Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Golf 6 vs Megane Coupe vs Pro_cee'd (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/189425-golf-6-vs-megane-coupe-vs-pro_ceed.html)

The_Mask 21-05-10 10:18

Re: Golf 6 vs Megane Coupe vs Pro_cee'd

2 Attachment(s)
Junker in materie de materiale folosite G6 este peste G5 care are aceleasi materiale de rahat ca la Polo nimic schimbat. Atasat 2 poze sa faci o comparatie. Iar ca ergonomicitate este peste G5.

cavaliere 21-05-10 10:38

Faptul ca tu ai g5 care nu sufera comparatie cu g6 , si ca tu ai gusturi total subiective, este clar . Probabil sunt si posesori de dacia 1300 care nu vad nici o diferenta intre masina lor si un logan etc.

JunKer_hP 21-05-10 11:29

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 3377707)
Junker in materie de materiale folosite G6 este peste G5 care are aceleasi materiale de rahat ca la Polo nimic schimbat. Atasat 2 poze sa faci o comparatie. Iar ca ergonomicitate este peste G5.

Zi-mi ce diferenta vezi tu la materiale? Inafara de piele care este si la g5 numa ca nu e in modelul din poza
Interiorul care l-ai pus tu e de la g6 estate nu de la g6 hatch , diferenta consta in butonasele de unde deschizi geamul
Hai sa nu comparam materialele din polo cu cele din g5 , e o diferenta mare

22VIN 21-05-10 12:10

2 Attachment(s)
Nu sufera comparatie interiorul de G6 cu cel de G5. Este, evident, superior, ca design, confort si calitate. Interiorul de G5 mi se pare cel mai nereusit dintre toate modelele, imi place mai mult cel de G4. Desigur, la exterior G5 este mai frumos (in ochii mei) decat G6.
Dar hai sa nu facem un versus intre G5 si G6, hai sa punem si poze cu interioarele Megane-ului si Cee'd-ului.
Mie imi place interiorul Megane-ului, m-am simtit bine in el. E simplist, dar in acelasi timp modern si placut. Ceasurile sunt super, chiar daca nu sunt de acord cu ceasuri digitale, vitezometrul acestuia chiar mi-a placut, plus ca arata informatii utile despre mersul economic. Nici interiorul Cee'd-ului nu este rau, este destul de placut, dar parca nu-mi place excesul de iluminare portocalie, mai frumos ar fi fost ceva alb sau o culoare mai odihnitoare.
Ce nu mi-a placut cand am condus Megane 3 si Kia Cee'd a fost faptul ca sunt prea sensibile, un Golf, o Astra, o Mazda 3 sunt adaptate si la condusul la drum lung si la condusul prin oras, ori astea doua parca ar fi masini numai de oras. Sunt ok de condus in oras, ambreiajul, servodirectia, franele sunt sensibile si se actioneaza cu un minim de efort, dar la drum lung nu prea vrei asa ceva, nu m-am simtit prea sigur pe ele. Nu stiu daca la Megane coupe respectiv Procee'd o fi altfel, dar la modelele in 5 usi nu mi se pare prea ok.

_anaconda_ 21-05-10 14:55

1. Megane Coupe

2. Pro Cee'd

3. Golf VI

Asta in situatia de fata. Foarte probabil Golf-ul este superior celor doua dar decat un Golf de 80 CP extra troaca mai bine un Megane/Cee'd mai bine motorizate si mai bine dotate. Plus ca arata mai bine. Daca bugetul era altul...situatia se schimba.

PS - la 13500-14000 euro imi configurasem un VW Polo care sa imi placa deci Golf nicio sansa la banii astia, sa iei ceva decent.

ion_daniel 21-05-10 15:58

@ _anaconda_, Golf 6 nu e chiar asa de chel la 13-14k euro, scaune incalzite, senzori lumini, ploaie, ESP si multe altele, aa si un un motor de 1.2 TSI 105 cp cu un consum incredibil de bun pentru o benzinara.

