Quote:
Originally Posted by rdy4ever
(Post 4947730)
Pai le-am tot reinoit de 2ani, insa pe neve.... Cam asaa functioneaza ITP-ul la bulgari, e treba destul de comuna. Insa mi-l mai fac odata si in RO, nu chiar la RAR da la u mecanic f bun ca sa ma asigur ca-s toate in regula...
|
Din ciclul "nu zice hop pana n-ai sarit", un
UPDATE IMPORTANT al situatiei: nu te duce cu masina cu placuta masluita in Bulgaria pt ca vei fi oprit la vama 98% si va iesi cu circ si spaga, in cel mai bun caz - in cel mai rau caz iti salta masina si "amenda mare".
Am patit-o chiar ieri. Ca tot ma laudam ca am facut pana acum pe neve, na ca anul asta se pare ca nu mai merge nu stiu exact din ce cauze si itp-ul nu-l mai poti face decat cu masina la vedere. Bun. Insa in vama la Ruse inevitabilul s-a intamplat: "Buletinul si talonul. De ce aveti acest numar pe fata? Trageti acolo si veniti sa dati explicatii." "Stai nene ca abia l-am pierdut ieri, merg acum sa fac altul la KAT." "Trebuia sa o aduci pe platforma. E caz penal. Iti dam o amenda mare, chemam politia, se confisca, se reface identificarea, platesti (nustiu cati) leva, dureaza 15 zile, ancheta bla bala blaaa.... "
In final cand vede ca nu ma las si tot insist pe-a mea imi zice "O mica atentie in cartea Verde" Bag 10 euro, se uita stramb la mine si ma lasa sa trec, cu mentiunea "Daca te intorciu tot fara numere vezi ca vorbesc si cu colegii si chiar se confisca si chemam politia... E caz penal si pt noi, s-a inregistrat pe camera, bla...bla...bla.."
Asa ca ajuns la destinatie, incearca nene si vorbete cu bulgarski sa-ti faca alte numere... De unde sa gasesc pe cineva sa ma serveasca cu un "fake" original... nix. "No engleski, no romanski." Romanasul meu si bulgarski de legatura se inteleg prin semne, bulgarski o suna pe fi-sa care vorbeste ceva engleza, se face telefonu fara fir si urmaza verdictul greu "2 saptamani dureaza, masina trebuie sa ramana aici, facut plangere la militie de pierdut numar, asteptat decizia sefului de comis sau ceva de genu, reidentificata, radiata, reinmatriculata... 200 EURO peste ce platisem deja pt taxele anuale.... asta in ipoteza ca o voi gasi intreaga in 2 saptamani, sau o voi mai gasi cu totul.
M-am simtit putin tras in piept? Bine'nteles! Second opinion? De unde dracu? Asta e... arza-r focu de masina ce mi-a adus numai ghinion. Ce-o fi, o fi.
Revin cu update in 2 saptamani.