![]() |
Re: GPL vs CNG
Quote:
īn care nu ai voie cu GPL să intrii, iar stațiile GPL aici nu se pot construi la sub 150 de metri de locuințe, spre deosebire de CNG. De aia sunt 171 de stații de CNG și doar maxim 20 de GPL. (Nasol pt. mine, utilizator GPL). Oricum, nu o luați neapărat de bună, austriecii find niște tāmpiți din punct de vedere tehnic, au interzis de exemplu energia nucleară și acum importă de la cehi și se cacă pe ei că ăștia fac deponeul de materiale radioactive la graniță. Fail! :-P Nici nu cred că mai există țări cu așa legislații sinistre. |
Quote:
Gazul oricum il vor lua de la rusi mult mai scump. |
pai si pana la urma exista asa ceva in romania?
|
Nu am vazut/testat niciodata CNG. Folosesc GPL-ul cu succes de ceva vreme si consider ca votul meu ar fii obiectiv si lipsit de baza. Oricum din teorie CNG-ul pare superior.
|
CNG foloseste ultimul model de Sprinter in varianta Blue. in Romania nu se importa cu CNG pentru ca nu exista inca varianta de alimentare cu asa ceva. in tarile cu apa calda se circula bine mersi cu asa ceva.
|
Quote:
Revenind la subiect, se pare ca ar trebui sa luam mai in serios varianta CNG-ului . Cine sta la curte si are gaze poate sa o puna de o mica afacere ! :) In Ruse sunt doua statii de metan, avantaj Giurgiu ! |
Quote:
|
Cine spune ca virgula gazul este mai periculos decat rezervoru standard de benzina inseamna ca a vazut prea multe explozii la tv.
In caz de accident la rezervorul normal...daca iti face o tija de metal rupt o gaurica mica in peretele de la rezervor...ti se scurge pe toata masina si nici ca mai ai ce ii face daca da de o scanteie...daca mai e si cu rotile in sus ai "decojit banana"..pe cand la butelie de gaz....unu la mana ca este mult mai groasa decat tabla de rezervor...2 la mana este faptul ca nu se scurge ci se disipa in aer. |
Salut.eu folosesc o mazda 3 cu gpl.cam cati litri are o butelie cng?ma gandesc ca trebuie sa nu fie volumetric mare avand in vedere ca gazul e super comprimat .si mai intreb daca cineva ar vrea sa isi ia cng cu statie de umplere,astia de la gaze ar accepta inca un bransament avand in vedere ca am deja 2.adica centrala si aragaz.banuiesc ca nu.
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:13. |
- Copyright 2026 4Tuning