![]() |
Re: GPL bmw 325i fara vanos???se poate???
Quote:
Ca fapt divers, informatiile de pe wikipedia nu sunt 100% verificate, sunt articole scrise de oameni si oameni. |
|
Quote:
|
Quote:
Pun un link excelent (sper sa nu se considere reclama ca nu am nici o legatura cu ei) care sper sa lamureasca pe multi: http://crcgrup.ro/instalatiigpl/2009/09/ce-este-gpl-ul/ |
Quote:
Cifra octanica teoretica (C.O.T.) Propan - 111 Butan - 103 Benzina - 96-98 Cifra octanica reala (C.O.R.) Propan - 97 Butan - 89 Benzina - 85-87 |
Astia care sunteti antiGPL ce va mai place sa va contraziceti?
Nu va place nu puneti si gata . Acuma despicam firul in 7 pentru nimica. Poti sa mergi pe GPL si daca ai chef de forja o muti pe benzina . Trebuie doar sa apesi pe un buton:shock:. |
Quote:
|
Quote:
C.O. mai mare iti permite o compresie mai mare => putere mai mare la aceeasi cilindree => randament mai mare. |
Salut,
din ce am citit e clar ca nimic nu e clar :) din ultemele posturi aici a reieshit ca rata benzina/gaz = 1.20, mergind de aici, ce capacitate a motorului credeti ca ar satisface aceleasi performante precum un motor de 1.8 sau 2 litri benzina (sa zicem in jurul a 110CP)? Daca sunt pe GPL cu un motor 2.5L, o pot zbughi din loc la fel cum o face unul de 2.0L pe benzina? Inca citeva intrebari intrebatoare: Este vre-un pericol daca pe linga butelia(bomba) de gaz din portbagaj se instaleaza 2 subwoofere (1KW max fiecare), si alte chestiuni care pot fi (condensator, acumulator suplimentar, filtre, amplificatoare)? adica stiu ca un contact sigur a firelor nu produc scintee, dar oricum cu timpul de la vibratii unele fire se slabesc si atunci noi auzim acele spirtzuri in boxe cind e rau contactul. Deci nu face BABAH:blink:? Adeneauri la margina Chisinaului s-a intimplat un accident, un cascat cu microbusu a lovit intr-un VAZ rusesc (care era pe gaz cu butelia in portbagaj) in spate din viteza, si de la impact s-a aprins masina si a ars in intregime, o femeie de pe bancheta din spate a primit arsuri, soferul nevatamat dar speriat:shock:. E clar ca se intimpla rar, dar portbagajul care pina acum parea a fi cel mai inofensiv punct in caz de accident, cu instalatia GPL devine ceva de temut. Acum putina matematica referitor la amortizarea upgrade-uliu pe GPL: (Sunt din Chisinau, si voi calcula in Euro sa nu facem discriminari :) ) Cost Upgrade = 600Euro Cost 100Km pe benzina = 15Litri x 0.95Euro = 14.25Euro la suta Cost 100Km pe gaz = 18Litri x 0.45Euro = 8.1Euro la suta Diferenta cost la 100km = 14.25 - 8.1 = 6.15Euro economie la fiecare 100km Amortizarea a 600Euro = 600 / 6.15 = 97.56 * 100km = 9756km = ~10mii km Concluzie: Parcurgerea a 10mii km pe benzina acopera exact cheltuielele pentru instalarea echipamentului GPL si parcurgerea acelei-asi distante pe gaz. O estimare simpla, faca parcurgeti in fiecare zi in mediu 25km atunci vezi parcurge acei 10mii km in (10000 / 25 = 400) 400 zile, adica ceva mia mult de un an. Acum vreau sa aflu de la cei care utilizeaza, daca se simte atit de mult ca carburantul e gaz shi nu benzina, daca se va face acea trecere cu o rata de 1.2L gaz in schimbul a 1L benzina. |
Quote:
consumul e cu 1-2litri in plus la suta de kilometri dar se merita! |
Quote:
iar legat de intrebarea finala cu cat motorul este mai mare cu atat simti mai putin, dar da este sesizabila diferenta. |
Quote:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...&pageNumber=37 http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...&pageNumber=35 totusi vorbim de niste masini care sunt relativ ieftine(si bune) nu vad de ce nu ti-am pune gpl pe unu? daca aveai asa ceva era intradevar altfel situatia.. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...pageNumber=700 dar totusi..:rolleyes2 |
Parerea mea NU ! acuma toti o sa sariti pe mine.
Am citit cateva articole despre GPL pe 4tuning era unul pe prima pag unde lauda foarte mult GPL-ul. Am auzit ca in anglia sunt masini de generatie mai noua care primesc GPL-uri. -daca ti-ai luat orice masina pe benzina cu motor de peste 1.8 e clar ca pe oras cel mai mic consum este de 10-11% deci stii la ce te-ai bagat. -vrei consum mic, cauta masina pe DIESEL, SDI-uri consum ff mic. Ai 2.5 benzina , parerea mea ca cine isi ia un 2.5i 2.8 i ,eu banuiesc ca este un pasionat ,stie multe despre despre ea(e36) si nu se gandeste niciodata la GPL.Daca totusi nu ai bani de benzina,de ce nu schimbi masina,1.4tdi, 1.9 sdi ->ai si taxe mai mici ;) Daca mergi in afara mult consumul la un bmw nu e mare deloc. cu un 320i fara vanos - am scos 6.5 % mers cu 80-110 km/h cam 1000 km in total. |
Quote:
unexemplu..325i pe gpl vs 325tds Un tds are in jur de 140 de cai parca si consuma cam 7-8%(zic si eu ca nu le am deloc la diesel) 325i are 192 de cai si ia intre 10-12 pe gaz,care e echivalentul la cost a unui 5-6 pe benzina.. bmw.7000 tu ce preferi..140 de cai pe un tractoras care ia 7-8 la suta sau aproape 200de cai si un consum de 5-6% pe o masina cat de cat sportiva? daca exista un compromis de ce sa nu il faci? esti smecher ca ai ghemveu si bani de benzina...da frate banii pe benzina:shock: NU TE OBLIGA NIMENI SA ITI PUI GPL PE MASINA SI SA ECONOMISESTI JUMATE DIN BANI DE CARBURANT! DA TOTUSI 325 e masina de miliardar...cine isi permite sa dea 3000 de euro pe ea trebuie sa iti permita sa bage si benzina:rolleyes2 Daca era vb de o masina de peste 100.000 de euro mai spuneam si eu ca trebuie sa iti permiti sa bagi si benzina...:rolleyes2 |
sincer eu am ce mi-am dorit e36 coupe 320i - pt mine este o masina foarte confortabila si cu suspensie sport si cu jante pe 17-18 ma simt excelent in ea. stii cum fac ??? am bani de benzina -ma plimb,nu am bani -nu ma plimb. pot sa zic ca au fost multe nopti cand stateam pur si simplu in pat nu aveam somn si pe la 1-2 ieseam in oras de unul sigur si ma plimbam. singura masina care mi-o doresc in momentul asta pe langa un e36 coupe este un e38 mai exact 728i sau de ce nu 728Li:-)
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:16. |
- Copyright 2026 4Tuning