![]() |
Re: Tips & Tricks !
"si deocamdata in romania exista doar cateva masini cu asa ceva .... instalat ... "
Psycho, eu aveam pe serpisori la Nubira acea banda de azbest acum 1 an si ceva. Sunt star. :)) |
1 Attachment(s)
Banda din cate stiu eu se pune pe colector la masinile turbo pt a nu aparea fisuri mai ales pe cele de fonta
|
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
einstein1984, dry sump este o idee buna, dar in acelasi timp nu e realizabila pentru majoritatea celor care doresc performante ridicate la un cost acceptabil. A nu avea ulei destul in baie este iarasi un risc, pentru ca risti ca in anumite situatii - curbe luate agresiv de exemplu - sa nu aiba pompa de ulei ce trage. Apropos tu ce masina ai ?
Solutia cea mai potrivita la probleme astea, si in acelasi timp si cea mai ieftina, este un windage tray + crank scraper. Nu stiu exact traducerea in romana, dar pe scurt windage tray e o tava care sta sub arborele cotit si care lasa uleiul sa se scurga in baie dar nu ii da voie sa stropeasca arborele. Crank scraper e o piesa de obicei din teflon care se monteaza paralel cu arborele si care efectiv curata arborele de ulei rezidual, dandu-i voie sa se roteasca mai usor. Amandoua la un loc sunt o combinatie foarte eficienta, oferind motorului cateva sute de rpm in plus in sarcina maxima. |
De unde pot face rost si eu de banda din aceea termorezistenta? Am serpisori si una din tevi trece foarte aproape de baia de ulei si ina afara de asta tot compartimentul motor este foarte cald din cauza lor. Vad ca marius323 si B 68 VLD au folosit asa ceva. Baieti spuneti-mi si mie de unde pot sa iau asa ceva si cam cat costa. Multumesc mult.
|
Gaseti la RACING NICK dar nu stiu cat costa http://www.racingnick.ro/
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:10. |
- Copyright 2026 4Tuning