Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Swap de la 4 cilindri, la 6 cilindri (proceduri, acte) (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/192779-swap-4-cilindri-6-cilindri-proceduri-acte.html)

abby3325 11-06-10 14:07

Re: Swap de la 4 cilindri, la 6 cilindri (proceduri, acte)

Da, asa e, totul se rezuma la "atentii" pana la urma, singura problema (jn acest caz) fiind gasirea persoanei potrivite pt. "atentie" ;)

Gyo*TDS 11-06-10 18:59

Quote:

Originally Posted by abby3325 (Post 3433580)
Da, asa e, totul se rezuma la "atentii" pana la urma, singura problema (jn acest caz) fiind gasirea persoanei potrivite pt. "atentie" ;)

se va gasi si persoana aia:lol:
pana la urma ce motor pui pe ea,1.8 sau 1.8 is ?8)

abby3325 11-06-10 19:15

Nu s-ar merita deranjul de la 1.6L 102CP la 1.8L 115CP :)
Clar ca 1.8is 140CP ;)
Numai sa gasesc acel "service autorizat" si acea persoana dornica de atentii :)

Gyo*TDS 12-06-10 12:15

Quote:

Originally Posted by abby3325 (Post 3434197)
Nu s-ar merita deranjul de la 1.6L 102CP la 1.8L 115CP :)
Clar ca 1.8is 140CP ;)
Numai sa gasesc acel "service autorizat" si acea persoana dornica de atentii :)

mult noroc cu transplantu`:D
sau..poate vinzi masina ta la un pret ok si iti iei un 2.0...2.5 :lol:

abby3325 13-06-10 10:49

Gyo*TDS mersi :)
Sincer as prefera sa o vand pe a mea si sa i-au una cu 2.0 din fabrica pe ea, insa .. slabe sanse sa o dau la un pret bunicel pe a mea, iar pe urma vine partea cu "ce iei" .. Cine stie ce probleme mai are si masina ce o nimeresc, cu toate ca o iei in proba, etc-uri, insa .. sa nu ai surprize pe urma :)
In fine, ramane de vazut ;)

Gyo*TDS 14-06-10 12:24

Quote:

Originally Posted by abby3325 (Post 3437046)
Gyo*TDS mersi :)
Sincer as prefera sa o vand pe a mea si sa i-au una cu 2.0 din fabrica pe ea, insa .. slabe sanse sa o dau la un pret bunicel pe a mea, iar pe urma vine partea cu "ce iei" .. Cine stie ce probleme mai are si masina ce o nimeresc, cu toate ca o iei in proba, etc-uri, insa .. sa nu ai surprize pe urma :)
In fine, ramane de vazut ;)

ce sa zic,ma bucur ca ti-am fost de ajutor :D
indiferent ce vei face ,ai nevoie de bani:lol:

Ginu 16-06-10 19:09

Nu iti trebe factura pt noul motor???

abby3325 16-06-10 19:30

Ginu, nu, nu ai nevoie de factura, ai nevoie doar de acea adeverinta de care vorbeam mai sus, de la un service autorizat (care ar fi el) :) Daca spun prostii, inseamna ca am fost prost informat de cei de la RAR Bucuresti, insa eu am intrebat si de acte in general, in sensul ca : trebuie sa merg la Politie cu ceva hartii legate de motor, si etc-uri, insa mi s-a raspuns ca : nu, nu ai ce sa faci la Politie, pur si simplu dupa ce schimbi motorul, te duci la RAR cu acea adeverinta (cum ca motorul a fost schimbat intr-un service autorizat), ti se face revizia (ITP-ul simplu), platesti cu totul 700RON si gata, nu te mai doare capul (cum spune reclama) :) Politia nu are treaba la faza asta, pt. ca cei de la RAR vor omologa motorul si vor scrie in cartea de identitate a masinii, deci chiar nu ai ce face pe la Politie.

Uite si un numar de telefon de la RAR Bucuresti, unde am sunat si mi s-au dat raspunsurile de mai sus : 0213508285 (aici e departamenul ce se ocupa de asa ceva).

Bafta ;)

Ciocolata 21-06-10 16:16

Nu sunt vreun cunoscator dar ma intreb, oare nu se poate cumva sa "imprumuti" un 1.8is sa il omologhezi sa il treci in acte si toate procedurile care trebuie urmate si apoi sa-ti montezi motorul de 2.0i si sa-l omologhezi din nou, stiu e ceva alergatura si mult mai multa munca dar iesi mult sub 7.000 RON. Si bine inteles treaba asta ar fi valabila doar daca acea marja de 40% nu se ia in functie puterea initiala a masini adica cea a motorului de 1.6i ci de puterea "noului" motor adica cel care sa zicem l-ai "imprumuta". Sa nu-mi sariti in cap e doar o idee, nu sunt vreun cunoscator si nu am luat in calcul toti termenii.

