Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Daewoo (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo.html)
-   -   CUM PUTEM MARI PUTEREA MOTORULUI LA MATIZ (https://forum.4tuning.ro/312-zona-tehnica-daewoo/179431-putem-mari-puterea-motorului-matiz.html)

clau56 30-03-10 19:02

Re: CUM PUTEM MARI PUTEREA MOTORULUI LA MATIZ

pt a gasi solutia cea mai buna ION CREANGA

clau56 30-03-10 19:09

eu am deschis topicul sa invat ceva de aici d-nul moderator dar se pare ca daca apare cineva cu mai multe cunostinte ti se taie respiratia si te ia cu lesin. INVATA DE LA VIATA CA SINT SI OAMENI MAI DESTEPTI CA TINE.si eu asta caut.

banzay 30-03-10 22:08

La varsta ta, cand de mult nu mai esti un copil, ma asteptam la mai multe. Incearca sa te calmezi si sa nu mai raspunzi la orice cu o jignire! Suntem aici sa ne ajutam nu sa ne atacam reciproc!

Robert_MNW 30-03-10 22:23

Nu ne faci tu un favor, noua astora mai prosti si sa nu mai postezi mare guru al mecanicii ce esti...:-)
LE: Stia el Ion Creanga ce spunea...:-)

clau56 31-03-10 09:22

ai impresia ca daca cunosti mecanica esti guru?????????

Al3xPuma 01-04-10 20:34

Eu cred ca acest threat e deplasat foarte mult de la titlu :) parerea mea ... poate e cazu ca cineva sa inchida sau sa incercam sa postam cat mai on topic :P

I`m just saying

gabi boldeanu 05-04-10 19:23

Topicul are 2 paginii si nimic nu s-a discutat,referitor la intrebare ,doar cearta.
Si sunt de aceeasi parere cu Al3xPuma

clau56 05-04-10 21:26

poate mai vine cineva cu idei!

B-72-RZD 05-04-10 22:41

Quote:

Originally Posted by clau56 (Post 3232085)
eu nu jignesc frate dar prea multe minti luminate cu lanterna sint pe aici

Nu stiu cati frati ai pe aici, dar te cam contrazici singur, fara suparare.
Si ca un sfat, cand deschizi un topic nou, da din start informatii gen, cat vrei sa investesti in motor, ce mijloace vrei sa folosesti, cat de fiabil vrei sa fie etc.
Si cred eu, ca cineva care e foarte intentionat sa faca o operatie extrem de rara/ turbo pe Matiz, nu vine si pune intrebari banale, apoi sare in sus ca il ia lumea la misto cu filtre de aer si CIP.
Nu vad reprezentanti ai firmelor de tuning si mecanica sa intrebe pe forum ce piese sa puna pe masinile ce le modifica, ca tot spui ca esti mare mecanic.

Ii spui lui Robert ca el nu era pe lume cand se "preparau" Dacii, ca si cum tu pe atunci erau murdar de vaselina in ateliere. La cum vad eu lucrurile, cand Robert inca nu era nascut, tu aveai 10 ani, intr'adevar, se preparau Dacii pe atunci, dar nu inseamna ca le preparai tu, deci nu vad de unde atata superioritate.

Idei.. ce idei pot exista. Ca nu exista sute de mii de variante de crestere a puterii unui motor. Turbo si Kompresor sunt cam cele mai intalnite, la toate masinile cu motoare mari, la Matiz nu cred ca scoti o putere mare fara cele enumerate mai sus.

clau56 06-04-10 09:38

nu era vorba numai de turbo si nici nu vreau sa fac avion din motor de 800cm3 si nici 200 ce hp nu poti scoate din el,adica sar putea scoate dar sint prea mari investitiile.eu am vrut sa ma sfatuiesc cu cineva care cunoaste motorul,nu la orice motor se pot face orice modificari,daca cunosti.si inca ceva cind pui turbo sau compresor pe motor deja te obligi sa schimbi pistoane,biele,supape,arcuri,axul,ambreaj aproape jumate din motor,plus de asta o sa crape caroseria in 15.DECI MA REPET SA MA INTELEAGA TOATA LUMEA AM VRUT O PERSOANA CARE CUNOASCA MOTORUL DE MATIZ SI S-AI CUNOASCA PARAMETRI SA VAD LA CE SA MA APUC,

banzay 06-04-10 22:40

motorul de matiz e destul de robust cat sa reziste la un oarecare stress. Motoarele de daewoo in general. Sunt motoare de cielo 16v cu interne stock, chiar si cu cutia f16 originala, care au turbo si destui cai care rezista...

clau56 07-04-10 11:00

sa inteleg ca matizul are motor de cielo 16v cu interne stok.????????

TZN 85 BUB 07-04-10 11:49

Quote:

Originally Posted by clau56 (Post 3254761)
sa inteleg ca matizul are motor de cielo 16v cu interne stok.????????

mai bine spunem bancuri cu politisti sau cu masini pe topicul asta ca nu are nici o treaba cu titlu, si nimeni nu zice nimic concret.

ON : gasisem un compresor care sa mearga pus pe motorul de matiz, era un compresor destinat motoarelor de 1000 cc. de la compresorul respectiv care era 400 euro, se mai adauga un intercooler, niste racorduri, cateva injectoare, o harta ceva ca sa stie motorul ce sa faca cu toata benzina aia, ceva evacuare cap-coada . per total era putin peste 1000 euro. aici se ajunge undeva la maxim 90 - 100 cp

Mai era kitul turbo despre care se tot vorbeste de la italieni, si polonezi care e in jur de 3000 euro. aici se ajunge undeva la 100 -120 cp.

in ambele cazuri sigur iti va ceda ceva de la masina, pentru ca nu e facuta sa reziste la 100 cp .

sau mai exista varianta cea mai faina, dai capota jos, schimbi motorul, si folosesti matizul doar la curse, ca daca te-a prins nenea politistul e Dosar cu Sina, sau penal cred ca ii spune.

@succes si sa ne anunti si pe noi cati cp are motorul dupa ce o sa il modifici

clau56 07-04-10 12:58

merci in sfirsit cineva care stie ce vorbeste,pina acum sa vb doar din filme despra masini BRAVO 85 BUB.CRED CA ESTI PRIMUL CARE STIE CE VORBESTE PINA IN PREZENT

clau56 07-04-10 13:03

DACA SE SCHIMBA PISTOANELE SI BIELELE FORJATE SAR PUTEA SA REZISTE DAR E ENORM UN KIT TURBO 3000 DE EURO,INTERCOLER,MODIFICARE BAIE DE ULEI+MARIRE,F SCUMP,O SA IAU O HOTARIRE IN VIITORUL APROPIAT OK MERCI.

All times are GMT +2. The time now is 16:19.

- Copyright 2026 4Tuning