P.S: VW Polo mi se pare o masina de femei... micuta nu stiu nu imi place, e de oras...

GTR 21-05-10 17:50

Quote:

Originally Posted by ion_daniel (Post 3378650)
@ _anaconda_, Golf 6 nu e chiar asa de chel la 13-14k euro, scaune incalzite, senzori lumini, ploaie, ESP si multe altele, aa si un un motor de 1.2 TSI 105 cp cu un consum incredibil de bun pentru o benzinara.

P.S: VW Polo mi se pare o masina de femei... micuta nu stiu nu imi place, e de oras...

Plimba ursul in alta parte, cea mai slaba echipare 1.2 tsi pleaca de la 16 k EUR si chiar cu disc., daca mai pui si optiuni tot in 15-16 mii ajungi.

ion_daniel 21-05-10 17:55

@ GTR, Iti propun sa te joci putin prin configurator!

_anaconda_ 21-05-10 18:25

Golf 6 1.2 TSI / manual / comfortline / fara optionale - ~ 13 000 CIP. Adauga taxele si vezi unde iese pretul...

ion_daniel 21-05-10 18:42

@ _anaconda_, Eu m-am referit la versiunea Trendline! Nu am bani de Comfortline....

adrian78bmw 21-05-10 20:22

Quote:

Originally Posted by ion_daniel (Post 3379028)
@ _anaconda_, Eu m-am referit la versiunea Trendline! Nu am bani de Comfortline....

1.2 TSI 105 manual` / 6 5K12D240 14.194,- 16.891,-

MODEL SPECIAL EDITION 12.374,- 14.725,- 5K12D24E

Evil Yuri 22-05-10 08:21

Quote:

Originally Posted by ion_daniel (Post 3379028)

Ok, dar nu cred ca intr-o versiune de baza, Golf-ul vine in standard cu dotari care doar la masinile premium sunt din pachetul de baza.

Dupa cum imi arata mie configuratorul, cel mai ieftin, dar chiar CEL MAI IEFTIN golf, este:
Quote:

Golf VI TL.Edition 1.2 TSI/85 CP,M5.4usi / Benzina / 1.2l / 63 kW/85 CP / Manuala - 5 viteze / 4-usi <!--Bild//--> <!--Land specific Nova/--> EUR 11.216,-Pret fara TVA

Iar cel mai ieftin Golf diesel:
Iar eu personal am o manie cu cumparatul unei masini dintr-o clasa superioara, si sa nu iti permiti o configurare asa cum iti doresti, in detrimentul uneia dintr-o clasa inferioara, pe care sa iti permiti sa o faci cum doresti tu.

Acuma fiecare cu piticii lui.

Apropo, de ce se compara Golf in 5 usi cu Megane coupe si Kia tot coupe ? Pana la urma sunt diferente mari intre o masina in 3 si una in 5 usi, si ar trebui sa stii ce vrei.

Uite in schimb si alternativa de la Reno, Megane:
Quote:

12.268,58 € fara TVA

• Versiunea mea:
    • 11.554,29 € 48.628,54 LEI
      Dynamique 1.6 16 V 110 CP
  • Preferintele mele :
    • Motorizari : Benzina
  • Exterior
    • 0,00 € 0,00 LEI
      Blanc Glacier
  • Interior
    • 0,00 € 0,00 LEI
      Ambianta de culoare inchisa
  • Optiunile mele :
    • 168,07 € 707,36 LEI
      Aer conditionat cu reglare automata bi-zona
    • 252,10 € 1.061,01 LEI
      Radio CD MP3 Arkamys 4X30 W Bluetooth USB
    • 294,12 € 1.237,86 LEI
      Control dinamic al traiectoriei (ESP)

Quote:

DOTARI DE SERIE
Quote:

