![]() |
Re: La aceeasi putere ce preferati? Aspirat sau turbo?
Quote:
Au propia tehnologie si alta filosofie la 4x4. P2 va fi f performanta insa englezeasca nu japoneza. |
Nu se voteaza dar daca ar fi de votat sau optat m-as gandi fbine la ce si pentru ce folosesc masina.
Avantajele si dezavantajele pot inlesni alegerea. La ce fel de masina va referiti, la ce se utilizeaza in ce regim. Placeraa condusului o da aspriratul care iti intuieste reactile dar forta o da turbo. |
daca ar fii masina mea de zi cu zi,as alege aspirata
1.e intretinerea mult mai ieftina(consumabile+schimbul de ulei mai rar) 2.rezistenta in timp la uzura mai mare la o aspirata. 3.dezavantajul consumului mai mare la aspirata dar se amortizeaza ulterior cu cheltuielile de intretinere mai ridicate la un turbo sau eventual prin costul schimbarii turbinei ce totusi are si ea un pret ridicat 4.cuplu la turati joase mai ridicat la aspirata fata de un turbo de aceasi putere in utilizare cotidiana 5.tot un aspect pozitiv la o aspirata sunt alte cheltuieli ocazionale,de ex schimbul ambreiajului,ce cade mai repede la un turbo 6.in eventualitatea repararii motorului,la o aspirata se poate repara motorul mult mai ieftin,un arbore se rectifica,segmentii se pot schimba ,pe cand la turbo nu prea am auzit de rectificarea arborelui ,ci schimbarea lui direct,segmentii sau pistoanele de multe ori sunt topiti....si din propie experienta la un turbo te costa mult mai ieftin schimbul motorului decat repararea lui |
Pt strada ideal este o aspirata stricata cu un compresor!
|
eu cred ca ar trebui sa faci varianta separata pentru supercharged... ca feeling au mai mult in comun cu aspiratele de turatie mica decat cu turbocharged.
pt condusul in bucuresti zi de zi aleg turbo ...diesel :D pt placerea mea si doza de adrenalina saptamanala turbo benzinar btw joi am vazut pe langa deva un subaru impreza wrx depasit de un camion galben |
As alege biturbo, pentru o curba liniara a cuplului. Asta pentru ca imi place performanta.
Daca ar fi sa am o masina pe care sa o folosesc uzual, si din cand in cand o "blana", atunci turbo, pentru ca il poti folosi marindu-ti consumul si performanta doar dupa o anumita turatie. |
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=VPdQlWcJaBY&eurl= |
Pai tu ma crezi in emisiunea aia care e 50% show, 25% marketing si 25% interes anglosaxon?
E un show misto dar nu lua ce dau aia pe gura de bun. |
Quote:
~Nautilus |
se specifica la inceputul topicului ce as alege?o aspirata sau un turbo de aceasi putere.eu am ales aspirata pt motivele enumerate mai sus.multi au ales turbo,crezand ca daca ai turbo ai automat cea mai mare putere(genul care e mai greu,un kg de plumb sau un kg de lana)....
|
Quote:
Ai vazut ce spune despre ALS ?? Ca nimeni in lume nu isi poate explica asa ceva :))))))))))))))) SA fim seriosi. |
Intre un motor turbo si aspirat natural as alege unul supraalimentat.
Desi turbo ofera un potential mai mare, au lag-ul care-l detest. Prefer cuplu mare la turatii mici. |
N-am avut niciodata un aspirat de turatie mare,dar am mers cu ST2000 si...M-a fermecat rau superbike-ul:D. Turbo am avut, V8-uri medii-mari (maxim 5000cmc,americane si europene) am avut.
In concluzie ,as alege aspirat de turatie mare (alea care ating valoarea maxima de cuplu pe la 5-6-7000rpm...:D) -Pepy ziceai ca nu prea stii ce ai si vrei ceva info -> acolo la tine cred ca este K26/K04, adica ceva de genul asta: http://www.eds-motorsport.de/de/prod...LET_Race-1.htm Cred ca ai cod motor Z20xxx. Daca este turbina din link....rea de tot;) |
Pentru mama... un aspirat cu cuplu' la turatie mare.
[consum normal. costuri de intretinere mici] pt tata... aspirat cu cuplul la turatie mai mica. [il mai ia dracii si pe el ce sa-i faci] iar pt mine Turbo binenteles. avand in vedere k imi plac Halca... [nu garantez pt rezistenta lui. mai ales turbinele astea se infunda, se strica etc.] |
Aspiratul de turatie mare mi se pare cel mai bun compromis: e mai usor decat un aspirat de turatie mica si nu are turbolag-ul si sensibilitatea unui turbo. Am inteles ca Daimler si GM au deja prototipuri de motoare pe benzina cu autoaprindere asa ca vom discuta de al patrulea tip cat de curand.
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:09. |
- Copyright 2026 4Tuning