cu subiectul de unde sa stii.!?

Pai Golful este Golf, cam banal si nu ma incalzeste prea tare dar remarci pozitive am scris mai sus si nu ai tinut minte din motive numai de tine stiute.

"Golful desi nu este preferatul meu in clasa este cunoscut ca o masina completa, robusta, foarte corect lucrata pentru clasa ei, imbina materialele bune cu finisarile la fel de bune, comfortul si placerea condusului cu utilitate si fiabilitate."

Eu cred ca asta spune tot, din aceste motive este referinta clasei.

Ma daca tot n-ai nimic de spus, macar taci.

1. Tu nu ai de unde sa stii ce materiale are Giulietta din moment ce n-ai stat in ea.
2. Audi A4 e o masina foarte buna, Audi A2 e o porcarie fragila si prost facuta. BMW 7 pana in 2003 e o masina extraordinara, BMW 7 din 2003 pana in 2006 e un jaf de 2 bani. Spune-mi: este asta elocvent in ceea ce priveste produsele oferite de un producator?
3. Probabil am mai multe curse in Germania dupa masini decat ai tu la Carrefour sa-ti cumperi detergent.
Ce tot indrugi acolo cu medii pe 15 modele si c*caturi??? Eu vorbesc de banii pe care ii dai pe o masina, lasa povestile astea ca la mine nu tin. Probabil gasesti vreo 3-4 fraieri care te si cred, dar adevarul asta este, pur si simplu. Ca nu-ti place tie, e cu totul altceva.

Cat despre exemplul role+curea de distributie, acum o dai la intors: asta nu mai tine de intretinere, nu?
Ce conteaza ca piesele la VW sunt cu 30% mai scumpe, romanii e destepti si stie ei ca Alfa e mai scump la intretinere.
Faza cu soferul e perfect adevarata, ca soferul conduce si intretine masina. Dar nah, e usor sa dam vina pe altcineva/altceva. Ma si mir ca tocmai tu nu esti de acord cu mine.
Eu de ce am avut si 147 si Stilo si n-am avut nicio problema cu niciuna? Trebuia sa le dau foc la amandoua, ca sa ma incadrez in miturile romanesti? Sau, mai mult, ai impresia ca asta doar la Alfa se intampla? Amice, ma faci sa rad.

Cat despre ultima parte: nu am spus nicaieri ca Golful e o masina slaba. Ba din contra, e foarte bine construita, si tine o gramada, nu-si pierde din pret si e relativ usor de intretinut. Ca e anosta, lipsita de personalitate, nu merge foarte tare, huruie ca dracu toate in ea dupa o vreme, tapiseria e de proasta calitate, cutiile manuale sunt total aiurea, etc.. astea sunt parerile mele personale.

Ar trebui sa invatam sa recunoastem (daca nu e cazul sa apreciem) atu-urile Alfei in fata Golfului. Pur si simplu e o masina all-round mai buna, cel putin pana la proba contrarie.
E mai frumoasa, mai sigura, mai dinamica, suna mai frumos, are performante superioare la motor echivalent.
Vedem mai tarziu cum sta si cu fiabilitatea, momentan propun sa ne abtinem de la subiectul asta.

ionut_cluj 06-08-10 18:27

Quote:

Originally Posted by dan_stage28 (Post 3565912)
superba masina Alfa Romei,motor net superior celui de Volkswagen nota 10 la toate capitolele,golful 6 e bun de dus la remat:-)

Tu instigi la violenta:))

xxdadixx 06-08-10 20:55

A ajuns golful o masina premium peste noapte.

GTR 06-08-10 20:57

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 3568797)
A ajuns golful o masina premium peste noapte.

Ai citit asta pe undeva??

lord_wader 07-08-10 08:19

Quote:

Originally Posted by B-99-SAA (Post 3567989)
Atunci de ce Dacia a fost cumparata de Renault? Pt ca le cumpara romanii cu inima si sufletul, fara sa se gandeasca la pret? Gresit.

Din cele vreo 1.500.000(parca asta era cifra, nu stiu) de automobile produse de Renault in Ro din '99 numai vreo 300.000-400.000 au fost cumparate de romani.

aleks 07-08-10 20:20

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3567453)
Golf are cele mai bune materiale din clasa (exceptand modelele premium)

Corectă afirmaţia ta, problema e însă că se cer prea mulţi bani pentru treaba asta.

JunKer_hP 07-08-10 20:41

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3570506)
Corectă afirmaţia ta, problema e însă că se cer prea mulţi bani pentru treaba asta.

Pai , calitatea costa , da oricum nu costa chiar asa de mult , uitate de ex. nu cred ca dai banii pe un A3 care costa peste 30.000 euro numai ca are sigla audi si calitatea e tot aceasi cu cea de la vw

aleks 07-08-10 20:49

Quote:

Originally Posted by JunKer_hP (Post 3570577)
Pai , calitatea costa , da oricum nu costa chiar asa de mult , uitate de ex. nu cred ca dai banii pe un A3 care costa peste 30.000 euro numai ca are sigla audi si calitatea e tot aceasi cu cea de la vw

Exact. Chiar azi discutam treaba asta. Din păcate, problema nu e doar la grupul VAG, toţi au boala asta, deci n-ai ce face decât să te încadrezi în buget şi să-ţi iei liniştit ţeapa cea mai mică.

22VIN 08-08-10 15:25

E pacat ce se intampla cu hatchback-urile. S-a plecat de la ideea unei masini mici dar incapatoare, economice dar si cu o oarecare urma de sportivitate, fiabile, calitative dar nu de lux.
S-a ajuns la motoare de peste 2l, dotari de masina de clasa mare, pretentii de lux, costuri de intretinere uneori prea ridicate, dar cel mai grav este ca s-a ajuns la preturi de achizitie prea mari. Hatchback-ul n-a fost gandit sa fie masina de lux, pentru aia exista masinile din clasele mai mari.
E rau ca din masina ieftina, pe care si-o putea permite foarte multa lume, a ajuns sa fie din ce in ce mai greu accesibila.

GTR 08-08-10 15:35

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3571916)
E pacat ce se intampla cu hatchback-urile. S-a plecat de la ideea unei masini mici dar incapatoare, economice dar si cu o oarecare urma de sportivitate, fiabile, calitative dar nu de lux.
S-a ajuns la motoare de peste 2l, dotari de masina de clasa mare, pretentii de lux, costuri de intretinere uneori prea ridicate, dar cel mai grav este ca s-a ajuns la preturi de achizitie prea mari. Hatchback-ul n-a fost gandit sa fie masina de lux, pentru aia exista masinile din clasele mai mari.
E rau ca din masina ieftina, pe care si-o putea permite foarte multa lume, a ajuns sa fie din ce in ce mai greu accesibila.

Din cauza asta s-au extins clasele mica si mini care practic au luat locul claselor hatchback respectiv mini din trecut. Practic in trecut nu existau clase disctincte mica si mini.

All times are GMT +2. The time now is 07:45.

- Copyright 2026 4Tuning