![]() |
Re: bass
Salut!
Cam acelasi lucru se intampla si la mine. Am un Golf2 pe care am pus un amplificator JBL GTO 301.1 de 1*204W si un subwoofer bass reflex in cutia lui originala JBL GTO 1200B de 250W. Inauntru se aude destul de bine, dar afara nu se simte deloc bass-ul, si nu ca m-ar deranja acest lucru, dar la fel ma intreb si eu de ce la unii cu zgomotecuri se aude mult mai tare bass-ul afara. Multumesc |
Ca e antifonata prost masina?
|
sunt mai multe chestii:
1. daca asculti 5 minute muzica in masina si pe urma iesi din ea ca sa asculti "de afara", cu siguranta ti se pare ca nu se aude deloc 2. ca sa afli cat de tare se aude afara din masina, inchide geamurile si du-te in fata masinii, la 2-3 m distanta de ea 3. la astia de care spuneti ca se aude bine afara, cu siguranta au incinte bass-reflex si in nici un caz TUB, care e o jignire pentru orice difuzor 4. nu stiu ce amplificator ai pe acel subwoofer, dar daca nu "taie" inaltele si mediile suficient de bine, adauga un filtru (bobina) de joase, desi o sa-ti ia mult din puterea aia, si-asa prea mica pentru ce vrei tu -> sa se auda afara 5. am avut si eu un jbl gto 301.1 montat pe un difuzor gt4-12 cu incinta originala, si pe urma acelasi amplificator montat pe un gt4-15 cu incinta facuta de mine, si pot spune ca se auzea mai tare gt4-15, dar mai prost decat gt4-12 cu incinta bine calculata, inchegata etc; oricum nici nu mi-a dat prin cap niciodata sa montez vreun tub in masina mea, cu toate ca nu sunt deloc priceput la audio. si sa nu-mi spui ca faci economie de spatiu, ca nu exista masina cu portbagajul rotund...pierzi mult mai mult spatiu cu un tub, in acelasi spatiu poti sa-ti amenajezi o incinta cat de mica, mulata pe forma portbagajului 6. daca zici ca la tine in masina nu poti sta, atunci incearca sa stai intr-una cu un kicker solo x de 25 cm amplificat corespunzator si cu incinta adecvata, o sa te lamuresti mai bine ;) |
TUBUL ESTE O INCINTA BASS REFLEX,problema la tub apare datorita dimensiunilor standard... si nu facut dupa difuzorul cumparat sau adaptat...
Diferenta pe care o precizezi in sistemul tau detinut apare datorita dimensiunii difuzorului,GT4-15 are un castig de 3db fata de GT4-12.... |
Revenind la subiect, motivele pot fi diverse:
1.Modelul masinii, difera sunetul foarte mult de la masina la masina.... 2.Antifonarea 3.Sculele folosite(HU,Amplificator,Subwoofer,cabluri,etc) 4.Incinta pentru subwoofer aleasa |
Quote:
|
XtenSion....te-ai gandit mult inainte sa scri? :lol:
Antifonajul se pune tocmai ca o bariera in calea sunetului, dinspre si inspre habitaclu. Adica o masina antifonata va permite "scapari sonore" mult mai mici din ambele directii. :) Daca ar fi antifonata prost ar suna a gol...si tare. ;) Daca si-ar antifona el masina asa cum scrie la carte ar castiga mult calitativ dar ar avea nevoie de si mai multa putere ca sa scoata sunetul afara din masina. |
ma baieti:D .....am avut si eu o nova la inceputurile carierei mele in car audio si pot sa spun ca masina e ideala la capitolul galagie si din interior si din exterior pt ca antifonarea la ea este nula. eu faceam galagie cu un amarat de s type de 12" de la alpine care avea doar 200w iar de afara se auzea de la 1 km.
problema la tine este probabil neputinta sub-ului de a reproduce frecvente joase(care fac galagie afara) si "canta" la frecvente ridicate de unde si senzatia de putere in interiorul masinii. Excludem faptul ca, cu un difuzor de 150rms daca ii are si pe aia, nu poti sa stai in masina.:D Parerea mea este sa te duci frumusel sa-ti cumperi un dif de sub mai bunicel, faci o cutie in reflex si vei avea si galagie afara. |
:-?...ms pt sfat...ai f mare dreptate
crezi k aceste 2 difuri ar suna bine??...bineintzeles puse in incinta https://forum.4tuning.ro/attachment.p...5&d=1152977287 https://forum.4tuning.ro/attachment.p...4&d=1152977287 ?? |
nu, sunt niste petarde ordinare, asta ca sa fiu concis.
pune mana si cumpara un dif entrylevel de la o firma cunoscuta. racomand dls, hertz |
un difuzor bun de la hertz de 25cm care canta f bine intr-o cutie destul de mica ajunge in jur de 100euro.
|
in general, tot ce e hatchback (sau cu portbagajul neseparat de restul masinii) suna mai bine decat berlinele.
ca varianta ieftina, iti recomand JBL GT4-10, eventual 2 bucati, in incinte facute de tine, dar facute bine ;) |
si eu vroiam sa imi cumpar un tub...da vad ca voi spuneti ca se aude mai bine o incenti decat un tub..:rolleyes2 . Da daca iti faci aksa o incita si iti eie si un bifuzor mai de doamne ajuta..ce sanse sunt sa se auda mai bine ca un tub..:?:
|
pai dupa cum spun baietzii...cam toate:P
m-as ghida io acum dupa nijte difuri la 100 de coco...insa sunt cam low cu cashu k am inceput si io scoala de joferi:D am sa incerc totusi ideea cu incinta si am sa vand tubu |
-se pare ca pana acum, pe acest topic, numai eu am afirmat ca tubul este o mizerie...si sustin in continuare ideea asta, stiu eu de ce ;) dar cel mai bine este sa-si dea cu parerea cei specializati in asa ceva, dar si cei care au avut si tub si incinta pe acelasi difuzor sau asemanator ca specificatii.
-difuzoarele entry-level nu ajung la 100 de "coco", nici cele de 25 si nici cele de 30 cm....eu am dat mai putin de 100 euro pe unul de 38 cm (jbl gt4-15), iar jbl gt4-10 si gt4-12 sunt mult mai ieftine (maxim 2 milioane primul si 2,5 milioane al doilea, iar diferenta mare nu este intre ele, ca rezultat) si mai gasesti si de la magnat difuzoare destul de ieftine, asemanatoare cu cele de la jbl...si multe alte marci. te asigur ca vei fi multumit, din moment ce iti place cum se aude in interior actualul tau subwoofer (cele de care ti-am zis mai sus, amplificate corespunzator, se vor auzi tare si afara, cu conditia sa fie incintele destul de mari si ....tip bass-reflex - adica "gaurite") -un alt sfat: cumpara-ti mai intai un amplificator bunicel! |
| All times are GMT +2. The time now is 18:26. |
- Copyright 2026 4Tuning