![]() |
Re: dacia logan
GRESIT, Cresti latimea(195), scazi talonul(60) si pastrezi marimea jantei(15) si e bine. Nu ai probleme cu servo la marimea asta, sunt care au 215/45/R17..
|
frate nu te supara, dar dupa matematica mea de clasa a 5`a cred ca gresesti....
din tot ceea ce zici tu nu inteleg ce legatura are latimea cu inaltimea ! daca janta e pe 15 si kilometrajul e calculat dupa pneu de 65 rezulta un diametru X ... daca pui janta pe 15 si in loc de 65 pui 60 rezulta un diametru Y .... chiar nu inteleg.... a, tot dupa matematica mea eventual daca inlocuiesti jantele si sa zic pui pe 16 e necesar sa schimbi balonul pentru a pastra diametrul sau cel putin sa fie cat mai apropiat de cel dat de fabrica ! :?: :?: :?: un preamarit sa ne lumineze mintile si noua |
sa iti explic eu mai pe inteles: 65 ala de care vb tu reprez 60% din latimea anvelopei(60% din 185). Cu cat ai o anvelopa mai lata treb sa iei o garda mai mica, altfel vei avea un monstruletz, care te va insela si la kilometraj.
Vb f serios, intreaba si tu la firme care stiu, nu la toate vulcanizarile. |
AAaaaaaaa si am uitat sa-ti zic.Pe jantele de 15" ar fi bine sa pastrezi cauciucurile pt ca oricare alta marime te va insela la kilometraj.Vrei ceva mai lat, schimba cu 16" sau 17"
|
aha, bine, am inteles :D .... credeam ca sunt 2 lucruri total diferite :-)
oricum, e bine ca am invatat ceva, sa nu ma mai auda si altii ca scot baliverne 8) dar momentan nu am bani pentru alte jante si pneurile trebuie schimbate neaparat.... deci vor ramane jantele originale pe 15.... deci imi recomandati aceeasi marime ? totusi un 195 cu 60 nu ar merge ? |
Ma bucur ca ai inteles:D . Deci conform calculelor ca sa nu ai eroare de kilometraj poti pune 195/60 R15 (asa am si eu ;) )
|
am 195/55 si da mai bine mai lat cauciucul dar si talonul mai micutz..........
|
195 cu 60 sau 195 cu 55 ??? la care eroarea de kilometraj e mai mica ?
|
Apropo de tuning pe logan :) stie careva vre-un dealer autohnot de body parts... exclus chestiile alea de plastic pentru taximetristi... care le vad pe toate loganele.
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:44. |
- Copyright 2026 4Tuning