Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ajutor! Corvette Vs Porsche (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/18266-ajutor-corvette-vs-porsche.html)

BLinKY 02-06-06 15:43

Re: Ajutor! Corvette Vs Porsche

Quote:

Originally Posted by Race
Pe circuit,ca sa nu mai vorbim de strada,Z06 e superior unui 911.

Aici ai dreptate

bad_boy2k 02-06-06 16:06

911 are motorul central-spate ... nu cred ca-si au rostul observatii gen snobism aici... ambele masini sunt rare si un pasionat le va recunoaste imadiat. franele la 911 sunt printre cele mai bune din lume... daca vb de masini stock. si nu stiu de unde ai vazut tu atatea sute in romania, ca io le numar pe degetele de la maini.

Kane 02-06-06 16:13

Pe circuit C6 Z06 e mai rapid decat Porsche. C5 Z06 nu e. 911 are motor spate, nu central spate. Cred ca nu te plimbi destul prin Bucuresti daca vezi mai multe Porsche-uri (996) decat Corvette-uri.

bad_boy2k 02-06-06 17:38

ba ma plimb destul... prin toata tzara si tot nu am numarat sute.. nu am zis ca sunt mai multe corvette-uri, pt ca nu e asa.
ai dreptate cu amplasarea motorului. am confundat cu caymanul. cer scuze

GabiByte 02-06-06 18:10

In locul lui rrmadrid eu sincer mi-as lua ceva care sa nu ma omoare avand in vedere ca are 18 ani.
Singurele motive pentru care nu mi-as lua Corvette sunt cum arata si emblema, care nush de ce dar nu ma prea incanta, cred ca sunt snob, oricum pana la urma tot Corvetteu ramane castigator. Pentru 5000euro nu stiu ce handling iti rezolvi da fie. Daca tu vrei sa iti faci masina sa aiba handling mai bun ar fi recomandat sa fii un pilot de teste, sau unul care simte foarte bine cum se comporta masina. Oricum pentru ce probabil vei face tu iti e mai mult decat suficient handlingul care il are masina standard. Nu cred ca vrei sa mergi la track day 7 din 7 zile.

Race 02-06-06 19:10

Quote:

Pe circuit C6 Z06 e mai rapid decat Porsche. C5 Z06 nu e.
Aha,C5 era cea mai lenta masina din lume,si s-au desteptat brusc cu C6...
Hockenheim
911-1:15.9
Z06-1:14.9 (versiunea de 385 CP)

Nurburgring
911-8:17
Z06-7:56

Test Road&Track la Willow Springs
911-1:40.79
Z06-1:36.50

Quote:

Cred ca nu te plimbi destul prin Bucuresti daca vezi mai multe Porsche-uri (996) decat Corvette-uri.
In primul rand,am luat in considerare toate generatiile de Corvette si toate de 911:"911,daca includem toate versiunile (4,S,GT3,Turbo,GT2) din toate generatiile".In al doilea rand,cred e culmea coincidentei...eu ma plimb numai pe unde sunt 911,ca de fapt drumurile Romaniei sunt pline de Corvette-uri.Fii serios...

bad_boy2k 02-06-06 20:22

omu'....ca sa incheiem... NU SUNT MAI MULTE CORVETTE-URI. nu am sustinut niciodata asta. doar ca nu sunt sute de porsche-uri...
si nu am zis ca e mai lenta sau rapida... dupa parerea mea, repet, orice pasionat le recunoaste/apreciaza oricand si oriunde, iar ca pura preferinta personala aleg porsche.

rmadrid 02-06-06 21:26

Quote:

Originally Posted by Kane
Pe circuit C6 Z06 e mai rapid decat Porsche. C5 Z06 nu e. 911 are motor spate, nu central spate. Cred ca nu te plimbi destul prin Bucuresti daca vezi mai multe Porsche-uri (996) decat Corvette-uri.

C5 Z06 E MAI TARE, MAI PUTERNIC, SI MAI PERFORMANT decat un C6 Vette normal!

Quote:

Originally Posted by GabiByte
In locul lui rrmadrid eu sincer mi-as lua ceva care sa nu ma omoare avand in vedere ca are 18 ani.
Singurele motive pentru care nu mi-as lua Corvette sunt cum arata si emblema, care nush de ce dar nu ma prea incanta, cred ca sunt snob, oricum pana la urma tot Corvetteu ramane castigator. Pentru 5000euro nu stiu ce handling iti rezolvi da fie. Daca tu vrei sa iti faci masina sa aiba handling mai bun ar fi recomandat sa fii un pilot de teste, sau unul care simte foarte bine cum se comporta masina. Oricum pentru ce probabil vei face tu iti e mai mult decat suficient handlingul care il are masina standard. Nu cred ca vrei sa mergi la track day 7 din 7 zile.

ai dreptate.. ! dar ori cum am de gand sa ma duc la ceva scoala de pilotaj..

si cu 5000 Euro te asigur ca aici, in USA, iti iei suspensie completa, nou nouta..

http://www.corvettegarage.com/produc...-corvette.html -- numai $2,100! deci la 5,000 gasesti suspensie turbata..

si mai o chestie.. http://www.corvettegarage.com/produc...-corvette.html
supercharger care adauga 130 CAI PUTERE la corvette... daca chiar vrei sa'l faci beton... dar n'o sa'mi trebuiasca mie.. 405 CP is si prea mult, la 16 ani..

