Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Lichid transmisie : trebuie sau nu schimbat? Sau doar completat? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/201221-lichid-transmisie-trebuie-schimbat-completat.html)

_anaconda_ 05-08-10 13:20

Re: Lichid transmisie : trebuie sau nu schimbat? Sau doar completat?

Si ai observat vreo schimbare in bine fata de uleiul care ti l-a pus Opel ?

22VIN 05-08-10 13:25

Sa zic ca iarna, la primele schimbari treaba era mai greoaie cu cel original, si asta se comporta putin mai bine la schimbari bruste si rapide. Dar nimic clar sesizabil. Important e faptul ca sunt mai linistit pe partea de protectie in timp.
Pretul e de ~75lei/litru.
Daca Castrol (scuzati cacofonia) costa 15eur/litru (cat a zis iulian), eu zic ca merita Motul.

iulian2476 05-08-10 16:44

@anaconda

Am citit numai referinte despre Castrol Taf-X pana acuma, si cateva mentionari despre Mobil. Presupun ca e foarte bun si cel de la Motul. M-am decis sa fac acest schimb abia vara viitoare, ca acuma s-au cam terminat banii si pentru acest schimb mi-ar trebui peste 2 milioane daca il fac la service. poate imi iau un imbus de 17 si fac eu personal schimbul. Sa vad ce decizie iau pana la urma, pentru ca la Golf IV trebuie sa dai jos un scut (aparatoare) de noroi din lateral stanga, iar acele cleme (capse) nu se pot refolosi dupa demontare, si prin urmare trebuie sa imi iau si un set de asemenea capse. Am sa ma mai interesez.

Eu am dat pretul celor de la Autokarma, care nu sunt nici cei mai ieftini, si nici cei mai scumpi. Cu siguranta ca poti gasi si la un pret mult mai bun Castrolul, dar trebuie cautat. Am intrat si pe ocazii.ro, dar nimic ce ma interesa nu am gasit. Acolo gasesti la pret foarte bun uleiul de motor.

B-99-SAA 06-08-10 08:36

Cutia de viteze nu e un surub sau un simplu plastic de pe bord... Nu cred ca te poti dispensa de ea.... Eu zic sa faci schimbul maxim in toamna, ca la iarna o sa-ti tragi palme singur. Doua sute de lei nu e o avere, si cu totu daca te duce la 300, e bine. Vorba ta, mai cauta oferte in alta parte, ca sa mai scutesti ceva bani... Faci si economie la benzina, mai mergi cu ratb putin, si faci masina. Nu de alta, dar sa te vad cand ti se strica toata cutia ce mai zici de costuri... Nu fi zgarcit, masina aia are grija de tine, ai si tu grija de ea...

iulian2476 06-08-10 14:29

Multumesc pentru sfat! Nici nu pot spune sigur daca o fac vara asta, insa vara viitoare am sa fac si treaba asta. Iarna asta voi circula mai putin cu masina, pentru ca serviciul va fi mai aproape si am sa folosesc si RATB-ul. Am facut un calcul si cu manopera cu tot la un service ar fi fix 200 ron (2,5 l Castrol Taf-X si 50 ron manopera).

Grasu'XxL 12-08-10 16:50

Quote:

Originally Posted by iulian2476 (Post 3549779)
Masina pe care o detin nu prezinta nici un fel de probleme majore care sa necesite interventii sau reparatii, insa nu prea sunt multumit de cum intra in viteze. Vara mai e cum e, dar iarna e jale. De intrat in viteze intra, dar intr-un fel fortat parca (1). Am fost o data la reprezentanta la Porsche West cu o treaba si acolo m-am urcat intr-o Skoda Octavia II, iar vitezele se schimbau foarte lejer cu motorul oprit (2) (inclusiv marsarierul) fara sa apas pedala de ambreaj. M-a surprins enorm acest lucru, pentru ca al mine daca nu apas pedala de ambreaj (cu motorul oprit) nu intra in viteze. Cel putin eu nu am fortat, daca am vazut ca nu vrea sa intre. Face in curand 7 ani de la data fabricatiei si are 140000 km. Cel putin imediat dupa ce plec de pe loc intra tare greu in viteze. Chiar si vara mai am impresia uneori ca agata, ca intra fortat. In general in viteza I-a, dar mai face figuri si in a II-a, sau marsarier. mai rar in vitezele superioare (3). O singura data mi s-a intamplat (iarna asta) la plecarea de la stop sa nu mai intre intr-a I-a deloc, nici dupa ce am bagat intr-a II-a incercand sa revin intr-a I-a (cum o mai pacaleam uneori).
Conform manualului masinii, dar si a altor manuale dedicate Golf IV ("So wird's gemacht" si "Haynes"), uleiul de transmisie cat si cel servo se verifica si completeaza doar, nu se inlocuiesc la interval fixe sau un anumit numar de km.