Siguranta

<fieldset>
  • Tempomat - limitator de viteza
  • Proiectoare de ceata
  • Airbag-uri laterale pentru cap fata-spate
  • A.B.S. cu repartitor electronic de franare E.B.V.+ A.F.U. (Asistenta la Franarea de Urgenta)
  • Centuri siguranta spate in 3 puncte, cu limitator de efort
  • Directie asistata electric variabila
  • Imobilizator electronic codat
  • Avertizare sonora (claxon) bi-ton
  • Centuri siguranta fata in 3 puncte, cu pretensionare adaptativa si limitator de efort
  • Airbag-uri laterale pentru cap fata-spate + atentionare sonora necuplare centura de siguranta
</fieldset> Post conducere

<fieldset>
  • Scaun pasager cu reglare pe inaltime
  • Volan imbracat in piele
  • Computer bord multifunctional
  • Volan reglabil pe inaltime si in profunzime
</fieldset>
Confort

<fieldset>
  • Geamuri cu tenta
  • Tetiere fata si spate reglabile pe inaltime
  • Senzori de lumina si ploaie
  • Oglinzi retrovizoare electrice si degivrante
  • Faruri cu halogen
  • Functia "Follow me home"
  • Tetiere fata tip "noua generatie" si 3 tetiere spate reglabile pe inaltime
  • Spatiu de depozitare inchis intre locurile fata
  • Iluminare in portiere fata si spate
</fieldset>
Functionalitate

<fieldset>
  • Bancheta spate fractionabila 1/3 - 2/3
  • Kit fumatori
  • Inchidere centralizata cu telecomanda
  • Card acces/ demaraj "Maini libere"
  • Afisare temperatura exterioara
  • Aprinderea automata a luminilor de avarie in cazul unei franari de urgenta
  • C.A.R. (Inchiderea automata a usilor, portbagajului si a trapei pentru carburant la demaraj)
  • Buzunare pe spatarele scaunelor fata
  • Trape sub locurile din fata
  • Pachet de drumuri dificile
</fieldset>
Design exterior

<fieldset>
  • Jante aluminiu 16"
  • Bare de protectie si oglinzi in ton cu caroseria
  • Trapa pentru carburant cu deschidere integrata
</fieldset>
Dotari interioare

<fieldset>
  • Parasolar pentru sofer si pasager cu oglinda pentru machiaj
  • Spoturi de lectura sofer si pasager
  • Torpedou (17 litri) iluminat

</fieldset>

ion_daniel 22-05-10 09:24

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3378885)
Plimba ursul in alta parte, cea mai slaba echipare 1.2 tsi pleaca de la 16 k EUR si chiar cu disc., daca mai pui si optiuni tot in 15-16 mii ajungi.

Ce ziceai?

_anaconda_ 22-05-10 09:27

Ala e pretul CIP, taxele tu nu le pui ? Sau le plateste vecinul de la 2 ?

22VIN 22-05-10 09:30

Quote:

Originally Posted by ion_daniel (Post 3380087)
Ce ziceai?

Incearca sa PRICEPI pretul. Ce scrie acolo este pretul CIP, fara TVA, fara taxe. Pretul final, cu toate taxele incluse va fi undeva la peste 16000eur (numai TVA-ul e vreo 2500eur).

Apropo, nu va luati neaparat dupa configuratoare, fiecare showroom e cu ofertele lui. Pot sa dau ca exemplu situatia la noul Astra, daca-l configurezi cu 1.4turbo 140cp, sasiu sport, clima si multe alte optiuni ajunge pe la 20000eur. Ori unii, cu discounturi si 3 cupoane rabla l-au cumparat la vreo 14-15000eur. Trebuie doar sa te plimbi pe la cat mai multe showroom-uri si sa le studiezi ofertele si, bineinteles, sa negociezi.

All times are GMT +2. The time now is 09:51.

- Copyright 2026 4Tuning