Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Seat Leon vs VW Golf 4 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/184335-seat-leon-vs-vw-golf-4-a.html)

ebenize 22-05-10 23:22

Re: Seat Leon vs VW Golf 4

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 3381673)
1. "Aceeasi platforma" nu inseamna "aceeasi masina". Chiar daca majoritatea componentelor mecanice mari sunt asemanatoare, numai in ceea ce priveste trenul de rulare, pentru "platforma comuna de Golf 4" exista:

- 2 tipuri de suspensie (arc/amortizor normal si "sport -20")
- 4 tipuri de bare stabilizatoare fata si spate (suspensia "sport -20" are 23mm fata si 21mm spate)
- 2 tipuri de brate de suspensie fata (presate si sudate ca la Golf/Leon/Octavia/A3 si turnate ca la TT)
- 3 tipuri de bucse pentru bratele de suspensie
- 2 tipuri de bucse pentru subcadrul fata (normale Golf/Leon/Octavia si mai dure TT/Cupra R/S3)
- 3 tipuri de subcadru fata (normal Golf/Leon/Octavia, intarit cu bare de rigidizare la TT, cu puncte suplimentare de fixare pe caroserie la TT Roadster si Beetle Cabrio)
- etc etc etc.....
... toate astea fiind pentru modelele cu tractiune fata, probabil la fel de multe si pentru 4motion, si toate se pot combina intre ele pentru rezultatul dorit. Asta, vorbind de componentele OEM pana acum.

Aerodinamica, distributia greutatii, rapoartele cutiei de viteze (care poate fi cu 5 sau cu 6 trepte) intind lista diferentelor la infinit.

2. Testul de care vorbeam a fost deja facut, cu un Golf 4 TDI si un Leon I TDI, ambele negre si cu suspensie "non-sport", modele mai slabe ale gamei. Pe orice traseu, Leonul a fost mult mai manevrabil, cu acceleratii mai bune, mai stabil, si in general mai potrivit condusului decat transportului. Daca proprietarii lor vor voi sa intre aici si sa explice amanuntit diferentele, sunt bineveniti.

3. Daca sunt 2 domenii in care Leon I pica prost, e vorba de calitatea interiorului (si la varfurile de gama TopSport/Cupra/V6/FR/Cupra R e urat si plin de plastice, dar la modelele mai slab echipate e chiar mai rau) si echiparea - nu are lista de optionale pe care o poti gasi pe Golf 4, pe A3 generatia I sau chiar pe Octavia I. Asta e, trebuiau si ei sa taie de undeva costurile.

~Nautilus

aha, .. inteleg ce vrei sa spui ... oricum ramane de vazut acum probabil visez la un leon si poate ma intorc cu un golf sau cine stie ... Voi vedea ce gasesc , cum gasesc, si in ce stare pentru ca doar nu oi da banii pe un leon alergat numa de dragul look-ului si sa renunt la un golf ingrijit .

MariusMKV 23-05-10 01:59

Vezi ce gasesti si ce te multumeste pe tine cu toate sa suma este putin c-am mica pt toate modelele enumerate mai sus. Daca as avea banii tai as alege leonul. pt mine masina este superba la exterior , costurile de intretinere cred ca sunt asemanatoare si fiabilitatea la fel.. imi place g4 dar nu atat de mult incat sa il compar cu leon sau a3..

ebenize 23-05-10 08:36

Quote:

Originally Posted by MariusMKV (Post 3382005)
Vezi ce gasesti si ce te multumeste pe tine cu toate sa suma este putin c-am mica pt toate modelele enumerate mai sus. Daca as avea banii tai as alege leonul. pt mine masina este superba la exterior , costurile de intretinere cred ca sunt asemanatoare si fiabilitatea la fel.. imi place g4 dar nu atat de mult incat sa il compar cu leon sau a3..

si eu as alege leonul ... insa nah .. trebuie cautat mult acel Leon ca nu sunt asa multe pe piata iar pretul e mai ridicat..

Mallus 07-06-10 18:58

Desi am leon vreau sa zic ca golful este peste in prinvinta calitati.Tehnica sunt aceleasi masini dar sunt multe detalii care le deosebesc.
Salut

OviO 07-06-10 22:29

in care stai mai bine??in leon sau in golf???aici nu ma refer doar la sofer...ci la toate locurile....eu am 1.85...si majoritatea pretenilor au de la 1.74 in sus...ar incapea 5 oameni in leon??dar in golf??va multumesc!

Mallus 07-06-10 22:34

Quote:

Originally Posted by OviO (Post 3424390)
in care stai mai bine??in leon sau in golf???aici nu ma refer doar la sofer...ci la toate locurile....eu am 1.85...si majoritatea pretenilor au de la 1.74 in sus...ar incapea 5 oameni in leon??dar in golf??va multumesc!

Nu cred ca spatiu difera mult...una din diferenta e calitatea interiorului.La un leon mai scartie una alta..mai apar greierasi.Nici golfu nu e scutit dar parca e mai german:lol:

manu07 21-08-10 20:17

daca platforma si motorizarea e aceeiasi (vorba aia : caii putere is cai putere la orice masina) atunci as alege Leon pentru design.golful e prea comun si in romania sunt nspe datorita faptului ca nu sunt foarte scumpe, sunt usor de intretinut si destul de rezistente pentru drumurile noastre.

ebenize 22-08-10 00:52

Baieti multumesc de sfaturi .. in sfarsit mi-am cumparat masina dupa lungi cautari si cugetari si aleasa, alesul mai bine zis, este Leonul cu o motorizare 1.6 16v echiparea Signo, mi se pare un model deosebit si din clipa in care m-am pus in el mi s-a parut extraordinar, plasticurile nu sunt deloc ieftine si nici greieri nu apar decat platicul de la manerul portierelor din interior care,daca strang de ele scartaie usor, in rest exceptional. Recomand celor care sunt nehotarati dar recomand ca sa testeze ambele modele, leon si golf pentru ca gusturile sunt diferite si unice iar fiecare se simte bine in felul lui. Succes.

All times are GMT +2. The time now is 03:49.

- Copyright 2026 4Tuning