"Desi sunt FOARTE sceptic ca initiatorul acestui thread chiar isi va cumpara oricare din aceste masini,daca tot s-a deschis subiectul...."

nu crezi? nici nu am de gand sa te conving.. :P

mai un lucru, nu spuneti caci corvettu e mai slab ca 911 pt ca arata mai naspa.. gusturile sunt diferite.. mie personal imi plac amandoua.. Si Z06 cred ca e ceva mai exotic putin, are numa doua locuri.. 911 are patru..

Kane 02-06-06 23:54

Race: pai tu ai luat Z06 care e cel mai tare Corvette si ai comparat cu 911 C2 sau cu ce? Daca tot ai luat cel mai tare Corvette atunci ia si cel mai tare 911 cu putere apropiata (GT3) si vezi atunci. Are mult sub 7:56 GT3-ul pe Nurburgring (7.4x).

Bogdan_mb 03-06-06 00:23

rmadrid daca chiar vrei sa iti cumperi o masina ia-o pe fiecare in parte la un test drive, ma indoiesc sa nu gasesti in state asa ceva, pana si amaratul logan are.

rmadrid 03-06-06 05:03

"Race: pai tu ai luat Z06 care e cel mai tare Corvette si ai comparat cu 911 C2 sau cu ce? Daca tot ai luat cel mai tare Corvette atunci ia si cel mai tare 911 cu putere apropiata (GT3) si vezi atunci. Are mult sub 7:56 GT3-ul pe Nurburgring (7.4x)."

stiu ba! dar eu compar si pretu.. Z06 e mai ieftin ca cel mai slab porsche 911.. eu nu vreau sa vad care e mai tare, Porscheu sau Chevroletu, sau Z06 sau 911.. vreau sa ma decid pe care sa'l cumpar!!!!!

"rmadrid daca chiar vrei sa iti cumperi o masina ia-o pe fiecare in parte la un test drive, ma indoiesc sa nu gasesti in state asa ceva, pana si amaratul logan are."

ai dreptate.. cred ca asta o sa fac.. dar totusi cred ca iau Z06u, din motiv financiar.. e mai ieftin.. de pe diferenta as putea baga bani in el, in AUDIO, ROTI, ETC.

si mai o chestie, care am mai zis'o.. porscheu las lua din 2002, cu vreo 70,000 km.. Z06 la's gasi chiar si anu 2004, cu mai putin de 30,000 KM

Cosmin255 03-06-06 08:34

Sinucidere placuta;)...pot sa fiu putin offtopic si sa te intreb ce faci cu 400 de cai la 16 ani?Aici is de vina parintii....
OT:Din ultimul tau post , as merge clar pe Z06 (daca vine standard si cu o punga cu lumanari e totul ok) :)
Mult Succes

Kane 03-06-06 11:10

Se gasesc la ou kinder :D

Race 03-06-06 12:03

Quote:

pai tu ai luat Z06 care e cel mai tare Corvette si ai comparat cu 911 C2 sau cu ce? Daca tot ai luat cel mai tare Corvette atunci ia si cel mai tare 911 cu putere apropiata (GT3) si vezi atunc
Sau am putea face asa:Z06 era cel mai rapid Chevrolet la vremea respectiva,deci hai sa-l comparam cu cel mai rapid Porsche,respectiv Carrera GT.Ambele au motor de 5,7 litri,deciar fi o comparatie si mai buna...:rolleyes2
In primul rand,topicul se referea la Z06 vs 911 simplu.In al doilea rand,masinile costau noi 50.000 si 70.000 USD,deci deja 911 e prea scump.De ce l-ai compara cu GT3,care e mult mai scump ? In lumea reala lucrurile functioneaza asa:"am suma x de bani de pentru cumpararea unei masini",nu "am posibilitatea sa-mi cumpar cea mai buna masina de la 5 firme,indiferent ca ar costa 20.000 sau 500.000 USD".

rmadrid 03-06-06 20:17

Quote:

Originally Posted by obrazNICK
Sinucidere placuta;)...pot sa fiu putin offtopic si sa te intreb ce faci cu 400 de cai la 16 ani?Aici is de vina parintii....
OT:Din ultimul tau post , as merge clar pe Z06 (daca vine standard si cu o punga cu lumanari e totul ok) :)
Mult Succes

lol, mersi... sinucidere? nu prea cred.. ma crezi ca pe strada pot sa merg mai incet cu un bugatti veyron (1001 CP) decat cu o dacie (70 CP?) ? da, tentatia e mai mare cu veyronu, binenteles..

nu vreau sa risc prea mult, dar nici sa merg ca toti babalacii!...

nu ma incanta sa merg cu 200 KMPH (de si am de gand sa merg, macar o data :P ) pe linie dreapta.. mai bine cu 35 KMPH intr'o curba de 90 de grade.. si sa o iei frumos..

All times are GMT +2. The time now is 05:46.

- Copyright 2026 4Tuning