M-ar interesa sa aflu de la cei care au facut acest schimb daca au constat imbunatatiri in schimbatul vitezelor (4) atat in anotimpul rece, dar si la cald, ce ulei de transmisie au folosit, si dupa cati km sau ani de la fabricatia masinii.

Deeci:
1: Înseamnā cā uleiul e uzat/folosit => trebuie schimbat.
2: Aşa şi trebuie; ulei nou => merge bine
3: Pentru cā vitezele superioare se "freacā" în general mai rar, doar nu pleci de pe loc cu a-4a?:lol:
4: Da, se simt îmbunātāţiri, dar dupā schimb de ulei, nu dupā completare.

Ex.: Merg cu Opelul tatei (Astra caravan g 1.6 dti) şi intrā cam greu in viteze (ulei folosit, ca şi în cazul tāu); Ei bine dupā ce ne punem noi si schimbam uleiul de transmisie şi ta-daaaaaaaa: intrā muuuuuult mai bine in viteze nu trebuie forţat levierul schimbatorului, încet si romatic:-P merge foarte bine. Deci cred cā ar trebui sā schimbi şi tu uleiul, nu doar sā îl completezi;). Numai bine!

PS: Sper cā ţi-am fost de ajutor:-).

22VIN 12-08-10 17:54

Quote:

Originally Posted by Grasu'XxL (Post 3581387)
Ex.: Merg cu Opelul tatei (Astra caravan g 1.6 dti) şi intrā cam greu in viteze (ulei folosit, ca şi în cazul tāu); Ei bine dupā ce ne punem noi si schimbam uleiul de transmisie şi ta-daaaaaaaa: intrā muuuuuult mai bine in viteze nu trebuie forţat levierul schimbatorului, încet si romatic:-P merge foarte bine. Deci cred cā ar trebui sā schimbi şi tu uleiul, nu doar sā îl completezi;). Numai bine!

Presupun ca stii ca ai 14 ani trecuti la varsta, da?

ovidiu89 12-08-10 18:22

lasand la o parte pe baiatu care la 14 ani conduce opelu lu tata.
Eu zic ca depinde de varsta masinii si km ei. adica daca tu cumperi o masina la 200.000km ce rost are sa completezi cand oricum la uleiu ala ia trecut termenul de valabilitate demult. O schimbare totala ar fi binevenita cutiei

22VIN 12-08-10 18:34

Quote:

Originally Posted by ovidiu89 (Post 3581586)
lasand la o parte pe baiatu care la 14 ani conduce opelu lu tata.
Eu zic ca depinde de varsta masinii si km ei. adica daca tu cumperi o masina la 200.000km ce rost are sa completezi cand oricum la uleiu ala ia trecut termenul de valabilitate demult. O schimbare totala ar fi binevenita cutiei

Oricum ar fi, atunci cand cumperi o masina SH e indicat sa schimbi absolut tot ce tine de consumabile.

ovidiu89 12-08-10 18:46

exact. daca cineva are probleme cu agatatu vitezelor mai intai sa se duca sa regleze timoneria. oricum cred ca un schimb de ulei in cutie nu e foarte scump

aleks 14-08-10 02:13

Quote:

Originally Posted by Grasu'XxL (Post 3581387)
Deeci:
1: Înseamnā cā uleiul e uzat/folosit => trebuie schimbat.
2: Aşa şi trebuie; ulei nou => merge bine
3: Pentru cā vitezele superioare se "freacā" în general mai rar, doar nu pleci de pe loc cu a-4a?:lol:
4: Da, se simt îmbunātāţiri, dar dupā schimb de ulei, nu dupā completare.

PS: Sper cā ţi-am fost de ajutor:-).

Mulţumim pentru post.
Următoarea decizie pe secţiunea asta te rog să fie cea din avatarul tău, şi nu click-ul pe "Submit Reply"

All times are GMT +2. The time now is 13:37.

- Copyright 2026 4Tuning