abby3325 21-06-10 16:23

Ciocolata , interesanta idee, nu m-am gandit la asta .. nici nu stiu ce sa-ti raspund, pt. ca nu mi-a trecut prin cap sa intreb si asta la RAR :) Insa .. e intr-adevar multa munca si alergatura, sa tot schimbi motoarele si etc-uri .. iesi si mai ieftin, intr-adevar, insa e o problema : din cauza trecerii de la 4 la 6 cilindri, se schimba distributia maselor (cum mi-au explicat cei de la RAR) si pana la urma cred ca tot ajungi la laboratorul lor de teste de la Bucuresti .. Nu bag mana in foc, insa .. inclin sa cred ca asa e (din pacate)
Oricum, ideea e chiar interesanta :)
Eu unul .. pana la urma ma voi multumi cu 1.8is, vorba aceea "nu mi-e rusine nici cu is-ul", si oricum, e cu mult peste 1.6-le ce-l am :) Plus .. e mai putin de alergat pt. a face totul legal si mai ieftin .. :D Mai incolo, cand voi creste mai mare (in buzunar), cu siguranta un 2.5L voi dori ;)

Ciocolata 21-06-10 16:32

Nu am luat un calcul ca se cere ceva in plus la trecerea de la 4 la 6 cilintri, dar ca idee ma framanta de ceva vreme pentru ca am mai intalnit multi care aveau problema asta, daca nu s-ar cere ceva in plus, vreun test sau vreo alta nebunie sau chiar daca s-ar cere si s-ar rezolva rapid si usor, ar fi o idee destul de buna sa imprumuti un motor chiar cu riscu de a muncii ceva mai mult, de a alerga in stanga si in dreapta si de a sta la cozi, ai iesi mult, mult mai ieftin si calea asta ti-ar deschide o portita catre un 2.5i mai tarziu cine stie...

abby3325 21-06-10 16:39

Da, asa e .. era mult mai simplu si mai putin costisitor .. si MERITA :D
Motorul de 2.0L mi se pare cel mai potrivit pt. E36 avand in vedere raportul dintre putere si consum, e ideal as spune, mai ales daca e si pe o masina cu care mergi zilnic !
BRB (merg la dus si sa mananc) :P

burnout_bmw 21-06-10 19:23

Quote:

Originally Posted by abby3325 (Post 3458236)
Da, asa e .. era mult mai simplu si mai putin costisitor .. si MERITA :D
Motorul de 2.0L mi se pare cel mai potrivit pt. E36 avand in vedere raportul dintre putere si consum, e ideal as spune, mai ales daca e si pe o masina cu care mergi zilnic !
BRB (merg la dus si sa mananc) :P

Eu zic sa mergi linistit pe 1.8is, daca gasesti un M44 IS e perfect, la 2.0 in afara de sunetul specific celor 6 cilindrii nu este cu nimic mai presus de 1.8is, am avut 2.0 si 2.5 pe pisica si stiu ce zic, daca vrei sa treci la 6 cilndrii alege 2.5 sau 2.8 nu te incurca cu 2.0, consumul la 2.0 este fix acelasi cu cel al 2.5-ului la un mers normal, la mers sportiv consumul este mai mare la 2.5 dar nu semnificativ, in schimb 1.8is are consum f bun.

Bafta

Gyo*TDS 23-06-10 16:11

Quote:

Originally Posted by burnout_bmw (Post 3458633)
Eu zic sa mergi linistit pe 1.8is, daca gasesti un M44 IS e perfect, la 2.0 in afara de sunetul specific celor 6 cilindrii nu este cu nimic mai presus de 1.8is, am avut 2.0 si 2.5 pe pisica si stiu ce zic, daca vrei sa treci la 6 cilndrii alege 2.5 sau 2.8 nu te incurca cu 2.0, consumul la 2.0 este fix acelasi cu cel al 2.5-ului la un mers normal, la mers sportiv consumul este mai mare la 2.5 dar nu semnificativ, in schimb 1.8is are consum f bun.

Bafta

adevarat ;)

abby3325 23-06-10 16:16

Gyo*TDS , burnout_bmw , mersi de sfaturi, pana la urma asa voi face, voi opta pt. un 1.8is, vreau sa ma stiu cu actele in regula, si e mai usor de omologat.
Momentan .. am 2 nunti in luna iulie si un botez .. asa ca mi s-a dus is-ul la salarul ce vine, mai astept putin :))

P.S. - si mai vine si concediul in august .. ahh !!! Si concediul il vreau, macar atat sa merit dupa un an de munca .. Na .. lasa ca fac cumva sa fie bine ;)

All times are GMT +2. The time now is 00:42.

- Copyright 2026 4Tuning